Skip to main content

FITNESS

Τρεις σημαντικές πρακτικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθείς προτού ολοκληρώσεις τη γυμναστική σου

Κράτα σημειώσεις ώστε να βελτιώσεις τις προπονήσεις σου και τις επιδόσεις σου



Υπάρχουν εκατοντάδες συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνεις κάθε φορά που γυμνάζεσαι, ώστε να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου, τις επιδόσεις σου, τις καύσεις που πραγματοποιείς και τόσα ακόμη. Παράλληλα, όμως, συμβουλές υπάρχουν και σχετικά με το τι πρέπει να κάνεις όταν η προπόνησή σου φτάνει προς το τέλος της, για τα καλύτερα πιθανά αποτελέσματα. Ακολουθούν τρεις από αυτές που πρέπει οπωσδήποτε να λάβεις υπόψη σου, αν κι εσύ επιθυμείς να φτάσεις τη γυμναστική σου σε «άλλα» επίπεδα.

Pixel

Μείωσε τον ρυθμό σου

Για να μειώσεις σταδιακά τους καρδιακούς σου παλμούς πριν ολοκληρώσεις την προπόνησή σου, κάνε τα 3 τελευταία λεπτά μια πιο εύκολη εκδοχή της άσκησής σου. Αν για παράδειγμα τρέχεις, κάνε τζόγκινγκ και μετά περπάτησε πιο χαλαρά. Στο τέλος ενός μαθήματος spinning, από την άλλη, μείωσε την αντίσταση και την ταχύτητα που κάνεις πετάλι. Σε γενικές γραμμές θυμήσου: μη σταματήσεις απότομα να κινείσαι στη γυμναστική σου, αφού έτσι το σώμα σου περνά μια αχρείαστη διαδικασία σοκ.

simvoules-gia-prin-tin-oloklirosi-tis-gimnastikis-2

Κράτησε τη στάση σου

Αφιέρωσε περίπου 3 ακόμη λεπτά για να εκτελέσεις μερικές εύκολες στάσεις σε προπονήσεις όπως αυτές της yoga για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Στην συνέχεια προχώρησε στην αποθεραπεία με στατικές διατάσεις (που θα κρατήσεις για 30 δευτερόλεπτα ή παραπάνω). Οι μύες σου είναι σε αυτή τη φάση ακόμη ζεστοί μετά την άσκηση, οπότε και πιο ευλύγιστοι για να καταφέρουν απίστευτα πράγματα.

Pixel

Γέμισε ξανά μπαταρίες πίνοντας νερό και καταναλώνοντας ένα σνακ

Προτού ολοκληρώσεις την προπόνηση, πιες νερό για να αναπληρώσεις τα υγρά που έχασες μέσω του ιδρώτα και κατανάλωσε τροφές εύκολες στην πέψη, με πρωτεΐνη και υδατάνθρακες που συμβάλλουν στη μυϊκή επανόρθωση όσο εσύ χαλαρώνεις από την ένταση των σετ σου. Θα χρειαστείς μεγαλύτερες ποσότητες και από τα δύο, στην περίπτωση που προπόνησή σου είχε μεγάλη διάρκεια και ήταν έντονη.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 είδη άσκησης που θα σου φτιάξουν τη διάθεση την άνοιξη και το καλοκαίρι

Με τι να ασχοληθείς αν έχεις ανάγκη από ένα σημαντικό mood booster στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Ποια είδη άσκησης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του αισθήματος της πείνας;

Κι όμως, μέσα από τη γυμναστική μπορείς να ρυθμίσεις την όρεξή σου για φαγητό!

FITNESS

5 είδη άσκησης στη φύση για να δοκιμάσεις αυτό το Πάσχα

Τι να επιλέξεις σαν είδος γυμναστικής για επαφή με τη φύση και χαλάρωση του πνεύματος

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Έχεις λεπτά χείλη; Με αυτά τα tips θα εφαρμόσεις το κραγιόν τέλεια

Το μακιγιάζ των χειλιών ποτέ δεν υπήρξε πιο εύκολη υπόθεση