Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Πώς το 2021 θα είναι καλύτερο για τους singles και το σύγχρονο dating

Με λιγότερο ghosting και περισσότερη ειλικρίνεια στα προφίλ, μεταξύ άλλων



Η επαφή των ανθρώπων έχει τραυματιστεί δραματικά μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα έχουν δυσκολέψει ακόμα περισσότερο οι συνθήκες για να γνωρίσεις κάποιον διά ζώσης – αυξάνοντας την εξάρτηση του dating από τις εφαρμογές και το διαδίκτυο. Όσο κι αν έχουν δοκιμαστεί οι σχέσεις έχουν και τα ζευγάρια και οι γονείς έχουν κουραστεί από τη σχολική εκπαίδευση στο σπίτι ή την τηλεργασία και των δύο συντρόφων, αλλά η πανδημία έχει επίσης ταλαιπωρήσει και τους singles. Το να είσαι υπόλογος μόνο στον εαυτό σου είναι λιγότερο ευχάριστο όταν δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς την ανεξαρτησία σου με, ας πούμε, ένα αυθόρμητο ταξιδάκι ή μια εκδρομή ή ξενυχτώντας ως αργά στα μπαρ φλερτάροντας. Οι καλύτερες ευκαιρίες για φλερτ έχουν απαγορευτεί, μετατρέποντας τους singles από μόνους κατ’ επιλογή σε μόνους στα όρια απελπισίας.

Το 2020, οι γνωριμίες ξεκινούσαν καθώς περίμενες στην ουρά για να πάρεις τον καφέ σου και συνέχιζαν με βόλτες στο πάρκο και δείπνα υπό το φως των κεριών à deux έως πικνίκ υπό το σκληρό φως της ημέρας. Μέχρι τώρα ωστόσο, που πολλές ευρωπαϊκές (και όχι μόνο) πόλεις βρίσκονται ακόμα υπό καθεστώς lockdown, οι απανταχού singles έχουν επιστρέψει στις εφαρμογές και για τη συνέχιση της γνωριμίας κλείνουν ραντεβού στο zoom.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθυντή της επιστήμης των σχέσεων στην εφαρμογή γνωριμιών Hinge, δεν είναι μόνο ένας σημαντικός αριθμός singles που βρίσκουν παρηγοριά στο εικονικό ραντεβού, οι «συναντήσεις» μέσω βίντεο φαίνεται πραγματικά να ξεπερνούν τις κοινωνικές αποστάσεις. Ενώ πριν από την πανδημία, σχεδόν κανένας δεν το είχε δοκιμάσει τώρα το 64% των χρηστών Hinge στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν σε εικονικό ραντεβού. Ενώ οι χρήστες φοβόντουσαν αρχικά ότι οι συναντήσεις μέσω βίντεο θα ήταν άβολες, το 61% των χρηστών Hinge που τις έχουν δοκιμάσει δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτούς τους τύπους dating ακόμη και μετά την πανδημία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι το dating μέσω βίντεο προσφέρει ένας ασφαλή έλεγχο και δημιουργεί χαμηλό βαθμό πίεσης στο συμμετέχοντες βοηθώντας τους να αξιολογήσουν τη μεταξύ τους χημεία. Σε βοηθά να αποφασίσεις με αυτοπεποίθηση με ποιον θέλεις να κάνεις το επόμενο βήμα και να συναντηθείτε από κοντά. Κι όχι μόνο αυτό, η συνομιλία μέσω βίντεο προσφέρεται για πιο ουσιαστικές συνομιλίες. Οι χρήστες δηλώνουν ότι απολάμβαναν βαθιές, πλούσιες συνδέσεις με άτομα που γνώρισαν μέσω εικονικών συνομιλιών. Στην πραγματικότητα, το ένα τρίτο των χρηστών δηλώνει ότι είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να συνάψουν αποκλειστική σχέση με κάποιον που συνάντησαν προς το παρόν μόνο μέσω του διαδικτύου και αυτός ο αριθμός είναι ακόμη υψηλότερος για τους άνδρες - καθώς το 43% των ανδρών είπε ότι θα προχωρούσαν σε αποκλειστική σχέση με το άτομο που γνώρισαν μόνο σε συνομιλία μέσω βίντεο.

Ωστόσο, δεν απαιτούν όλες οι αλληλεπιδράσεις απλώς αξιόπιστη σύνδεση wi-fi. Οι ειδικοί των γνωριμιών προβλέπουν με βεβαιότητα μια επικείμενη «έκρηξη σχέσεων» το 2021, αναφερόμενοι στο «χάος» του περασμένου έτους που επηρέασε δραματικά τη νοοτροπία των ανθρώπων ως προς την αναζήτηση της αγάπης. Το κορυφαίο απόφθεγμα για το dating του 2021 για περισσότερους από τους μισούς χρήστες Hinge είναι να μην σκέφτεσαι υπερβολικά και να ζεις περισσότερο τη στιγμή καθώς ξεκινάς το ταξίδι στον κόσμο των γνωριμιών. Δύο στους τρεις χρήστες δηλώνουν ότι αισθάνονται αισιόδοξοι ότι η αναζήτηση ερωτικού συντρόφου θα είναι καλύτερη φέτος από ό,τι το 2020, και σχεδόν οι μισοί σχεδιάζουν να κάνουν περισσότερες συναντήσεις. Πιστεύεται ότι αυτή η θετική προοπτική θα εμπνεύσει ένα νέο κύμα σχέσεων. Καθώς σύμφωνα με δημοσκοπήσεις ένας στους τρεις χρήστες εφαρμογών dating δηλώνει ότι αισθάνεται έτοιμος για μια μακροχρόνια σχέση και ότι αισθάνεται πιο επείγουσα την ανάγκη να βρει έναν σύντροφο.

Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η στάση του carpe diem που αντικατοπτρίζουν τα στατιστικά δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα είναι λιγότερο επιλεκτικοί σχετικά με το με ποιους θα επιλέξουν να περάσουν το χρόνο τους. Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο. Αφού πέρασαν το 2020 χρησιμοποιώντας το χρόνο για να προβληματιστούν και υιοθετήσουν νέες και πιο υγιεινές συνήθειες γνωριμιών, περισσότεροι από τους μισούς χρήστες είναι πιο ειλικρινείς με τα συναισθήματά τους και το 84% των χρηστών δήλωσε ότι θα είναι πιο επιλεκτικοί επειδή δεν θέλουν να σπαταλήσουν τον χρόνο τους.

Μια νέα συνθήκη που επιβάλουν οι όροι της πανδημίας είναι ότι αναγκάζει τα νεαρά ζευγάρια να κάνουν σοβαρές συζητήσεις νωρίτερα από το συνηθισμένο. Υπάρχει ένα νέο ορόσημο σχέσης που συμβαίνει νωρίτερα, που αφορά τις προφυλάξεις ασφαλείας σε σχέση με τον κορωνοϊό. Στην πραγματικότητα, το 38 τοις εκατό των χρηστών σχεδιάζει να συζητήσει τα συναισθήματά του σχετικά με τη φυσική επαφή μόλις θεωρήσουν ότι είναι σχετικά ασφαλές. Το προηγούμενο έτος έχει επίσης αναδείξει μερικούς ολοκαίνουργιους «κόφτες» σχέσεων. Όταν κάποτε κάποιος θα είχε αναβάλει μια πιθανή ρομαντική προοπτική επειδή διαφωνούσαν με το date του στα πολιτικά, τώρα το 42% των χρηστών θα ακυρώσει ένα date εάν ο συνομιλητής τους δεν συμφωνεί να φορέσει μάσκα.

Η πιο ενθαρρυντική από όλες τις επικείμενες αλλαγές στις συνήθειες του σύγχρονου dating; Η σταθερή κατάρρευση του ghosting. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ghosting έχει μειωθεί 27%. Μοιάζει σαν οι άνθρωποι να έχουν γίνει πιο συνειδητοί και να χρησιμοποιούν περισσότεροι ενσυναίσθηση στο dating τους σήμερα.

Εάν ετοιμάζεσαι να πάρεις μέρος στην κούρσα του dating για το 2021, οι ειδικοί μοιράζονται μερικές συμβουλές για να κάνεις το προφίλ γνωριμιών σου να ξεχωρίζει.

https://www.instagram.com/p/CJlHX0Fjb3d/

Τι να κάνεις

Σωστές αναλογίες. Τα καλύτερα προφίλ περιλαμβάνουν ένα μείγμα ευπάθειας (ή αλλιώς ευαλώτητας) και χιούμορ. (Τρεις στους τέσσερις χρήστες εφαρμογών dating αναζητούν χιούμορ στο προφίλ των άλλων.)

Φρόντισε να συμπεριλάβεις μια ποικιλία φωτογραφιών που δείχνουν το πρόσωπό σου, ολόκληρο το σώμα και τα αγαπημένα σου χόμπι. Και βγάλτε τις σκιές και τα φίλτρα! Ο άλλος θέλει να δει πώς είσαι πραγματικά.

Τι να μην κάνεις

Θέλεις να συμπεριλάβεις μια φωτογραφία σου από το γυμναστήριο; Μόνο το 3 τοις εκατό των επιτυχημένων daters των εφαρμογών λένε ότι τα προφίλ τους περιλαμβάνουν τέτοιου είδους φωτογραφίες, οπότε διατηρήστε τες μόνο στη μνήμη του κινητού σου.

Μην συμπεριλάβεις προβλέψιμες απαντήσεις στο προφίλ σου. Το κλειδί για ένα ενδιαφέρον προφίλ είναι να σκεφτείς μοναδικές, προσωπικές απαντήσεις. Πρέπει να ξεχωρίζεις από το πλήθος. Βρες τι είναι αυτό που σε κάνει ξεχωριστή και ιδιαίτερη και ανάδειξέ το.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

I say a little prayer for you: τα ψυχολογικά οφέλη της προσευχής

Η σχέση νου-ψυχής στο μικροσκόπιο της επιστήμης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Γίνε το κορίτσι του Μάη... στους πιο διάσημους βοτανικούς κήπους του κόσμου!

Με μια υπέροχη εικονική και λουλουδάτη βόλτα... Enjoy!

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το τροπάριο της Κασσιανής και η "αθωότητα" της αμαρτίας

…ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα γυνή… και το μεγαλείο της ψυχής

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

CELEBS

Aν Χάθαγουεϊ: Αποκάλυψε ότι γιορτάζει πέντε χρόνια νηφαλιότητας

«Ένιωθα μια μεγάλη αποξένωση από το σώμα μου»

PETS

Βεγγαλικά, κροτίδες και σκυλάκια

Για να μην εξελιχθεί λοιπόν το Πάσχα σε εφιάλτη για το σκυλάκι σου, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές.