Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσους επλήγησαν από αυτή την αδικαιολόγητη τραγωδία» Gigi Hahid

Η Παλαιστίνια Τζίτζι Χαντίντ καταδικάζει την «τρομοκρατία αθώων ανθρώπων» μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ



«Ενώ έχω ελπίδες και όνειρα για τους Παλαιστίνιους, κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει τη βλάβη ενός Εβραϊκού ατόμου»…

Η Τζίτζι Χαντίντ, η οποία είναι κατά το ήμισυ Παλαιστίνια, μίλησε για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, λέγοντας: «Η τρομοκρατία αθώων ανθρώπων δεν ευθυγραμμίζεται και δεν κάνει καλό στο κίνημα της “Ελεύθερης Παλαιστίνης”».

Η Χαντίντ, πατέρας της οποίας είναι ο Μοχάμεντ Χαντίντ Παλαιστίνιος μετανάστης και ασκούμενος μουσουλμάνος, χρησιμοποίησε το Instagram για να μοιραστεί τις σκέψεις της για τη σύγκρουση, η οποία ξεκίνησε με μια βάναυση και βίαιη επίθεση της Χαμάς στον ισραηλινό λαό το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που επλήγησαν από αυτή την αδικαιολόγητη τραγωδία και κάθε μέρα που αθώες ζωές αφαιρούνται από αυτή τη σύγκρουση – πάρα πολλά από τα θύματα είναι παιδιά», έγραψε η Χαντίντ. «Έχω βαθιά ενσυναίσθηση και θλίψη για τον παλαιστινιακό αγώνα και τη ζωή υπό κατοχή, είναι μια ευθύνη που έχω καθημερινά. Νιώθω επίσης ευθύνη απέναντι στους Εβραίους φίλους μου να το καταστήσω σαφές, όπως το έκανα πριν: Ενώ έχω ελπίδες και όνειρα για τους Παλαιστίνιους, κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει τη βλάβη ενός Εβραϊκού ατόμου. Η τρομοκρατία αθώων ανθρώπων δεν ευθυγραμμίζεται και δεν κάνει καλό στο κίνημα της «Ελεύθερης Παλαιστίνης».

Και πρόσθεσε, «Υπάρχουν πολλά περίπλοκα, προσωπικά και έγκυρα συναισθήματα, αλλά κάθε άνθρωπος αξίζει βασικά δικαιώματα, μεταχείριση και ασφάλεια – ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, τη γλώσσα ή το πού γεννήθηκαν. Ξέρω ότι τα λόγια μου δεν θα είναι ποτέ αρκετά ή δεν θα γιατρέψουν τις βαθιές πληγές τόσων πολλών, αλλά προσεύχομαι για την ασφάλεια των αθώων ζωών, πάντα».

Η Χαντίντ και η μικρότερη αδερφή της και συνάδελφός της, Μπέλα Χαντίντ, έχουν ιστορικό υποστήριξης της παλαιστινιακής υπόθεσης. Η Bella δεν έχει σχολιάσει ακόμη την τρέχουσα σύγκρουση.

Τον Μάρτιο του 2022 είχε γράψει αντίστοιχα:

«Δεσμεύομαι να δωρίσω τα κέρδη μου από τα σόου του Φθινοπώρου του 2022 για να βοηθήσω όσους υποφέρουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και να συνεχίσω να υποστηρίζω όσους βιώνουν το ίδιο στην Παλαιστίνη. Τα μάτια και οι καρδιές μας πρέπει να είναι ανοιχτά σε κάθε ανθρώπινη αδικία. Μακάρι να δούμε ο ένας τον άλλον ως αδέρφια, πέρα ​​από την πολιτική, πέρα ​​από τη φυλή, πέρα ​​από τη θρησκεία. Στο τέλος της ημέρας, αθώες ζωές πληρώνουν για τον πόλεμο – όχι για ηγέτες. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ. ΕΙΡΗΝΗ. ΕΙΡΗΝΗ. ΕΙΡΗΝΗ».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Πιστεύω ότι το αύριο είναι άλλη μια μέρα και πιστεύω στα θαύματα». Όντρεϊ Χέμπορν

Το απόλυτο icon κομψότητας και σοφίας γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1929 κ αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

I say a little prayer for you: τα ψυχολογικά οφέλη της προσευχής

Η σχέση νου-ψυχής στο μικροσκόπιο της επιστήμης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Γίνε το κορίτσι του Μάη... στους πιο διάσημους βοτανικούς κήπους του κόσμου!

Με μια υπέροχη εικονική και λουλουδάτη βόλτα... Enjoy!

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάσχα στις Σεϋχέλλες για την Ιωάννα Τούνη: Room tour στο πολυτελές σπίτι

Είναι σε απόσταση αναπνοής από την παραλία

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πώς αντιδράς στην προδοσία, σύμφωνα με το ζώδιό σου

Και ποια ζώδια κρύβουν περισσότερο τον Ιούδα μέσα τους – μια που λόγω Πάσχα έχει την τιμητική του