Skip to main content

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα



Η αποτοξίνωση μετά από τις διακοπές του Πάσχα είναι ιδιαίτερα σημαντική για ζωτικά όργανα του σώματός μας, όπως το ήπαρ, αφού έχουν παρέλθει μέρες υπερκατανάλωσης τροφής γεμάτης από λίπη, όπως και μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Η απομάκρυνση των τοξινών και η παροχή υγιεινών και θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό μας μας προστατεύει από ασθένειες, ενώ συμβάλει επίσης στην απώλεια των κιλών που ενδεχομένως βάλαμε. Να λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για να αποτοξινώσεις το συκώτι σου έπειτα από τις διακοπές του Πάσχα, εύκολα και άμεσα.

Pixel

Κατανάλωσε άφθονα υγρά

Για να αποτοξινωθεί ο οργανισμός σου, κατανάλωσε δύο με 2,5 λίτρα νερού την ημέρα, αλλά και φυσικούς χυμούς. Ο φρέσκος χυμός λαχανικών είναι η καλύτερη επιλογή για το συκώτι, με επιλογές όπως το καρότο, το σπανάκι και το παντζάρι.

Κατανάλωσε τροφές φιλικές στο συκώτι

Υπάρχουν τρόφιμα που είναι εξορισμού φιλικά στο συκώτι μας και τα οποία καλό είναι να καταναλώνονται σε μια αποτοξίνωσή του. Αυτά είναι τα παντζάρια, τα μούρα, τα καρύδια, το ελαιόλαδο και το πράσινο τσάι. Απαραίτητη είναι ακόμη η κατανάλωση λιγότερων επεξεργασμένων τροφίμων, όπως για παράδειγμα οι έτοιμες σάλτσες και τα έτοιμα γεύματα κατάψυξης, ενώ η αύξηση της κατανάλωσης φρέσκων λαχανικών θα βοηθήσει σημαντικά.

Pixel

Κατανάλωσε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Οι τροφές που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, η πέστροφα, οι σαρδέλες, ο λιναρόσπορος και τα καρύδια, είναι ιδανικές για την υγεία του ήπατος, καθώς απομακρύνουν τις τοξίνες που επιβαρύνουν τη λειτουργία του. Βάλτα άφοβα στην καθημερινότητά σου σε αφθονία.

Περιόρισε το αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει σε κάποια σοβαρή βλάβη στο ήπαρ, αυξάνοντας ακόμη και τον κίνδυνο του ίκτερου, της κίρρωσης, της ηπατικής ανεπάρκειας και του καρκίνου του ήπατος. Περιόρισε την κατανάλωσή του στο ένα ποτήρι κρασί την ημέρα ή στα τρία ποτά την εβδομάδα.

Απόβαλε τα περιττά κιλά

Μέσα από τη στροφή σε μια πιο υγιεινή διατροφή, προσπάθησε να αποβάλεις περιττό βάρος το οποίο μπορεί δυνητικά να επιβαρύνει με τη σειρά του τη λειτουργία του ήπατος. Περιόρισε σε αυτό το πλαίσιο τα κορεσμένα λίπη, όπως και τους πολλούς υδατάνθρακες και θα δεις διαφορά.

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 τροφές που είναι γεμάτες με ηλεκτρολύτες, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Οι ηλεκτρολύτες δεν βρίσκονται μόνο στα αθλητικά ποτά. Μπορείτε να τους πάρετε και από πολλές θρεπτικές τροφές. 

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης16 Μαΐου

Για να επικοινωνήσετε καλύτερα, συνδυάστε τη λογική με τα συναισθήματά σας

INTERVIEW

«Ο τίτλος Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής είναι μια δικαίωση για την αφοσίωσή μου στη μουσική» Μιράντα Βερούλη

Λίγο πριν την εκδήλωση «Από το Φάντο στη Σάμπα» που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικής Γλώσσας στις 16/5 στο Half Note, η Μιράντα Βερούλη σε μια συνέντευξη στην Αγγελική Λάλου

SOCIAL MEDIA

Όλα όσα αλλάζουν στο WhatsApp της Meta

Αέρας ανανέωσης έρχεται στο δημοφιλές WhatsApp Αλλαγές ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει η Meta στο δημοφιλέστατο WhatsApp, φρεσκάροντας το συνολικό user interface της εφαρμογής που χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο.