Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

A very Netflix Christmas: Οι καλύτερες σειρές και ταινίες

Το tv πνεύμα των εορτών σε φουλ στολισμό για να μπεις σε χριστουγεννιάτικη διάθεση



Ακόμα κι αν δεν είσαι τύπος που πετάει τη σκούφια του για τα Χριστούγεννα, αν όλο αυτό το εορταστικό -με το ζόρι- κλίμα σε ρίχνει αντί να ανεβάζει την ψυχολογία σου, αυτό το διάστημα με τις συνθήκες να κάνουν έτσι κι αλλιώς την ατμόσφαιρα κάπως πιο βαριά και πιο γκρίζα, ίσως νιώσεις καλύτερα αν φέτος δοκιμάσεις να συμφιλιωθείς με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Pixel

Αν πρόσεξες στη γειτονιά σου οι περισσότεροι -κι όχι μόνο όσοι έχουν παιδιά- έχουν ήδη στολίσει ή έχουν αρχίσει να στολίζουν. Δεν χρειάζεται να κάνεις καμιά υπερπαραγωγή, δεν χρειάζεται καν να βάλεις κανένα τεράστιο δέντρο. Μερικά κεράκια, μερικά φωτάκια και δυο τρία χριστουγεννιάτικά διακοσμητικά είναι αρκετά για να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα. Φτιάξε αρωματικό τσάι ή ζεστά ροφήματα που έχουν και λίγο εορταστικό πνεύμα, ξάπλωσε αναπαυτικά στον καναπέ σκεπασμένη με βελούδινη ή φλις κουβερτούλα και πάτησε το play σε σειρές και ταινίες που θα φέρουν τα Χριστούγεννα στην άνεση του σπιτιού σου!
 

Ταινίες και σειρές για όλα τα γούστα. Από αμετανόητες ρομαντικές με έξτρα πριγκιπικά στρας και γκλίτερ, νεανικά όνειρα και εφηβικούς πόθους, οικογενειακά ενσταντανέ με γενναίες δόσεις αστερόσκονης, έρωτες που αναβοσβήνουν στον ρυθμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, μοναχικές καρδιές που θέλουν να μπουν μέσα σε μια χριστουγεννιάτικη κάλτσα και να γίνουν δώρο ή να γνωρίσουν το δώρο της αγάπης, σύγχρονα παραμύθια με το κατάλληλο χιονισμένο σκηνικό περιμένουν να τα επιλέξεις και να σου χαρίσουν κάτι από τη μαγεία των Χριστουγέννων, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει για σένα.

Pixel

 

Ραντεβού στις γιορτές

Η Σλόαν (Έμα Ρόμπερτς) και ο Τζάκσον (Λουκ Μπρέισι) απεχθάνονται τις γιορτές! Είναι διαρκώς single, κάθονται στο τραπέζι των παιδιών ή ζουν αμήχανες καταστάσεις σε αταίριαστα ραντεβού. Όταν όμως αυτοί οι δύο ξένοι γνωρίζονται σε μια ιδιαιτέρως κακή χριστουγεννιάτικη σεζόν, ορκίζονται να είναι ο ένας για τον άλλο το ""γιορτοραντεβού"" του για όλες τις γιορτινές εκδηλώσεις της επόμενης χρονιάς. Καθώς μοιράζονται την ίδια περιφρόνηση για τις γιορτές και δηλώνουν ότι δεν έχουν κανένα ερωτικό ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλο, καταλήγουν να είναι το ιδανικό ζευγάρι, κάτι που οδηγεί σε ξεκαρδιστικές σκηνές. Ωστόσο, όταν η χρονιά με τις γιορτές φτάνει στο τέλος της, η Σλόαν και ο Τζάκσον ανακαλύπτουν ότι έχοντας μοιραστεί μεταξύ τους όλα όσα μισούν, κατέληξαν να ερωτευτούν απρόσμενα.

δες το τρέιλερ εδώ

 

Ο ιππότης πριν τα Χριστούγεννα

Όταν μια μάγισσα μεταφέρει τον ιππότη Σερ Κόουλ (Τζος Γουάιτχαουζ) από τον Μεσαίωνα στο σημερινό Οχάιο την περίοδο των γιορτών, εκείνος γίνεται φίλος με την Μπρουκ (Βανέσα Χάτζενς), μια έξυπνη, καλοσυνάτη και απογοητευμένη απ' τα ερωτικά της καθηγήτρια. Η Μπρουκ βοηθά τον Σερ Κόουλ να αντεπεξέλθει στον σύγχρονο κόσμο, καθώς εκείνος προσπαθεί να καταλάβει πώς θα εκπληρώσει τη μυστηριώδη αποστολή του, τη μόνη πράξη που θα του επιτρέψει να επιστρέψει πίσω. Αλλά καθώς ο Σερ Κόουλ και η Μπρουκ έρχονται κοντά, φουντώνουν και τα συναισθήματα του ενός για τον άλλο. Μπορεί ο έρωτάς τους να νικήσει τις πιθανότητες που τους θέλουν μακριά;

δες το τρέιλερ εδώ

 

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο

Τι θα συνέβαινε αν μέσα από ένα δώρο ξετυλιγόταν μπροστά σας το μέλλον; Φέτος τα Χριστούγεννα, μπείτε στην παρέα των Κατ Γκράχαμ, Κουίνσι Μπράουν και Ίθαν Πεκ και ζήστε τη μαγεία του Χριστουγεννιάτικου Ημερολόγιου.

