Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η συζήτηση με την Olga Tokarczuk σε Live Streaming

Σε ζωντανή μετάδοση στο Onassis Channel στο YouTube, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου | 20:30 



H συζήτηση με τη Νομπελίστρια συγγραφέα που έγινε sold-out, μεταδίδεται ζωντανά από την Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος και επιμελητής εκδόσεων, Γρηγόρης Μπέκος.

Μπορεί να αλλάξει ο κόσμος, αν συνεχίσουμε να τον κοιτάμε με τον ίδιο τρόπο; Συγγραφέας μυθιστορημάτων όπως «Το Αρχέγονο και άλλοι καιροί», «Πλάνητες» και «Τα βιβλία του Ιακώβ», η Όλγκα Τοκάρτσουκ πληροφορήθηκε ότι της απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας την ώρα που ταξίδευε οδικώς, καθώς βρισκόταν σε κίνηση, κάτι απολύτως ταιριαστό στην περίπτωσή της. Γιατί, με το «εξαιρετικά πνευματώδες και ευφυές» έργο της, η Πολωνή συγγραφέας «επικεντρώνεται στη μετανάστευση και στην εμπειρία της πολιτισμικής μετάβασης». Η Τοκάρτσουκ τιμήθηκε από τη Σουηδική Ακαδημία με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2018 «για την αφηγηματική της φαντασία η οποία με εγκυκλοπαιδικό πάθος αναπαριστά το πέρασμα ορίων ως τρόπο ζωής».

Ελευθερία / Πολωνία / Ανθρωπότητα / Ιστορίες / Αθήνα / Φαντασία

Με ύφος εντελώς προσωπικό, διακριτό και άμεσα αναγνωρίσιμο, η Τοκάρτσουκ συνδυάζει στη γραφή της την πραγματικότητα και τη μυθοπλασία, αξιοποιεί τις λαϊκές παραδόσεις και την ιστορία, αντανακλώντας παράλληλα την προσήλωσή της στις θεωρίες του Carl Jung, ενώ έχει καταφέρει να θεωρείται η κορυφαία πεζογράφος της σημερινής Πολωνίας και μια από τις επιφανέστερες παγκοσμίως δημιουργούς της Ευρώπης. 

Η θεατρική σεζόν της Στέγης ξεκίνησε με μια παράσταση βασισμένη σε ένα μυθιστόρημά της. Τρεις μήνες μετά τo αριστουργηματικό έργο «Οδήγησε το αλέτρι σου πάνω από τα οστά των νεκρών», από τη διάσημη ομάδα των Complicité που συγκλόνισε το κοινό, η Όλγκα Τοκάρτσουκ έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης σε μια συζήτηση για τη λογοτεχνία, την κοινωνία και την τέχνη της τρυφερότητας. 

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα πολωνικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά και την ελληνική νοηματική γλώσσα.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Δείτε το νέο video της Mitski για το “Star”

Η επιτυχημένη τραγουδοποιός επανενώνεται με την επί χρόνια συνεργάτιδά της, Maegan Houang, για τις ανάγκες του νέου της visual για το The Land Is Inhospitable and So Are We 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στείλε και εσύ την ευχή σου για τη γιορτή της Μητέρας με την e-ανθοδέσμη αγάπης της Μέριμνας και βοήθησε το έργο της

Ο στόχος της δράσης μας είναι να στηρίξουμε το έργο της Μέριμνας προσφέροντας ψυχολογική στήριξη σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Ζωή εν Τάφω», ακούμε το τραγούδι που ερμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας

Σε στίχους του Τέρπανδρου και μουσική του συνθέτη Κωνσταντίνου Βελλιάδη

Προτεινόμενα

CELEBS

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Άφαντος ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Χριστό ως παιδί

Κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Λορέντζο Μονέ

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Πιστεύω ότι το αύριο είναι άλλη μια μέρα και πιστεύω στα θαύματα». Όντρεϊ Χέμπορν

Το απόλυτο icon κομψότητας και σοφίας γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1929 κ αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας