Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Post covid καλοκαίρι και η αναγέννηση του ρομάντζο

Δεν έχω απόψε ραντεβού… κι αυτό έχει και τα καλά του!



 

 

Είδες κι έπαθες να βγεις από το σπίτι και η τελευταία ανοδική αύξηση των κρουσμάτων σε προετοιμάζει ψυχικά (#not)  για ένα πιθανό νέο lockdown. Από την άλλη και που βγήκες από το σπίτι, τι κατάλαβες;

Pixel
Pixel

Βάσανο όλο αυτό με τη μάσκα. Να μπαίνεις στο καφέ και να αποστειρώνεις τα χέρια κάθε λίγο και λιγάκι. Κι ο τρόμος ότι ο ιός είναι πανταχού παρών μόνο για να το ρίξεις έξω δεν σε προδιαθέτει.

Γυρίζεις στην ασφάλεια της οθόνης και του πληκτρολογίου, εκεί που δεν σε νοιάζει τόσο ο άλλος αν φοράει η όχι μάσκα κι αν έχει καθίσει έχοντας πλύνει τα χέρια του – και σίγουρα τον κρατάς σε όση απόσταση θέλεις (κι έχεις ανάγκη). Αλλά τα καλά του νέου είδους dating δεν σταματάνε εδώ…

 

 

 

Όχι μόνο το online dating είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και οι ίδιοι οι διαδικτυακοί κανόνες γνωριμιών έχουν αλλάξει γρήγορα σε αυτήν την περίεργη εποχή. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτές οι προκαλούμενες από πανδημία αλλαγές έχουν οδηγήσει σε μια εντελώς νέα προσέγγιση στον τρόπο που επιδιώκεις να γνωρίσεις τον άλλον.

Ναι, υπάρχουν κάποιες πτυχές του νέου dating που έχουν και τα καλά τους. Ο χρόνος των εικονικών ραντεβού, των διαδικτυακών συναντήσεων, των συνομιλιών μέσω εφαρμογών δεν είναι χρόνος χαμένος – σου προσφέρει σημαντικά εργαλεία γνώσης, δεν σε αποξενώνουν, σε κρατάνε κοινωνικά (ενίοτε κι ερωτικά) ενεργή και μπορεί όντως να σου σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά σε μία ουσιαστική  εικονικού σχέση.

 

 

 

Ξεσκαρτάρεις εύκολα…το τοπίο

Αναμφισβήτητα δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο το να αποφασίσεις ποιος σε ενδιαφέρει και ποιος δεν σου γεμίζει το μάτι. Εάν κάποιος δεν ανταποκρίνεται στα μηνύματά σου όταν μπορεί να είναι στο σπίτι όλη την ημέρα (ή, αν δεν είναι, τουλάχιστον να μην βγαίνει όπως κάποτε), έχεις ήδη την απάντησή σου για το πώς αισθάνεται για σένα.

Ενώ αυτή η αρχική συνειδητοποίηση μπορεί να τρελαίνει, αυτό είναι πραγματικά ένα τεράστιο όφελος. Τώρα δεν χρειάζεται να τον κυνηγήσεις – και μπορείς να περάσεις στον επόμενο. Next!

 

 

 

Μπορείς εύκολα (και διακριτικά) να το βάλεις… στα πόδια

Από την άλλη πλευρά, δεν χρειάζεται επίσης να συνεχίσεις να μιλάς σε κάποιον που δεν σε ενδιαφέρει. Δεν χρειάζεται να εξαφανιστείς σαν το φάντασμα (εκτός κι αν υπάρχει σοβαρός λόγος για κάτι τέτοιο), αλλά μπορείς να κόβεις μια συζήτηση όταν βλέπεις ότι δεν υπάρχουν κοινά σημεία επαφής. Έχεις τόσα αυτή τη στιγμή να σε πιέζουν και να σε αγχώνουν, οι γνωριμίες δεν χρειάζεται ένα από αυτά.

 

 

 

Όλα πάνε πιο αργά

Πριν το κορωνοϊό τα πράγματα στο dating είχαν λίγο εκτροχιαστεί, με την ευκολία του scroll down έβγαινες το ένα ραντεβού μετά το άλλο. Το να κάνεις σεξ για το σεξ δεν είναι κακό, αν αυτό επιθυμείς κι αν αυτό έχεις ανάγκη, αλλά ξέρεις ότι με αυτόν τον τρόπο δεν έχεις και πολλές πιθανότητες να βρεθείς σε σχέση. Τώρα όλα γίνονται ξανά όλα λίγο πιο αργά. Σαν να ξύπνησες ένα πρωί και να πρωταγωνιστείς σε ρομαντική κομεντί των 90s. Λες μια παρενέργεια του ρομαντισμού να είναι η στροφή στον ρομαντισμό; Pas mal.

