Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Τετράγωνο

Η ταινία που πήρε φέτος τον Χρυσό Φοίνικα, βγαίνει σήμερα στους κινηματογράφους.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Η ταινία που απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα στο 70ο Φεστιβάλ των Καννών, ξεκινά να προβάλλεται σήμερα στους κινηματογράφους από τη Feelgood, και εμείς βγάλαμε εισιτήρια!

Pixel

Στο επίκεντρό της, είναι ο Christian, ένας ευφυής, ωραίος και καταξιωμένος επιμελητής σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης. Η επόμενη έκθεση που επιμελείται έχει τίτλο The Square και είναι μια εγκατάσταση που προσκαλεί τους περαστικούς στον αλτρουισμό, υπενθυμίζοντας την ευθύνη απέναντι στο συνάνθρωπο. Αλλά καμιά φορά είναι δύσκολο να ανταποκριθείς στα ίδια σου τα ιδεώδη. Ο ίδιος ο Christian αντιδρά αλλόκοτα στην κλοπή του κινητού του και μπλέκεται σε ντροπιαστικές καταστάσεις. Σε παράλληλη δράση, η ομάδα δημοσίων σχέσεων του μουσείου έχει δημιουργήσει μια αναπάντεχη καμπάνια για το The Square. Η ανταπόκριση είναι υπερβολική και ο Christian, αλλά και το ίδιο το μουσείο, οδηγούνται σε υπαρξιακή κρίση.

«Πλούσια και απόλυτα σύγχρονη ιστορία για τη δικτατορία της πολιτικής ορθότητας», χαρακτήρισε την ταινία ο Pedro Almodovar, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των Καννών. «Σκοπός του είναι να μας πέσει το σαγόνι στο πάτωμα. Και τα καταφέρνει» έγραψε ο theguardian. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια ταινία που δε θα ξεχάσεις αν δεις. Ο Ruben Östlund, με έξυπνο θράσος και μεθοδικότητα, θέτει στον θεατή ερωτήματα για την ευθύνη απέναντι στους άλλους, τις ηθικές αξίες, την κοινωνική ανισότητα, τη δυσπιστία...

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Εργαστήρι συμμετέχει στην Aνθοκομική 'Εκθεση Κηφισιάς

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» θα συμμετάσχει και φέτος στην 70η Ανθοκομική Έκθεση, που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η Lamda Development συμμετέχει στο Piano City Athens

Το The Ellinikon Experience Park και το GoldenHall υποδέχονται το αγαπημένο φεστιβάλ πιάνου!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου