Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Αυτά τα viral λεμόνια μπορούν να σώσουν ζωές

Το κείμενο μιας γυναίκας που κάνει το γύρο του διαδικτύου και ευαισθητοποιεί για τον καρκίνο του μαστού. 


Μαριέτα Χριστοπούλου

Κατά καιρούς, διάφορα "παιχνίδια" κυκλοφορούν στα social media και αφορούν τον καρκίνο του μαστού. Σίγουρα θα θυμάσαι status γυναικών που ανέφεραν περίεργες λέξεις που δεν είχαν ξεκάθαρο νόημα ή ανέβασμα παρόμοιων φωτογραφιών με μορφή χιονοστοιβάδας. Είναι πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν, όμως σύμφωνα με όσα έγραψε μια παθούσα στο Facebook, δεν το πετυχαίνουν.

Στο δικό της κοινωνικό κύκλο, η Erin Smith, παρακολούθησε πρόσφατα ένα τέτοιο παιχνίδι με καρδούλες. Έχοντας η ίδια διαγνωστεί με καρκίνο, θέλησε να γράψει κείμενο προς όλους και να τονίσει ότι οι καρδιές δε βοηθούν. Αντίθετα, κάποιες φωτογραφίες και χρήσιμες πληροφορίες μπορεί να σώσουν ζωές.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της, η ίδια είχε συναντήσει στο παρελθόν κάπου στο διαδίκτυο μια φωτογραφία με λεμόνια, η οποία έδειχνε πως είναι ο καρκίνος στο γυναικείο στήθος. Αυτή η πληροφορία της φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμη καθώς όταν είδε αλλαγή στο στήθος της, ήξερε ότι έχει καρκίνο. "Χρειάζεται να δίνουμε ΑΛΗΘΙΝΕΣ πληροφορίες, όχι γλυκιές καρδιές. Αν δεν είχα δει μια φωτογραφία τυχαία με πραγματικές πληροφορίες, δε θα ήξερα για τι να ψάξω. Σταματήστε να παίζετε παιχνίδια με τη ζωή μου και ξεκινήστε να βοηθάτε πραγματικά τους ανθρώπους" έγραψε.

 

knowyourin.jpg
 

Η Smith, παραδέχεται ότι δε θυμάται ποιος είχε ανεβάσει τη φωτογραφία που τη βοήθησε στη δική της περιπέτεια. Μοιράστηκε, όμως, μια παρόμοια, η οποία δείχνει τις αλλαγές που μπορούν να υπάρξουν στο στήθος όταν αυτό νοσήσει με καρκίνο. Παρακίνησε τον κόσμο να μοιράζεται τέτοια στοιχεία και το post της έγινε viral. Mέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, κοινοποιήθηκε πάνω από 40 χιλίαδες φορές!

 

 


 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Ο αετός της χαράς!

Ένα παραμύθι για τον χαρταετό... Καλή Καθαρά Δευτέρα!

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Το θέατρο είναι σαν την ορειβασία. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα πέσεις ή θα φτάσεις στην κορυφή» Isabelle Huppert

Στα 71 της, η Isabelle Huppert συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα σοφίας, γοητείας και υποκριτικής

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: όλες οι πολύτιμες συμβουλές για να κοιμάσαι καλά

Όλα τα super tips για να κοιμάσαι σαν πουλάκι και να ξυπνάς με ενέργεια

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια