Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μεθυσμένο ημερολόγιο

Βλέπουμε την σκοτεινή πλευρά της Αμερικής μέσα από τις σελίδες του συγγραφέα - θρύλου.



Σήμερα διαβάζουμε! Μόλις έφτασε στα χέρια μας το "Μεθυσμένο ημερολόγιο" του Hunter S. Thompson και ανυπομονούμε να το βρούμε στις σελίδες του, τη σκοτεινή πλευρά της Αμερικής. 

Pixel

Γραμμένο το 1959, όταν ήταν 22 και εργαζόταν ως συντάκτης στην εφημερίδα του Σαν Χουάν, με αυτό το πρώτο του μυθιστόρημα ο Thompson κάνει βουτιά στους ωκεανούς του ταλέντου του και προετοιμάζει τους κεραυνούς που θα εξαπολύσει τα χρόνια που θα έρθουν.

Η περιγραφή του βιβλίου τα λέει όλα:

Ένα μπουκάλι ρούμι που μοιάζει να μην αδειάζει ποτέ, το Πουέρτο Ρίκο στα πρόθυρα της εξέγερσης και της τουριστικής ισοπέδωσης, κυνικοί τυχοδιώχτες που προσποιούνται τους δημοσιογράφους ακροβατώντας ανάμεσα στη φυλάκιση και τη φυγή, γυναίκες που κυνηγούν με λύσσα την επόμενη στιγμή, μαφιόζοι που το σκάνε όπως-όπως από την Κούβα του Κάστρο: Ένας ανερμάτιστος αλλά σαγηνευτικός συρφετός από ανθρώπους που με εξωπραγματική ελαφρότητα και σκυλίσια επιμονή γυρεύουν την «καλή» αλλά βρίσκουν μόνο το υγρό και αφιλόξενο Σαν Χουάν, κυνηγητά με την αστυνομία και αλλεπάλληλες εκρήξεις πόθου• οι σπασμωδικές τους κινήσεις και η παραίτηση μπροστά στο πεπρωμένο που φέρνει στο μυαλό ήρωες του Χέμινγουεϊ, που πασχίζουν να βρουν τη θέση τους μέσα στην παμφάγο δίνη του ήδη ανεπανόρθωτα τραυματισμένου «αμερικάνικου ονείρου». Οι χαρακτήρες πλάθονται αριστοτεχνικά μέσα από τη δύναμη των αντιφάσεών τους, παγιδευμένοι ανάμεσα σε έναν «αχαλίνωτο ιδεαλισμό και μια αίσθηση διαρκώς επικείμενης καταδίκης» και η δράση δεν σταματάει στιγμή, ακόμη κι όταν τα πάντα γαληνεύουν.
 

Pixel

https://www.instagram.com/p/Baqc7_fDT8N/?taken-by=allyougr
 

O Thompson ήταν από τους δημοσιογράφους που ξεκίνησαν να ζουν τη δημοσιογραφία. Έκανε κάτι καινοτόμο για την εποχή του: συμμετείχε στα γεγονότα και τα κατέγραφε με υποκειμενική ματιά. Απέκτησε φήμη όταν ξεκίνησε να γράφει στο Rolling Stone για τις υπόγειες καταστάσεις που αργότερα θα οδηγούσαν στο κίνημα της υποκουλτούρας που συντάραξε τις ΗΠΑ. Το 2005, αυτοκτόνησε στα 67 του, στο αγρόκτημά του, όπου και ζούσε απομονωμένος τα τελευταία χρόνια.
 

 
ΙΝFO

hunterin.jpg
 

ISBN: 978-960-436-486-2
Συγγραφέας: Hunter S. Thompson
Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς
Τιμή: 13,00€    
Χρονολογία έκδοσης: Οκτώβριος 2017
Αριθμός σελίδων: 248
Διαστάσεις: 14 (πλάτος) x 21 εκ. (ύψος)
Διανομή: Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ
 

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Εργαστήρι συμμετέχει στην Aνθοκομική 'Εκθεση Κηφισιάς

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» θα συμμετάσχει και φέτος στην 70η Ανθοκομική Έκθεση, που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η Lamda Development συμμετέχει στο Piano City Athens

Το The Ellinikon Experience Park και το GoldenHall υποδέχονται το αγαπημένο φεστιβάλ πιάνου!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Με παστέλ outfit και τσάντα Balmain στην πρεμιέρα της Λένας Δροσάκη

Οι δύο φίλες πόζαραν χαμογελαστές και αγκαλιασμένες

BEAUTY TIPS

Εσύ εφαρμόζεις σωστά το αντηλιακό σου;

Tips από τους ειδικούς για να έχεις πάντοτε την κατάλληλη και επαρκή προστασία από τον ήλιο