Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Κήπος στο "Από μηχανής Θέατρο"

Πρεμιέρα σήμερα, με τον Στέλιο Μάινα και την Κάτια Σπερελάκη



Το Από Μηχανής Θέατρο, ο νέος θεατρικός πόλος έλξης της πόλης, με δυναμικό ρεπερτόριο και με την καλλιτεχνική υπογραφή του Δημήτρη Μυλωνά έχει απόψε πρεμιέρα (παγκόσμια πρώτη)  με το έργο "Ο Κήπος" του διακεκριμένου Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch και πρωταγωνιστές τον Στέλιο Μάινα και την Κάτια Σπερελάκη.

Pixel

Το έργο μας γυρίζει πίσω, στα 70ς. Οι κοινωνικές σταθερές βρίσκονται υπό αμφισβήτηση. Η γέννηση μιας καινούργιας εποχής με το δικό της νοσταλγικό σάουντρακ, θα παρασύρει τους ήρωες έξω απ’ τα συνηθισμένα. Δυο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται. Ο Μπάρι, βετεράνος του Βιετνάμ κι οικοδόμος τώρα στο επάγγελμα, αναρρώνει μετά από εγχείρηση στο γόνατό του όταν ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι του η Λουίζ. Καθώς πρέπει, άψογη επαγγελματίας και με ποιητικές ανησυχίες, έχει προσληφθεί από τον ανιψιό της πρώην γυναίκας του Μπάρι για να τον φροντίζει. Ο άξεστος χαρακτήρας του την τρέπει σε άτακτη φυγή όμως η συνέχεια τούτης της γνωριμίας κάθε άλλο παρά αναμενόμενη αποδεικνύεται. Ο Μπάρι δείχνει αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος ενώ η Λουίζ, στο πρόσωπο του, θα αναζητήσει απεγνωσμένα τη βοήθεια.
 

Με φόντο την μουσική της δεκαετίας του 70, οι ήρωες θα συναντηθούν σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν δυο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη.
 Μια παράσταση ωδή στα 70ς και στην εκπλήρωση του ονείρου που γέννησε αυτή η εποχή.

Pixel

Ο Κήπος (Tangled Garden) είναι το τελευταίο έργο του Bruce Gooch, σημαντικού ηθοποιού και συγγραφέα με επιτυχίες σε πολυάριθμες παραγωγές σε Η.Π.Α και Καναδά και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας Θεάτρου New Fangled Stages, η οποία εδρεύει στο Τορόντο. Το Από Μηχανής Θέατρο σε συνεργασία με την New Fangled Stages θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα τον Κήπο (Tangled Garden) ενώ θα φιλοξενήσει και την αγγλική παραγωγή του έργου με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον Bruce Gooch και την Lynn Vogt.


Μετάφραση: Κάτια Σπερελάκη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Σκηνικά - Κοστούμια: Αγγελικη Αθανασιάδου, Λήδα Σπερελάκη
Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης
 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Εργαστήρι συμμετέχει στην Aνθοκομική 'Εκθεση Κηφισιάς

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» θα συμμετάσχει και φέτος στην 70η Ανθοκομική Έκθεση, που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η Lamda Development συμμετέχει στο Piano City Athens

Το The Ellinikon Experience Park και το GoldenHall υποδέχονται το αγαπημένο φεστιβάλ πιάνου!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Φεστιβάλ Καννών 2024: Τα ωραιότερα beauty looks που είδαμε στο κόκκινο χαλί και θέλουμε να αντιγράψουμε

Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν ως προς το μακιγιάζ και τις κομμώσεις, στη λαμπερή Croisette

CELEBS

Πιρς Μπρόσναν: Αγνώριστος ο ηθοποιός στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Η μεταμόρφωση του 70χρονου σταρ είναι εντυπωσιακή!