Skip to main content

MARKET

Stefania Frangista: "Too Funky" Summer 2019

Η Στεφανία Φραγκίστα παρουσιάζει τη νέα της συλλογή “Too Funky” για το Καλοκαίρι 2019, με σημείο αναφοράς τα ένδοξα 90s



Η δημοφιλής Ελληνίδα σχεδιάστρια που έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής της στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, βάζει στην playlist το ομώνυμο hit του George Michael και αποτυπώνει στο ομώνυμο label της για άλλη μια χρονιά την cool αμερικάνικη φιλοσοφία που τόσο αγαπά. Εμπνευσμένη από τις γραμμές των μαγιό και τα top models που κυριαρχούσαν τις σκανδαλώδεις δεκαετίες της μόδας και του lifestyle, δημιούργησε μια πραγματικά καυτή συλλογή μαγιό και beachwear σε 80s και 90s mood. Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη συλλογή της Στεφανίας, που φέτος μάλιστα συμπληρώνει 10 χρόνια στο χώρο της μόδας, εδραιώνοντας τον τίτλο της ως fitting expert στα μαγιό.

Pixel

SF1.jpg 

Η φωτογράφηση της φετινής καμπάνιας έγινε στο ειδυλλιακό Casa Cook Hotel στην Κω, με πρωταγωνίστρια την πανύψηλη Mariina Keskitalo από τη Φινλανδία. Κάτω από τον καυτό ήλιο και φόντο το απέραντο γαλάζιο, τη χρυσή άμμο και τις μαγικές γωνιές του ξενοδοχείου με τη μοναδική εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, η δίμετρη καλλονή με τις εκπληκτικές αναλογίες ποζάρει όλο χάρη στο φακό του ταλαντούχου Χάρη Φαρσαράκη, ενσαρκώνοντας τα super models των 90s: Claudia Schiffer, Christy Turlington, Stephanie Seymour, Naomi Campbell, Elle Macpherson, Helena Christensen… Οι δημιουργίες της φετινής συλλογής εξάλλου φέρουν τα ονόματά τους, αποτίοντας φόρο τιμής στις λαμπερές γαζέλες της διεθνούς σκηνής που μεσουρανούσαν στις πασαρέλες τη χρυσή εποχή του modelling.                  

SF3.jpg 

Ρίγες και polka dots εναλλάσσονται με ιδιαίτερα prints και color blocks συνθέτοντας ένα μεθυστικό κοκτέιλ με έντονα ρετρό στοιχεία. Η συλλογή αποθεώνει το sporty chic look των 90s, όπου κυριαρχούσαν τα αθλητικά μπουστάκια, τα one-piece με βαθιά πλάτη και τα high-cuts, ενώ τα ψηλόμεσα μπικίνι και τα φαρδιά bandeau –η απόλυτη τάση της φετινής σεζόν- διεκδικούν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των απανταχού fashionistas. Οι ολόσωμες δημιουργίες με περίτεχνα straps διαθέτουν “Wow” factor, τα one-shoulder μαγιό δίνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά ηχηρό «παρών» ενώ τα κλασικά τριγωνάκια επανασυστήνονται με minimal γραμμές ή βολάν λεπτομέρειες.

Pixel

SF4.jpg 

Οι μεταξένιες λύκρες κυριολεκτικά χαϊδεύουν το γυναικείο σώμα, ωστόσο πραγματική αίσθηση δημιουργούν τα βελουτέ, sponge και rib υφάσματα και οι υφάνσεις διπλής όψης με τα οποία δεν διστάζει να πειραματιστεί η ανήσυχη σχεδιάστρια, που αναζητά πάντα την τελειότητα. Φυσικά η συλλογή συμπληρώνεται από τις beachwear προτάσεις, που μπορούν να φορεθούν day to night για laid back summer looks. 

Σχετικά με τη Στεφανία Φραγκίστα:

SF9.jpgΗ σχεδιάστρια Στεφανία Φραγκίστα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία 17 ετών μετακόμισε στις ΗΠΑ όπου απέκτησε πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις από το πανεπιστήμιο Brown, και στη συνέχεια ακολούθησε το πραγματικό της πάθος, τη μόδα, σπουδάζοντας fashion design στο πανεπιστήμιο Parsons της Νέας Υόρκης. Επιστρέφοντας στην πατρίδα της το 2009, και κουβαλώντας στις αποσκευές της σημαντική προϋπηρεσία σε μεγάλους οίκους μόδας όπως ο Calvin Klein στη Νέα Υόρκη, o Alexander McQueen στο Λονδίνο και ο Michel Vivien στο Παρίσι, η Στεφανία αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της brand μαγιό και beachwear, την Pink Sands, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το brand, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια από την ίδρυσή του, αποτέλεσε εξ’αρχής σημείο αναφοράς για τις
πρωτότυπες girly συλλογές μαγιό και beachwear που φτιάχνονται στην Ελλάδα από τα καλύτερα ιταλικά υφάσματα και καθιέρωσε τη Στεφανία ως την απόλυτη fitting expert στοντομέα της.      

Τα τελευταία χρόνια η Στεφανία υπογράφει το ομώνυμο label Stefania Frangista, που προέκυψε ως φυσική εξέλιξη της δικής της προσωπικής ωρίμανσης. Το εν λόγω brand χαρακτηρίζεται για την κοσμοπολίτικη αύρα του, το σοφιστικέ χαρακτήρα του, τις minimal γραμμές του και το avant-garde design, που επιτρέπει στη σχεδιάστρια να εκφράζεται περισσότερο ως καλλιτέχνης. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως για πρώτη φόρα συμμετείχε σε δύο trunk shows του κορυφαίου fashion site Μoda Οperandi, στη Νέα Υόρκη.

Τόσο η Stefania Frangista, όσο και η Pink Sands, φημίζονται για τη μοναδική εφαρμογή τους, την αντοχή τους στη φθορά του χρόνου, τα ιδιαίτερα σχέδια και τους εμπνευσμένους συνδυασμούς χρωμάτων. Στην Ελλάδα φιλοξενούνται μεταξύ άλλων στα πολυκαταστήματα attica The Department Stores, σε επιλεγμένες μπουτίκ, luxury beach pop-ups και κορυφαία ξενοδοχεία σε κοσμοπολίτικους προορισμούς, αλλά και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.stefaniafrangista.com, ενώ η λίστα από στρατηγικές αγορές του εξωτερικού, όπως Λονδίνο, Ντουμπάι και Τουρκία, διαρκώς μεγαλώνει. 

@stefaniafrangista
www.stefaniafrangista.com

Διαβάστε επίσης

MARKET

Όπου υπάρχει μοναξιά, ας είμαστε εκεί. Με έναν καφέ, έτσι χωρίς λόγο!

Το ανθρώπινο μήνυμα της νέας τηλεοπτικής καμπάνιας του Λουμίδης® Παπαγάλος®

MARKET

To Lidl στα καλύτερά του: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Η εταιρεία γιορτάζει την 25ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που έχει επιτύχει στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.  

MARKET

Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Η αγαπημένη μάρκα μπισκότων στην Κύπρο Φρου Φρου, με 60 χρόνια ιστορίας, ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελληνική αγορά.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν