Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Περιμένοντας την Κοντό

Αμάν! πρέπει να σηκώσω τα μάλλινα 


Τζίνα Σπάρτακου


Η Γιαπωνέζα Μαρί Κοντό, γκουρού της οργάνωσης, συγγραφέας του best seller ‘’the life changing magic of tidying up’’, ιδιοκτήτρια της εταιρίας conmari.co,  τηλεοπτική σταρ και σύμφωνα με το περιοδικό Time ένας από τους 100 πιο influencial ανθρώπους στον πλανήτη, μπορεί να γίνει η απόλυτη σύμμαχός μας στη μάχη που οι Ελληνίδες μάνες βάφτισαν ‘’ Πρέπει να σηκώσω τα μάλλινα και να κατεβάσω τα καλοκαιρινά’’.

Pixel

 

kontodecoin.jpg

1. Αντί να κάνεις το συμμάζεμα να μοιάζει  μια μεγάλη απόφαση, κάντο να μοιάζει με μια απολαυστική περιπέτεια. Πώς; Θα δεις παρακάτω…

2.  Ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε με αγάπη όσα ρούχα δεν φοράς πια και δώρισέ τα εκεί που θα τα χαρούν και θα τα φορέσουν. Μετά την εκκαθάριση, θα δεις οτι η ντουλάπα σου θα φαίνεται πολύ μεγαλύτερη και όσα ρούχα παραμείνουν θα ζήσουν μια αξιοπρεπή και ατσαλάκωτη ζωή!

Pixel

kontodecoimdio.jpg

 

3. Πώς καταλαβαίνουμε αν πρέπει να κρατήσουμε ή να χαρίσουμε ένα ρούχο από την ντουλάπα μας;  Η Μαρί Κοντό προτείνει: αν το ρούχο ακτινοβολεί χαρά, αν μας δίνει χαρά, τότε δεν μπορούμε να το αποχωριστούμε, θα το κρατήσουμε.

4 Και να πώς χωράνε 14 μπλουζάκια και 14 παντελόνια σε ένα συρτάρι. Πολύ καλά διπλωμένα, με τάξη και υπομονή και τοποθετημένα κάθετα. Ας μην ξεχνάμε οτι οι Ιάπωνες κατέχουν εδώ και αιώνες την τέχνη του οριγκάμι που είναι το καλλιτεχνικό δίπλωμα του χαρτιού σε διάφορα σχήματα (πρωτοξεκίνησε στην Κίνα μαζί με την εφεύρεση του χαρτιού γύρω στο 100 μ. Χ.)

kontodecoitria.jpg

5 Όλη η οικογένεια βοηθά. Να πως το συμμάζεμα ενός δωματίου ή μιας ντουλάπας μπορεί να προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα. Η Μαρί έχει μυήσει και την κόρη της στο δίπλωμα των ρούχων και όλο αυτό της το πέρασε όχι σαν μια δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά σαν το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι!

Καλή επιτυχία και καλό καλοκαίρι.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Γιατί ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια αναβαθμίζει αμέσως τον χώρο του σπιτιού μας

Γιατί έχεις όλες τις δικαιολογίες του κόσμου ώστε να αγοράσεις στον εαυτό σου φρέσκα λουλούδια.

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου