Αυτοί είναι οι καλύτεροι μήνες για να μείνεις έγκυος - AllYou.gr

Search

Αυτοί είναι οι καλύτεροι μήνες για να μείνεις έγκυος

Τον έναν ίσα που τον προλαβαίνεις!

29 Ιουλίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Νιώθεις έτοιμη για το πρώτο σου παιδάκι ή θέλεις να χαρίσεις παρέα στο μεγαλύτερο. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Ξέρεις όμως ποιοι θεωρούντια οι καλύτεροι μήνες για να συλλάβεις, σύμφωνα πάντα με τις έρευνες;

Εάν διανύεις την περίοδο που προσπαθείς να μείνεις έγκυος, ίσως σε ενδιαφέρει να μάθεις ότι υπάρχουν δύο μήνες που ανεβάζουν τις πιθανότητες στα ύψη. Ποιοι είναι αυτοί;

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος!

Σύμφωνα με τις στατιστικές οι πιο πολλές εγκυμοσύνες προκύπτουν το καλοκαίρι, ίσως γιατί αυτούς τους μήνες κάνουμε περισσότερο σεξ, είμαστε πιο χαλαρές και η διάθεσή μας είναι πιο ανεβασμένη.

Μια έρευνα που έρχεται από το Πανεπιστήμιο της Πάρμα, στη γείτονα Ιταλία, μας αποκαλύπτει ακόμα έναν παράγοντα που παίζει σημαντικό ρόλο.

Οι μελέτες έδειξαν ότι η θερμοκρασία και η θερμότητα επηρεάζουν το σπέρμα και ότι τα σπερματοζωάρια παρουσιάζουν μεγαλύτερη κινητικότητα σε σύγκριση με τους χειμωνιάτικους μήνες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν τα επίπεδα των ορμονών όπως η τεστοστερόνη, ορμόνες που επηρεάζουν με τη σειρά τους την κινητικότητα του σπέρματος, όπως αναφέρει η Daily Mail που δημοσίευσε την εν λόγω έρευνα. 

Και τώρα μπορείς να συνεχίσεις, ενημερωμένη πλέον, τις προσπάθειες!


 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!