 

 

 

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς (συνέχεια) για την εμφάνισή σου

Ακόμα κι αν δεν είσαι τύπος που δίνει σημασία στην εμφάνιση, σίγουρα θα ήθελες να κάνεις μια πρώτη εντύπωση. Και τώρα μπορείς να το κάνεις αυτό χωρίς να καταβάλλεις τόση προσπάθεια, και χωρίς να ανησυχείς, ας πούμε, αν βγήκες μόλις από το ντους. Αν κάνεις dating μέσω FaceTime ή Zoom, για παράδειγμα, μπορείς να είσαι όπως θες… από τη μέση και κάτω… με τα καλοκαιρινά πιτζαμάκια σου. Αν ανταλλάσσετε φωνητικά μηνύματα ή μιλάτε μόνο ηχητικά, μπορείς να είσαι όσο άνετα θες και σε όποια κατάσταση νιώθεις ο εαυτός σου. Κι ω ναι αυτό είναι μια νέα πολυτέλεια.

 

 

 

Κάνεις καλό και στην τσέπη σου!

Αυτό είναι αρκετά αυτονόητο, όλες οι εικονικές συναντήσεις ακόμη και οι κοινωνικές αποστάσεις είναι λιγότερο ακριβές από τα ραντεβού του παρελθόντος. Ενώ τώρα μπορείτε να συγχρονιστείτε και να δείτε μαζί on line μια ταινία χωρίς να ανησυχείς ποιος θα πληρώσει το εισιτήριο.

 

 

 

Η άνεση να είσαι ο εαυτός σου

Με την ασφάλεια της απόστασης, το εικονικό ραντεβού σε κάνει να εμφανίζεσαι όπως είσαι, να λογοκρίνεις αυτά που λες λιγότερο, να μιλάς για αυτά που συμβαίνουν κι αυτά που σε προβληματίζουν. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που όλοι ζούμε δίνουν κοινό έδαφος, μια κοινή αφετηρία για συζητήσεις. Και από όσα σκέφτεται και λέει αυτή τη στιγμή ο άλλος για όσα βιώνουμε σου δίνει την ευκαιρία να καταλάβεις πολλά για τις αντιλήψεις και την κοσμοθεωρία του – και να δεις εύκολα αν ταιριάζετε.

 

 

Ο ενθουσιασμός της πρώτης από κοντά συνάντησης

Δεν είναι ότι κάνεις τη δύσκολη, αυτή τη στιγμή υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που σε κάνουν προσεκτική και που σκοπίμως καθυστερείς την πρώτη συνάντηση, όσο ωστόσο την καθυστερείτε τόσο ο χρόνος των συνομιλιών σας δουλεύει υπέρ σας, δημιουργώντας παράλληλα με την οικειότητα, ανυπομονησία κι ενθουσιασμό. Και ίσως είχες καιρό να νιώσεις ένα αληθινό καρδιοχτύπι.  

 

Χρόνος για τα συναισθήματά σου

Το άγχος της πανδημίας, η κούραση της καραντίνας που προηγήθηκε, η αγωνία για ένα δεύτερο κύμα, το τόσο διαφορετικό αυτό καλοκαίρι δεν δημιουργούν συνθήκες να θες να γνωρίσεις κόσμο. Σου δίνει το χρόνο ωστόσο να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου, να αγκαλιάσεις τα συναισθήματά σου και να δεις τι πραγματικά θες και τι χρειάζεσαι. Δεν έχεις χρόνο για περαιτέρω ταλαιπωρία, σε προστατεύεις από τις κακοτοπιές και την ανόσια σπατάλη. Ο χρόνος σου αξίζει κάθε του δευτερόλεπτο και θες να τον μοιράζεσαι με κάποιον που πραγματικά να τον έχει κερδίσει, κερδίζοντας πρώτα την εμπιστοσύνη σου.

Τα στατιστικά του νέου dating – σε αριθμούς!

 

Σε μια πρόσφατη έρευνα σχετικά με το διαδικτυακό dating – κυρίως μέσω εφαρμογών, τα αποτελέσματα έδειξαν:

Οι γυναίκες για την πρώτη συνάντηση θα προτιμούσαν να βρεθούν για καφέ και μόλις 2% θα ήταν υπέρ του να προκύψει και επαφή, σε αντίθεση με το 10% των ανδρών που δεν θα είχε αντίρρηση για κάτι παραπάνω.

Περίπου το 71% των γυναικών έχουν δηλώσει ότι θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών εάν γίνει σοβαρή η σχέση. Οι άνδρες από την άλλη πλευρά διατηρούν τις επιλογές τους ανοιχτές, καθώς το 53% από αυτούς θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί εφαρμογές γνωριμιών παρά τη γνωριμία τους με κάποια.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

 O Bono γίνεται 64 και με τη μουσική και τη ζωή του προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο

«Η μουσική συμπληρώνει τις λέξεις όταν οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να πουν» Bono

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν μπορείς να προβλέψεις την αγάπη ούτε να χρησιμοποιήσεις στρατηγικές στον έρωτα» Meryl Streep

Μαθήματα αγάπης και ευτυχισμένης σχέσης από τη Meryl Streep και τον 40+ ετών γάμο της

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Πώς θα καταλάβεις ότι φοράς λάθος νούμερο σουτιέν

Υπάρχουν κάποια σημάδια για τα οποία δεν χωρά αμφιβολία

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Λατρέψαμε τα Gucci sneakers της - Πόσο κοστίζουν;

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε την τραγουδίστρια στο Ελ. Βενιζέλος