Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Απόψε στο "Θέσις 7" στο Μοναστηράκι

ακούμε "αλλιώς" τη Χριστίνα Μαξούρη


Ρόμυ Μελάνι

Η Φόρμιγγα Art, έφτιαξε και μας παρουσιάζει το «Otherwise», το νέο project-event της πόλης.
Αγαπημένα πρόσωπα, της νέας γενιάς τραγουδοποιών κι ερμηνευτών, έρχονται στο «Θέσις 7» και παρουσιάζουν τραγούδια που αγαπούν, με έναν ξεχωριστό και εντελώς προσωπικό τρόπο, βάζοντας τη δική τους σφραγίδα και κάνοντας τη δική τους ανάγνωση.
Η Χριστίνα Μαξούρη, με το μοναδικό ηχόχρωμα της φωνής της και την ξεχωριστή ερμηνεία της,  χρησιμοποιώντας υλικό από τις θεατρικές της καταβολές και τις μουσικές της γνώσεις αναλαμβάνει, απόψε,  να πραγματώσει το “Otherwise”,  της Μ. Τετάρτης και να μας αποκαλύψει το «αλλιώς», ακόμα και αυτής της ανατρεπτικής προσωπικότητάς της.
" Για απόψε, Μ. Τετάρτη, μια ξεχωριστή μέρα ", λέει η Χριστίνα Μαξούρη, " θέλησα να ‘ανάψω ένα κερί’, στον δικό μου ‘τόπο λατρείας’, σ’ αυτή την ιερή δύναμη, που με κάνει να θέλω να πηγαίνω προς το φως και να ανακτώ καθημερινά την πίστη μου, που δεν είναι άλλη από την ενωτική και λυτρωτική δύναμη του Θεάτρου και της Μουσικής. Και, φυσικά, στους δημιουργούς που έγραψαν και γράφουν, κείμενα, ποιήματα, μελωδίες και τραγούδια.
Ξεκινώντας από τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο, σε συνδυασμό με ανάγνωση σύντομων, αλλά χαρακτηριστικών αποσπασμάτων από τα αντίστοιχα έργα, συνεχίζοντας με μια ακουστική εκδοχή του κύκλου των οχτώ τραγουδιών που έγραψαν για μένα η στιχουργός Ελένη Φωτάκη και ο συνθέτης  Άγγελος Τριανταφύλλου και ολοκληρώνοντας με ποιήματα που έγιναν πανέμορφα τραγούδια.
Όλα τους, τραγούδια καθοριστικά για πολύ κόσμο, αλλά και για τον δικό μου μικρόκοσμο, παιγμένα και ειπωμένα ‘αλλιώς’, αποκομμένα από τις παραστάσεις που τα γέννησαν και απομακρυσμένα από την εποχή που γράφτηκαν, αλλά που παραμένουν φορτισμένα από την ίδια τους την ιστορία μέσα στα χρόνια. Και κάπου ανάμεσα, τα πρώτα μου τραγούδια, ποτισμένα και επηρεασμένα από όλα τα προηγούμενα."
Χριστίνα Μαξούρη
 
Η παράσταση θα έχει τρία μέρη :
1ο μέρος : Τραγούδια γραμμένα για το θέατρο & αποσπάσματα των αντίστοιχων θεατρικών έργων από τη ‘Μήδεια’ του Ευριπίδη, μέχρι την ‘Γκόλφω’ του Σπυρίδωνος Περεσιάδη και τον ‘Αβελάρδο & Ελοϊζα’ του Γιάννη Καλαβριανού.
2ο μέρος : ‘Το άσπρο μαμά νοσταλγώ’ στην πιο λιτή κι ακουστική εκδοχή του.
3ο μέρος : Ποιήματα που έγιναν τραγούδια, από τους ‘Πόνους της Παναγιάς’ του Κώστα Βάρναλη, μέχρι τη ‘Μαρίνα’ του Οδυσσέα Ελύτη και το ‘Μαύρο κυπαρίσσι’ του Μιχάλη Γκανά.
Επιλογή τραγουδιών & κειμένων/ ερμηνεία : Χριστίνα Μαξούρη
Πιάνο / ενορχηστρώσεις : Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Τσέλο : Αναστάσιος Μισυρλής
INFO
Θέσις 7
Αγίου Φιλίππου 7, Μοναστηράκi
Ώρα έναρξης: 22.00

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Εργαστήρι συμμετέχει στην Aνθοκομική 'Εκθεση Κηφισιάς

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» θα συμμετάσχει και φέτος στην 70η Ανθοκομική Έκθεση, που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η Lamda Development συμμετέχει στο Piano City Athens

Το The Ellinikon Experience Park και το GoldenHall υποδέχονται το αγαπημένο φεστιβάλ πιάνου!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν