Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας



Αυτό το ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια μπορεί να είναι το τέλειο ορεκτικό. Συνδυάζεται σε 30 λεπτά και είναι το είδος της ευχάριστης έκπληξης που θα απογειώσει ένα πάρτι. Το ντιπ δεν είναι μόνο μοτσαρέλα – η ρικότα και η παχύρρευστη κρέμα ενώνονται για να δημιουργήσουν μια επική βάση για τα ζουμερά ντοματίνια και τις δόσεις πέστο. Αν και η συνταγή είναι υπέροχη με τις καλοκαιρινές ντομάτες αιχμής, είναι υπέροχη όλο το χρόνο, χάρη στη διαθεσιμότητα των ντοματίνων όλο το χρόνο.

Pixel

Ανακατέψτε τα πράγματα δοκιμάζοντας το ντιπ με άλλα λαχανικά: φρέσκα καλοκαιρινά καλαμπόκια με τουρσί κρεμμύδι και κόλιανδρο θα ήταν νόστιμα, όπως και ελιές στη θέση του πέστο με σοταρισμένες πιπεριές και μαϊντανό.

Προχωρήστε κάνοντας το ντιπ έως και τρεις ημέρες νωρίτερα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

Pixel

8 - 10

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

Συστατικά

1 τσαμπί ή 3 φλ. ντοματίνια

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι

2 μεγάλα κλωνάρια φρέσκο βασιλικό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

250 gr φρέσκια μοτσαρέλα, χοντροκομμένη

120 gr ρικότα (1/2 γ.)

2 κ.σ. (ή περισσότερη) παχύρρευστη κρέμα

3 κ.σ. πέστο σπιτικό ή αγορασμένο από το κατάστημα

Ψωμί στη σχάρα, ψωμί, κράκερ ή λαχανικά, κριτσίνια για σερβίρισμα

dip-motsarelas

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220. Σε ένα ταψί 8" επί 8", ανακατέψτε τις ντομάτες, το λάδι, το ξύδι, τον βασιλικό, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μερικές νιφάαδες μαύρο πιπέρι. Ψήνετε, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να σκάσουν οι ντομάτες και να ροδίσουν σε σημεία, περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύετε αμέσως το σκόρδο και μετά αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Πετάξτε τα κλωνάρια βασιλικού.

Εν τω μεταξύ, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, βάλτε μοτσαρέλα, ρικότα, κρέμα γάλακτος και 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, προσθέτοντας έως και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος λίγο κάθε φορά, αν χρειάζεται, μέχρι να γίνει κρέμα και να απλωθεί, περίπου 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση με περισσότερο αλάτι, αν θέλετε.

Απλώνετε το μείγμα μοτσαρέλας σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με πέστο. Ξύστε τις σκασμένες ντομάτες και τυχόν συσσωρευμένους χυμούς από πάνω - καρυκεύστε με μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε με ψητό ψωμί, κριτσίνια, κράκερ ή πίτες – ή λαχανικά, ψητά ή ωμά.

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια (botrini.gr)

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 shower oils για βαθιά ενυδάτωση και χαλάρωση στο μπάνιο

Προϊόντα που θα σε βοηθήσουν με τη φροντίδα του δέρματος, παρέχοντας ταυτόχρονα το απόλυτο αίσθημα ηρεμίας στο μπάνιο

FASHION RADAR

Η Cate Blanchett λάμπει στις Κάννες με φόρεμα στα χρώματα της Παλαιστίνης

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα από τις Κάννες

CELEBS

Ιωάννα Τούνη: H super sexy εμφάνισή της στα μπουζούκια

Είναι σίγουρα η πιο hot mama της Ελλάδας