Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό



Η επιστροφή σε ένα σπίτι που μας εμπνέει με το αίσθημα ζεστασιάς που αποπνέει, αλλά και με τη μοντέρνα αισθητική του, είναι ζωτικής σημασίας για τη διάθεσή μας. Ακόμα λοιπόν κι αν το budget είναι σφικτό, υπάρχουν τρόποι να αλλάξει κανείς την ατμόσφαιρα και το ύφος του χώρου του, αλλάζοντας έτσι την καθημερινότητα προς το καλύτερο. Ακολουθούν πέντε οικονομικοί τρόποι για να αλλάξεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου.

Φωτισμός

Η ρύθμιση του φωτισμού μπορεί να αλλάξει δραματικά την ατμόσφαιρα ενός χώρου. Βάλε στο σπίτι σου ζεστό, απαλό φωτισμό μέσω φθηνών λαμπτήρων LED για να δημιουργήσεις μια ζεστή ατμόσφαιρα. Οι διακόπτες dimmer ή οι έξυπνοι λαμπτήρες μπορούν να προσφέρουν ευελιξία χωρίς μεγάλο κόστος, ενώ τα κεριά είναι επίσης φίλος σου.

Λευκά είδη

Η προσθήκη ή η αλλαγή υφασμάτων όπως μαξιλάρια, ριχτάρια, χαλιά, κουρτίνες και καλύμματα μπορεί να ανανεώσει αμέσως την εμφάνιση ενός δωματίου. Διάλεξε υφάσματα και σχέδια που αντανακλούν τη διάθεση που θέλεις να δημιουργήσεις. Τα καταστήματα λιανικής πώλησης και τα εκπτωτικά καταστήματα οικιακών ειδών προσφέρουν συχνά προσιτές επιλογές για να αλλάξεις σταδιακά την ταυτότητα στο χώρο σου.

Στοιχεία στους τοίχους

Κρέμασε φθηνά έργα τέχνης, αφίσες ή και δικά σου σκίτσα για να δώσεις προσωπικότητα και στυλ στο σπίτι σου. Μπορείς επίσης να αγοράσεις δικούς σου καμβάδες και να τους διακοσμήσεις δημιουργικά με μπογιές ή ακόμα και υπολείμματα υφάσματος ή ταπετσαρίας.

Φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά όχι μόνο βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα αλλά δίνουν επίσης ζωή και φρεσκάδα σε έναν χώρο. Αναζήτησε ποικιλίες χαμηλής συντήρησης, όπως ο πόθος ή οι κάκτοι, που ευδοκιμούν σε εσωτερικούς χώρους και απαιτούν ελάχιστη φροντίδα.

Οργάνωση και τακτοποίηση

Μερικές φορές, η απλή αναδιάταξη των επίπλων και η τακτοποίηση του χώρου μπορεί να μεταμορφώσουν την ατμόσφαιρα ενός δωματίου. Χρησιμοποίησε λύσεις αποθήκευσης όπως πλεκτά καλάθια, ράφια και κουτιά από χαρτόνι και πλαστικό για να κρατήσεις μακριά την ακαταστασία και να δημιουργήσεις μια πιο οργανωμένη αίσθηση. Κοστίζει ελάχιστα, αλλά μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αίσθηση του χώρου και τη διάθεσή σου.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του