δες το τρέιλερ εδώ

 

 

Χριστούγεννα στην άγρια φύση

Για να ξεπεράσει το γεγονός ότι ο γιος της φεύγει για το κολέγιο, η Κέιτ Κόνραντ (Κρίστιν Ντέιβις) από το Μανχάταν κανονίζει ένα "δεύτερο ταξίδι του μέλιτος" με τον άντρα της. Εκείνος όμως, αντί να την ευχαριστήσει, τη χωρίζει ξαφνικά. Η παρατημένη Κέιτ όμως αποφασίζει να πάει στην Αφρική για ένα μοχανικό σαφάρι. Σε μια παράκαμψη στη Ζάμπια, βοηθά τον πιλότο της, τον Ντέρεκ Χόλιστον (Ρομπ Λόου), να σώσει ένα ορφανό μωρό ελαφαντάκι. Το φροντίζουν ώστε να γίνει καλά σε ένα τοπικό καταφύγιο για ελέφαντες και η Κέιτ αναβάλλει την επιστροφή της για μετά τα Χριστούγεννα. Με έναν νέο έρωτα στον ορίζοντα, θα επιστρέψει στην πατρίδα ή η περιπέτειά της θα διαρκέσει μια ολόκληρη ζωή;

δες το τρέιλερ εδώ

 

 

Μουσικά Χριστούγεννα Αστέρων

Με δύο εξαιρετικές επιλογές – «Μοναδικά Χριστούγεννα με τον Μπιλ Μάρεϊ» ή «Τα πιο χαρούμενα Χριστούγεννα της Μαράϊα Κάρεϊ» - όποια κι αν είναι η επιλογή σου, δυνάμωσε την ένταση και αφέσου να νιώσεις τον ρυθμό μέσα σου. Το ίδιο ανεβαστικό εφέ θα σου προσφέρει και το «Χριστούγεννα στην πλατεία με την Ντόλι Πάρτον».

 

 

Επεισοδιακά Χριστούγεννα…

Αν προτιμάς κάτι με μεγαλύτερη διάρκεια και αν είσαι τύπος που προτιμάει τις σειρές από τις ταινίες, ούτε εσένα σε αφήνει με παράπονο το Netflix. Από τη σειρά «Στόλισε το σπίτι σου με τον γκουρού των Χριστουγέννων» που θα σε κάνει να δεις την εορταστική διακόσμηση με άλλο μάτι. Το «Σπίτι για τα Χριστούγεννα» θα σε κάνει να μη σου λείψει ιδιαίτερα το σπίτι σου αυτές τις γιορτές και να εκτιμήσεις το ότι είσαι σε καραντίνα – κάνοντάς σε να χαμογελάσεις αρκετά! Το «Ντας και Λίλη» με την εφηβική του ορμή θα σου κρατήσει πολύ καλή παρέα ειδικά βράδια που έξω θα έχει αρκετό κρύο. Το «Πίσω για τα Χριστούγεννα» θα σου δώσει σε αφθονία αυτό το feel good συναίσθημα που έχεις ανάγκη για να αποχαιρετίσεις μια δύσκολη χρονιά και να υποδεχτείς με αισιοδοξία την καινούργια.

 

 

Σαν παραμύθι

Αν είσαι από τα κορίτσια που αρνούνται να μεγαλώσουν ή που έστω τις μέρες των γιορτών αφήνονται να παραμυθιαστούν λίγο παραπάνω, αυτά τα Χριστούγεννα έχεις αρκετούς λόγους για να μη νιώσεις καμία τύψη και να παραδοθείς με ανοιχτά μάτια στα πιο μαγικά εορταστικά παραμύθια. Ξαναγίνε παιδί και αφέσου στο ασφαλές καταφύγιο της παιδικής ηλικίας να σε παρηγορήσει αλλά και να γιατρέψει κάθε πληγή που έφερε το 2020. Το «Jingle Jungle Μαγικά Χριστούγεννα», «Τα χρονικά των Χριστουγέννων (1 &2)», ή το «Ο πρίγκιπας των Χριστουγέννων», ή η σειρά «Περνάμε ζάχαρη» αλλά και animated stories όπως το «Alien Xmas», το «Σπίριτ: καλπάζοντας ελεύθερα», το «Τα σούπερ τερατάκια σώζουν τα Χριστούγεννα» και κυρίως το «Κλάους: το μυστικό των Χριστουγέννων» θα σε κάνουν να θες να ξαναγράψεις γράμμα στον Άγιο Βασίλη – και πού ξέρεις ίσως παρά την καραντίνα, φέτος να καταφέρει να σου φέρει το δώρο που του ζήτησες!

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Πώς να ενεργοποιήσεις τη διαίσθησή σου – την εσωτερική σου πυξίδα

Δεν είναι μύθος, υπάρχει και μπορεί να σε οδηγήσει εκεί που θέλεις να είσαι

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν ξέρω άλλον τρόπο να δουλεύω εκτός από το να τρέχω με τόλμη προς την αποτυχία» Cate Blanchett

Στα 55 της συνεχίζει να μετρά επιτυχίες και κυνηγάει τα όνειρά της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης16 Μαΐου

Για να επικοινωνήσετε καλύτερα, συνδυάστε τη λογική με τα συναισθήματά σας

INTERVIEW

«Ο τίτλος Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής είναι μια δικαίωση για την αφοσίωσή μου στη μουσική» Μιράντα Βερούλη

Λίγο πριν την εκδήλωση «Από το Φάντο στη Σάμπα» που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικής Γλώσσας στις 16/5 στο Half Note, η Μιράντα Βερούλη σε μια συνέντευξη στην Αγγελική Λάλου

SOCIAL MEDIA

Όλα όσα αλλάζουν στο WhatsApp της Meta

Αέρας ανανέωσης έρχεται στο δημοφιλές WhatsApp Αλλαγές ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει η Meta στο δημοφιλέστατο WhatsApp, φρεσκάροντας το συνολικό user interface της εφαρμογής που χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο.