Skip to main content

SELF-LOVE

6 self-loving τεχνικές χαλάρωσης για να αποσυμπιέζεσαι μέσα στην εβδομάδα

Τι μπορείς να κάνεις για να είσαι mindful και χαλαρή ακόμα και μέσα σε μια εβδομάδα γεμάτη στρες και υποχρεώσεις.



Η αγάπη για τον εαυτό μας και η προσπάθεια χαλάρωσης ακόμα και σε στιγμές που νιώθουμε ότι αυτή δεν είναι εφικτή, είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Ακολουθούν έξι self-loving τεχνικές χαλάρωσης που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες.

Pixel

Διαλογισμός

Αφιέρωσε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να εξασκηθείς στον διαλογισμό. Βρες ένα ήσυχο μέρος, εστίασε στην αναπνοή σου και παρατήρησε τις σκέψεις σου χωρίς επικριτικότητα. Αυτή η πρακτική μπορεί να μειώσει το άγχος και να αυξήσει την αυτογνωσία.

Καθημερινές επιβεβαιώσεις

Δημιούργησε θετικές επιβεβαιώσεις και επανάλαβέ τις καθημερινά. Οι επιβεβαιώσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να μετατοπίσεις τη νοοτροπία σου προς την αγάπη για τον εαυτό σου και τη θετικότητα. Θύμισε στον εαυτό σου πράγματα που εκτιμάς για εκείνον ή στόχους για τους οποίους εργάζεσαι σκληρά.

Pixel

Σωματική άσκηση

Ασχολήσου με δραστηριότητες που σου αρέσουν, όπως η γιόγκα, το τρέξιμο, ο χορός ή ακόμα και μια βόλτα στη φύση. Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες μπορούν να τονώσουν τη διάθεσή σου και να μειώσουν το άγχος.

Τελετουργικά αυτοφροντίδας

Αφιέρωσε χρόνο για τελετουργίες αυτοφροντίδας που σε κάνουν να αισθάνεσαι περιποιημένη και χαλαρή. Ένα μεγάλο σε διάρκεια ζεστο μπάνιο, μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος, το να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να ακούσεις χαλαρωτική μουσική είναι μερικές από τις σίγουρες επιλογές.

Αποσύνδεση από την τεχνολογία

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αποσυνδεθείς από τις οθόνες και την τεχνολογία. Ασχολήσου με δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν συσκευές όπως το κινητό ή ο υπολογιστής σου, επιτρέποντας στο μυαλό σου να ξεκουραστεί και να επαναφορτιστεί.

Καταγραφή ημερολογίου

Αφιέρωσε λίγα λεπτά κάθε μέρα καταγράφοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα ή τις εμπειρίες σου. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να επεξεργαστείς τα συναισθήματα, να αποκτήσεις προοπτική και να εξασκήσεις την ευγνωμοσύνη σου, καλλιεργώντας μια αίσθηση αυτογνωσίας και κατανόησης για τον εαυτό και τους γύρω σου.

Διαβάστε επίσης

SELF-LOVE

Πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου μετά από ένα εργασιακό burnout

Οι κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να ξεπεράσεις μια δύσκολη κατάσταση που αφορά τη δουλειά και την υγεία σου

SELF-LOVE

7 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή

Συνέχισε να διαβάζεις αν νιώθεις να απολαμβάνεις πολύ λίγα και αναρωτιέσαι γιατί η ζωή δεν είναι πιο διασκεδαστική;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν