Skip to main content

FOOD

Πες μου τι έφαγες, να σου πω τι όνειρο θα δεις!

Ήξερες ότι η διατροφή σου καθορίζει αν θα δεις sweet dreams ή εφιάλτες;


Νίκος Κοντομήτρος

Σίγουρα, θα έχεις αναρωτηθεί για ποιο λόγο βλέπεις άσχημα όνειρα. Τι τα προκαλεί. Τι τα δημιουργεί στον εγκέφαλο σου. Σίγουρα, επίσης, θα πιστεύεις ότι είναι αποκλειστικά θέμα άγχους.

Ήξερες, όμως, ότι, εν τέλει, η διατροφή σου, μέσα στην ημέρα, επηρεάζει, σε πολύ σημαντικό βαθμό, το είδος και την ποιότητα των ονείρων που θα δεις;

Σύμφωνα, με μία πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια:

#1 Αν καταναλώνεις κορεσμένα λίπη που δυσχεραίνουν την πέψη ή τρως πολύ το βράδυ, τότε ετοιμάσου για σκοτεινά όνειρα και εφιάλτες.

#2 Αν προτιμάς τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Β, όπως, όσπρια, ξηρούς καρπούς, κρέατα, ψάρια και δημητριακά ολικής αλέσεως, τότε ετοιμάσου για όνειρα με περίεργη πλοκή και, ολίγον τι, ακαταλαβίστικα.

#3 Αν είσαι λάτρης του πικάντικου, τότε να είσαι έτοιμη για το πιο έντονο όνειρο της ζωής σου, αφού η θερμότητα από τα μπαχαρικά ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται δυσφορία. Η δυσφορία, με τη σειρά της, λειτουργεί στο υποσυνείδητο και μπορεί να καταλήξει σαν ιδιαίτερα έντονο όνειρο.

#4 Αν πάσχεις από υπογλυκαιμία ή έχεις χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τότε να ξέρεις, ότι μόλις κλείσεις τα μάτια σου, θα συμμετάσχεις στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής σου, αφού, ο εγκέφαλός σου δίνει εντολή με έκκριση αδρεναλίνης να εκλυθεί αποθηκευμένη γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος.

#5 Last but not least! Αν δεις όνειρα με φαγητά, τότε να ξέρεις πως είτε πεινάς πάρα πολύ είτε τη στιγμή, που κοιμάσαι, κάποιος μέσα στο σπίτι μαγειρεύει και η μύτη σου «έπιασε» αυτή τη μυρωδιά.

Sweet Dreams!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

CELEBS

Aν Χάθαγουεϊ: Αποκάλυψε ότι γιορτάζει πέντε χρόνια νηφαλιότητας

«Ένιωθα μια μεγάλη αποξένωση από το σώμα μου»

PETS

Βεγγαλικά, κροτίδες και σκυλάκια

Για να μην εξελιχθεί λοιπόν το Πάσχα σε εφιάλτη για το σκυλάκι σου, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές.