Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

#DiorStandsWithWomen: Έντεκα εμβληματικές γυναίκες μοιράζονται την ιστορία τους στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα

Ο γαλλικός οίκος εξυμνεί την θηλυκότητα μέσα από δυνατές εμπειρίες

 



 

Ένα εκπληκτικό αφιέρωμα δημιούργησε ο οίκος Dior για τις γυναίκες που συνδέθηκαν άρρηκτα με την ιστορία του, αντλώντας έμπνευσή από τις δικές τους εμπειρίες ζωής. Έντεκα γυναίκες με διαφορετικά βιώματα, ενώνονται και μοιράζονται την ιστορία τους, έχοντας μοναδικό κοινό το θάρρος και την επιθυμία.  

https://www.instagram.com/p/CFbqKA2JhQ2/

Ο γαλλικός οίκος εξυμνεί την θηλυκότητα, μέσα από την αυτοπεποίθηση αυτών των γυναικών μεταξύ των οποίων βρίσκεται η Charlize Theron, η Cara Delevingne, η Golshifteh Farahani, η Parris Goebel και ακόμα επτά γυναίκες γεμάτες όνειρα και αποφασιστικότητα. Ηθοποιοί, επιστήμονες, μοντέλα, καλλιτέχνες, προπάντων όλων γυναίκες, στέκονται και μιλούν στο φακό, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά πως οι γυναίκες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

Charlize Theron, Ηθοποιός: «Η μαμά μου έλεγε πάντα, από μικρό κορίτσι, πως έχω καθήκον ως άνθρωπος να υπερασπίζομαι όσους δεν μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους».



Li Bingbing, Ηθοποιός: «Ελπίζω ολοένα και περισσότερες γυναίκες να μπορούν να δουν τον εαυτό τους πολύ αληθινά και γενναία, να αγαπούν περισσότερο και να έχουν μια συναρπαστική ζωή με ενέργεια».


Carole Biancalana, παραγωγός λουλουδιών για παρασκευή αρωμάτων και διευθύντρια του Domaine de Manon στην Grasse: «Είσαι ελεύθερη να επιλέξεις, να έχεις τις δικές σου ιδέες και τα δικά σου σχέδια».


Parris Goebel, Χορεύτρια και χορογράφος: «Πιστεύω ότι η ιστορία δεν μας επέτρεψε να λάμψουμε όσο πιο φωτεινά θα μπορούσαμε και νομίζω ότι ήρθε η ώρα μας. Δεν πρέπει να περιμένουμε την άδεια ή την έγκριση κανενός για να μπορούμε να αγαπάμε τα σώματά μας».


Cara Delevingne, Μοντέλο και ηθοποιός: «Όταν κοιτάς πίσω στην ιστορία, ξέρεις ότι υπήρξαν τόσες πολλές απίστευτες γυναίκες που στάθηκαν μπροστά και άνοιξαν το δρόμο για να μην χρειάζεται να χαρακτηριζόμαστε και να δεχόμαστε ταμπέλες…  Για να είμαστε πολύπλευρες, πολυδιάστατες και να μην απολογούμαστε».


Yalitza Aparicio, Ηθοποιός: «Είμαι έτοιμη να παλέψω για να επιτευχθεί μεγαλύτερη ποικιλομορφία και ισότητα στην κοινωνία».

https://www.youtube.com/watch?v=e1QvX1lfoYk&ab_channel=ChristianDior


Paloma Elsesser, Μοντέλο: «Από μικρή κατάλαβα πως έπρεπε να μοιάζει το φύλο μου, πώς πρέπει να είναι τα σώματά μας, πώς πρέπει να μιλάμε, πόσο ήσυχες πρέπει να είμαστε, πόσο λίγα πρέπει να γνωρίζουμε… Όλα αυτές τις πολύ περιοριστικές ιδέες για το πώς πρέπει να υπάρχουμε. Η δουλειά μου στοχεύει στην ενίσχυση ενός φάσματος σωματοτύπων… Δεν μπορώ να τους εκπροσωπήσω όλους, αλλά ελπίζω ότι η φωνή μου θα χαράξει τον δρόμο για να δουν περισσότεροι άνθρωποι τους αληθινούς τους εαυτούς».


Golshifteh Farahani, Ηθοποιός: «Ως γυναίκα, δεν υπερασπίζομαι γυναίκες ή άντρες, υπερασπίζομαι την εμπιστοσύνη. Υπερασπίζομαι την αλήθεια».


Marina Cavazzana, Παιδίατρος, καθηγήτρια και διευθύντρια ερευνών: «Συμβουλεύω όλες τις γυναίκες εκεί έξω να μη συμβιβάζεστε, ποτέ να μην αυτολογοκρίνεστε και μην παραδίδεστε στη δύνη των επικριτών».


Pamela Tulizo, Φωτογράφος: «Το να γίνεις φωτογράφος δεν ήταν καθόλου προφανές στην Γκόμα (όπου κατάγεται) καθώς τόσο η παράδοση όσο και η πατρική εξουσία μου απαγόρευαν να ασκήσω μια «ανδρική» εργασία. Μέσα από την πορεία μου έμαθα πως οι γυναίκες μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πράγματα και να αναλάβουν το πεπρωμένο τους».


Leyna Bloom, Ηθοποιός, χορεύτρια, μοντέλο: «Να είσαι ο εαυτός σου, είσαι εξαιρετική»

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το τροπάριο της Κασσιανής και η "αθωότητα" της αμαρτίας

…ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα γυνή… και το μεγαλείο της ψυχής

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Υποθέτω ότι έχω μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στην αυταπάτη, οπότε δεν είχα πρόβλημα να πιστεύω ότι είμαι κάποιος άλλος!» Ντάνιελ Ντέι Λούις

Στα 68 του, αν κι έχει αποσυρθεί από την υποκριτική, οι ερμηνείες που μας έχει χαρίσει θα μείνουν αξέχαστες

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ευτυχισμένη» Penelope Cruz

Γίνεται 50 ετών και συνεχίζει να είσαι όσο ονειρεύεται ευτυχισμένη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αστρολογικές προβλέψεις για τον Μάιο

Ανανεώστε τη συναισθηματική σας σχέση και δώστε της καινούρια ερεθίσματα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Έναν ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα δίσκο του Johnny Cash θα δούμε σύντομα στα δισκοπωλεία – Ακούστε το κομμάτι “Well Alright”

Τα ακυκλοφόρητα μέχρι πρότινος demos του Cash παίρνουν νέα ζωή για τις ανάγκες του δίσκου με τη βοήθεια των Marty Stuart, Dave Roe, Pete Abbott και Dan Auerbach των Black Keys

BLOGS

Οι IDLES επιστρέφουν με το μουσικό video του “POP POP POP”

Λίγο πριν ξεκινήσουν την παγκόσμια περιοδεία τους από τη Βόρεια Αμερική