Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

La vita e bella

Ο υπέροχος κόσμος του Nicola Piovani 


Λένα Γρηγορίου

Εσύ την είχες δει την ταινία; "Η ζωή είναι ωραία"... 
Και τώρα: «Όμορφη ζωή / La vita è bella». Ο ευαίσθητος και αισιόδοξος κόσμος του Nicola Piovani ξεδιπλώνεται μέσα από συνθέσεις και τραγούδια του βραβευμένου συνθέτη που έντυσε με λόγο η Λίνα Νικολακοπούλου και ερμηνεύει ιδανικά ο Θοδωρής Βουτσικάκης. 

Pixel

Στη συναυλία θα γίνει επίσημα η πρώτη παρουσίαση του νέου δίσκου των Piovani – Νικολακοπούλου – Βουτσικάκη με τίτλο «Όμορφη ζωή». Για τον τίτλο αυτό που αναφέρεται στη βραβευμένη με Όσκαρ μουσική του συνθέτη για την ταινία «Η ζωή είναι ωραία» μας μιλάει η Λίνα Νικολακοπούλου μεταφέροντας μας και το συναίσθημα αυτής της παράστασης: «Είναι πολύ σημαντικό ειδικά στους καιρούς που ζούμε να μπορεί κάποιος να σου μεταδώσει το συναίσθημα πως ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ Η ΖΩΗ. Να σε κάνει να χαμογελάσεις, να νιώσεις την καρδιά σου ζωντανή, να σου δικαιώσει την ομορφιά της Αγάπης. Καμιά φορά και λίγες μόνο νότες μιας μουσικής μπορούν να το καταφέρουν. Ο ιταλός συνθέτης και μαέστρος Nicola Piovani είναι σίγουρα ένας από αυτούς τους δημιουργούς που χρωματίζουν μαγικά τον τρυφερό και ευάλωτο εσωτερικό μας κόσμο». 

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης έχει ξεχωρίσει στην έως τώρα πορεία του για τις συνεργασίες του με σπουδαίους δημιουργούς, για τους ρόλους που ερμηνεύει στο μουσικό θέατρο, αλλά κυρίως για τον ξεχωριστό τρόπο ερμηνείας και το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό του ταμπεραμέντο.

Pixel

Δεν είναι τυχαίο ότι οι δρόμοι των Piovani – Νικολακοπούλου και του νεαρού ερμηνευτή συναντήθηκαν με αφορμή την καλλιτεχνική «συγγένεια» αλλά και την έντονη επιθυμία να τραγουδηθούν στα ελληνικά –σε μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά– αγαπημένες μελωδίες και ορισμένα κρυμμένα διαμάντια του συνθέτη. 

Η αμοιβαία συμπάθεια που δημιουργήθηκε κατά την πρώτη συνάντηση των δύο αγαπημένων δημιουργών, οι κοινές τους αναφορές και η αγάπη του ενός για τη γλώσσα και για το έργο του άλλου, έχτισαν τη γέφυρα για τη συνεργασία τους σε έναν δίσκο με εννιά τραγούδια ερμηνευμένα με ιδιαίτερη ευαισθησία από τον Θοδωρή Βουτσικάκη που θα ακουστούν για πρώτη φορά σε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση τον Οκτώβριο στο Μέγαρο. Τραγούδια που θα μπερδευτούν γλυκά με γνωστά ορχηστρικά του Piovani για αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες, τα οποία θα απολαύσουμε από τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τον Μίλτο Λογιάδη.

Συντελεστές
Καλλιτεχνική επιμέλεια | Λίνα Νικολακοπούλου 
Τραγούδι | Θοδωρής Βουτσικάκης
Ενορχηστρώσεις | Αντώνης Σουσάμογλου, Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Μουσική διεύθυνση | Μίλτος Λογιάδης
Μαντολίνο | Βάγια Ζεππάτου

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Εργαστήρι συμμετέχει στην Aνθοκομική 'Εκθεση Κηφισιάς

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» θα συμμετάσχει και φέτος στην 70η Ανθοκομική Έκθεση, που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η Lamda Development συμμετέχει στο Piano City Athens

Το The Ellinikon Experience Park και το GoldenHall υποδέχονται το αγαπημένο φεστιβάλ πιάνου!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου