Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μια βραδιά για την Σεζάρια Εβόρα

Η υπέροχη και συγκινητική ζωή της ξυπόλητης ντίβας, μέσα από μουσική, φωτογραφίες και βιντεοπροβολές.



Απόψε θα βρεθούμε στο Gazi Live, για να απολαύσουμε μια μοναδική βραδιά, αφιερωμένη στην Σεζάρια Εβόρα. Μέσα από μουσική, τραγούδια, φωτογραφίες και βιντεοπροβολές, θα δούμε την υπέροχη αλλά και τόσο συγκινητική ζωή της ξυπόλητης ντίβας.

Pixel

Η διάσημη ορχήστρα που έχει το όνομα της, η Cesaria Evora Orchestra, έρχεται από το Πράσινο Ακρωτήριο και φέρνει στις αποσκευές της τα τραγούδια, το συναίσθημα, το Sodade, σε μια παράσταση που πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ που είχε τίτλο "Ξυπόλητη Ντίβα".
 

cesaria1.jpg
Από τις φωτογραφίες της Μάρως Κουρή που θα παρουσιαστούν απόψε
 
Στο αφιέρωμα συμμετέχει η μεγάλη ντίβα των Fado της Πορτογαλίας Dulce Pontes, η οποία είχε συμπράξει πολλές φορές με την Σεζάρια σε μεγάλα φεστιβάλ και συναυλίες ενώ την Σεζάρια Εβόρα Όρκεστρα θα συνοδεύουν και νέες φωνές του Πράσινου Ακρωτηρίου, μεταξύ των οποίων η Νάνσυ Βιέιρα, η εκπληκτική τραγουδίστρια που η ίδια η Σεζάρια είχε χρίσει άξια διάδοχό της. 

Pixel

Στο πλαίσιο της παράστασης, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και σπάνιο φωτογραφικό υλικό της φωτογράφου και δημοσιογράφου Μάρως Κουρή, απο΄το Cabo Verde και το σπίτι της Σεζάρια Εβόρα.Στην προβολή φωτογραφιών της Φωτορεπόρτερ Μάρως Κουρή θα ταξιδέψουμε στους πέτρινους, άνυδρους αμμόλοφους, στα κύματα του ωκεανού που γλύφουν τους πρόποδες των κόκκινων ηφαιστειακών βουνών, στα ηλιόλουστα μποστάνια από ζαχαρότευτλα και μπανανιές, στο ζεστό κλίμα ενός λαού που ερωτεύεται, κολυμπά και χορεύει. Εκεί, όπου μας ταξιδεύει και η Σεζάρια Έβορα με τα παραδοσιακά μόρνας της, την μουσική του τόπου της, ένα σύμπλεγμα των ηφαιστειογενών νησιών κάτω από τον τροπικό του Καρκίνου. Στο Πράσινο Ακρωτήρι των δέκα νησιών... και όχι μόνο.

Ετοιμάσου για ένα μοναδικό ταξίδι απόψε!

ΙΝFO

Αφιέρωμα στη Cesaria Evora
Γκάζι Live
Ώρα έναρξης 9 μ.μ.
Διάρκεια: 140 λεπτά με διάλειμμα
  

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Εργαστήρι συμμετέχει στην Aνθοκομική 'Εκθεση Κηφισιάς

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» θα συμμετάσχει και φέτος στην 70η Ανθοκομική Έκθεση, που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η Lamda Development συμμετέχει στο Piano City Athens

Το The Ellinikon Experience Park και το GoldenHall υποδέχονται το αγαπημένο φεστιβάλ πιάνου!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου

Προτεινόμενα

CELEBS

Τατιάνα Μπλάτνικ: Ποιος είναι ο νέος της σύντροφος, μετά το διαζύγιο

Σε σχέση με επιχειρηματία μετά το διαζύγιό της από τον Νικόλαο

BEAUTY TIPS

Έχεις λεπτά χείλη; Με αυτά τα tips θα εφαρμόσεις το κραγιόν τέλεια

Το μακιγιάζ των χειλιών ποτέ δεν υπήρξε πιο εύκολη υπόθεση