Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα, κάνουμε Cocooning...

Και διαβάζουμε το "Μείνε μαζί μου", της Αγιομπάμι Αντεμπάγιο.



Θα καθήσεις αναπαυτικά στον καναπέ σου, θα αγκαλιάσεις την αγαπημένη σου φλις κουβέρτα και θα πάρεις στα χέρια σου το "Μείνε μαζί μου"

Pixel
9786188388123-1000-1284139.jpg

Θα το ανοίξεις, θα χαμογελάσεις από τις πρώτες, κιόλας  σελίδες και στις αμέσως επόμενες θα ταυτιστείς απόλυτα με την ηρωίδα!

Στη Νιγηρία της δεκαετίας του ’80 ένα νέο κι ερωτευμένο ζευγάρι, η Γετζιντέ και ο Ακίν, ξεκινούν την κοινή τους ζωή γεμάτοι όνειρα κι ελπίδες. Αλλά η δυσκολία τους να κάνουν παιδί –και το παραδοσιακό καθεστώς της πολυγαμίας– σφίγγει τον κλοιό της κοινωνίας γύρω τους και τραντάζει τη σχέση τους συθέμελα…

Pixel

Μέσα στη δίνη των κοινωνικοπολιτικών αναταραχών της εποχής στη Νιγηρία, το «Μείνε μαζί μου» ξεδιπλώνει τις φωνές, τα χρώματα, τις χαρές και τους φόβους του λαού της.
«Αν το βάρος είναι τόσο μεγάλο και κρατά τόσο πολύ, ακόμα κι η αγάπη λυγίζει, ραγίζει, είναι έτοιμη να σπάσει και μερικές φορές σπάει. Αλλά ακόμα κι αν γίνει χίλια κομμάτια στα πόδια σου, δεν σημαίνει πως δεν είναι πια αγάπη».
Η Γιομπάμι Αντεμπάγιο υφαίνει μια συγκλονιστική ιστορία για την εύθραυστη αγάπη εντός του γάμου, τη διάλυση της οικογένειας, την οδύνη της απώλειας και τους άρρηκτους δεσμούς που δημιουργεί η μητρότητα. Μια ιστορία για τις απεγνωσμένες μας προσπάθειες να σώσουμε τον εαυτό μας και όσους αγαπάμε από τον πόνο και τη θλίψη.
 


Μείνε μαζί μου
Tίτλος πρωτοτύπου: Stay with me
Συγγραφέας: Αγιομπάμι Αντεμπάγιο
Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά
Εκδόσεις: Floral
Χρονολογία έκδοσης: 2018
Σελίδες: 288
Τιμή: 14 €

Διανομή: Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ

Καυστικό, γεμάτο αγωνία, υπέροχο – Margaret Atwood
Υπέροχα ζωντανό- Observer
Ένα έργο οικείο αλλά δυνατό-μερικές φορές ακόμη και σοκαριστικό. Μια ιστορία που θα κάνει τον κόσμο καλύτερο- Αμερικάνικο ELLE
Μια φωτεινή, μεγαλόκαρδη επίδειξη γυναικείου πνεύματος- The Guardian

Η Αγιομπάμι Αντεμπάγιο (Ayọ̀bámi Adébáyọ̀) γεννήθηκε το 1988 στο Λάγος της Νιγηρίας. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά και ανθολογίες, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Έχει πτυχίο στην αγγλική λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο Ομπαφέμι Αβολόβο και στη δημιουργική γραφή από το Πανεπιστήμιο Ιστ Άνγκλια. Το 2012 ήταν μέλος του Ledig House της Νέας Υόρκης (μη κερδοσκοπικός οργανισμός συγγραφέων).
Εργάζεται ως αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Saraba. Το Μείνε μαζί μου, το πρώτο της μυθιστόρημα, ήταν υποψήφιο στα Wellcome Book Prize και Baileys Women’s Prize for Fiction.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Εργαστήρι συμμετέχει στην Aνθοκομική 'Εκθεση Κηφισιάς

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» θα συμμετάσχει και φέτος στην 70η Ανθοκομική Έκθεση, που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η Lamda Development συμμετέχει στο Piano City Athens

Το The Ellinikon Experience Park και το GoldenHall υποδέχονται το αγαπημένο φεστιβάλ πιάνου!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου

Προτεινόμενα

CELEBS

Δούκισσα Νομικού: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ στις Κάννες!

Έκλεψε τα βλέμματα η Ελληνίδα καλλονή

BEAUTY TIPS

Πώς πρέπει να εφαρμόζεις το dry shampoo

Ακολούθησε τα tips μιας ειδικού