Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εύκολη καρμπονάρα με κοτόπουλο

Μια κλασική συνταγή ελαφρώς πειραγμένη



Όταν ψάχνετε για κάτι παρηγορητικό και με υδατάνθρακες, τίποτα δεν ταιριάζει στην περιγραφή αυτή περισσότερο από μια καλή καρμπονάρα. Αυτή η εκδοχή προσθέτει λίγη πρωτεΐνη μέσω σοταρισμένου στήθους κοτόπουλου, καθιστώντας την το τέλειο γρήγορο και εύκολο δείπνο της εβδομάδας. Δεν υπάρχουν φετουτσίνι στο ντουλάπι σας; Σπαγγέτι, μπουκατίνι, λιγκουίνι ή φιογκάκια θα ήταν όλα επίσης υπέροχα. Καλή απόλαυση!

YΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. φετουτσίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας

4 φέτες μπέικον

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλο χωρίς πέτσα, κομμένο σε λωρίδες

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

3/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

1/3 φλ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερο για γαρνίρισμα

chcarbr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και επιστρέψτε στην κατσαρόλα τα στραγγισμένα ζυμαρικά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό, 2 με 3 λεπτά ακόμη. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και στραγγίστε το μισό λίπος στο τηγάνι.

Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και αυξήστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή. Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και μαγειρέψτε, γυρίστε πλευρές, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 10 λεπτά.

Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και επιστρέψτε το μπέικον στο τηγάνι. Ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε μαγειρεμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.

Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν, στη συνέχεια προσθέστε μερικές κουταλιές νερό ζυμαρικών μέχρι να γίνει κρεμώδες. (Προσθέστε περισσότερο νερό ζυμαρικών από μια κουταλιά της σούπας, όπως είναι απαραίτητο.)

Γαρνίρετε με παρμεζάνα και μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!