Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτυρένιες μπάρες κολοκύθας

Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εποχή της γλυκιάς κολοκύθας



Φτιάχνονται εξαιρετικά γρήγορα και καρυκεύονται ζεστά με μπαχαρικό κολοκύθας. Αν και είναι απολαυστικές από μόνες τους, θα ήταν εκπληκτικές συνδυασμένες με μερικά ψιλοκομμένα πεκάν ή κομματάκια σοκολάτας!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

16

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 20 λεπτά

Συστατικά

Σπρέι μαγειρικής

3/4 φλ. (1 1/2 ξυλάκια) ανάλατο βούτυρο

1 1/2 φλ. (180 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ.γ. μπαχαρικό κολοκύθας (κανέλα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, γαρίφαλο)

1 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. αλάτι

1 φλ. (215 γρ.) συσκευασμένη, ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1/2 φλ. (120 γρ.) πουρές κολοκύθας

1/4 φλ. (50 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλοι κρόκοι αυγών

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Αλείφουμε ένα ταψί 9" επί 9" με μαγειρικό σπρέι. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζετε το μαγείρεμα, παρακολουθώντας προσεκτικά και ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το βούτυρο να σιγοβράσει, να γίνει αφρός και να αρχίσει να παίρνει χρυσαφί χρώμα. Μόλις σταματήσει να σιγοβράζει και το βούτυρο έχει βαθύ χρυσαφί χρώμα με καφέ κηλίδες στο κάτω μέρος και μυρίζει, για 5 με 7 λεπτά, αφαιρέστε το από τη φωτιά. Ρίξτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντιθερμικό μπολ και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπαχαρικό κολοκύθας, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Για να μπολ με το καστανό βούτυρο, χτυπήστε ελαφρά την καστανή ζάχαρη, τον πουρέ κολοκύθας και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τους κρόκους αυγών και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και απλώστε το σε ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνετε τις μπάρες μέχρι στο κέντρο να είναι αφράτο και οι άκρες να ξεκολλάνε, 30 έως 35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τις κόψουμε.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

Προτεινόμενα

CELEBS

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ έχει γενέθλια - Η φωτογραφία που τράβηξε η Κέιτ

To μήνυμα του πριγκιπικού ζεύγους στον λογαριασμό του στο instagram

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι: Οδηγός επιβίωσης

Πώς θα φέρεις σε πέρας αυτή την επικίνδυνη αποστολή (και φέτος).

CELEBS

Πάσχα στις Σεϋχέλλες για την Ιωάννα Τούνη: Room tour στο πολυτελές σπίτι

Είναι σε απόσταση αναπνοής από την παραλία