Skip to main content

FOOD

6 φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου που βοηθούν στην αντιγήρανση

Τι μπορείς να καταναλώσεις για δέρμα που λάμπει και σφύζει από ζωντάνια



Το φθινόπωρο είναι μια υπέροχη εποχή για να απολαύσεις ποικιλία εποχιακών φρούτων και λαχανικών που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης. Αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να προάγουν το υγιές δέρμα, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό και να υποστηρίξουν τη συνολική ευεξία, «ξεκλέβοντας» λίγο από τον χρόνο που αναπόφευκτα περνά. Ακολουθούν έξι εποχιακά φρούτα και λαχανικά για το φθινόπωρο που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τη γήρανση.

Κολοκύθες

Οι κολοκύθες είναι μια φανταστική πηγή βήτα-καροτίνης, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα μας. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος και βοηθά στην προστασία από τα σημάδια γήρανσης. Επιπλέον, οι κολοκύθες περιέχουν βιταμίνες C και E, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και υποστηρίζουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Γλυκοπατάτες

Όπως οι κολοκύθες, έτσι και οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βήτα-καροτίνη και βιταμίνη Α. Παρέχουν επίσης βιταμίνες C και E, οι οποίες συμβάλλουν σε υγιές δέρμα και μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Μήλα

Τα μήλα είναι άφθονα το φθινόπωρο (αλλά και τον χειμώνα) και είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα βιταμίνη C. Αυτή η βιταμίνη βοηθά στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, διατηρώντας το δέρμα ελαστικό, νεανικό και λαμπερό. Τα μήλα περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, που βοηθούν την πέψη και προάγουν τη συνολική ευεξία.

Cranberries

Αυτά τα μούρα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός μας από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και να συμβάλουν σε μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα. Τα cranberries έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ερυθρότητας και του ερεθισμού του δέρματος.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ένα σταυρανθές λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνες C και K, καθώς και σε φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες. Η βιταμίνη Κ είναι γνωστή για το ρόλο της στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια και η βιταμίνη C βοηθά στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου για νεανικό δέρμα.

Ρόδια

Τα ρόδια είναι μια υπερτροφή που περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται πολυφαινόλες. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία του δέρματος από το οξειδωτικό στρες και μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Τα ρόδια περιέχουν επίσης βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου και την ελαστικότητα του δέρματος.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του