Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

4 συνήθειες που σε οχυρώνουν απέναντι στον καρκίνο του μαστού

Η πρόληψη σώζει ζωές, το ξέρεις. Ώρα να το κάνεις πράξη. 


Φύλλις Νικολάου

Το ξέρεις: ένα υγιές lifestyle μπορεί να σε προστατέψει κατά του καρκίνου συνολικά. Οι παρακάτω όμως συνήθειες θα σε βοηθήσουν να «χτυπήσεις» συγκεκριμένα τον καρκίνο του μαστού και μάλιστα να μειώσεις τις πιθανότητες να νοσήσεις έως και 40%. 

1. Μπες σε κίνηση. Η άσκηση περιορίζει τα επίπεδα των οιστρογόνων τα οποία συνδέονται με την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού. Ιδανικά, καλό θα ήταν να κάνεις 45-60 λεπτά έντονης άσκησης 3-4 φορές την εβδομάδα , αλλά ακόμα και 30 λεπτά άσκησης 5 φορές την εβδομάδα είναι ικανά να κάνουν τη διαφορά.

2. Πες (οριστικό) αντίο στα περιττά κιλά. Μετά την εμμηνόπαυση, οι «στρουμπουλές» γυναίκες αντιμετωπίζουν το διπλάσιο κίνδυνο να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού σε σχέση με εκείνες που διατηρούν το βάρους τους σε φυσιολογικά επίπεδα.

3. Πάρε βιταμίνη D.  Όλο και περισσότερες έρευνες αναφέρονται στις αντικαρκινικές ιδιότητες της. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικών Ογκολόγων, οι γυναίκες που έπασχαν από καρκίνο του μαστού αλλά εμφάνιζαν έλλειψη της εν λόγω βιταμίνης είχαν 94% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια μετάσταση συγκριτικά με εκείνες που εμφάνιζαν επαρκή επίπεδα βιταμίνης D.

4. Απόλαυσε υπεύθυνα. Οι γυναίκες που απολαμβάνουν 1-2 ποτηράκια αλκοόλ σε καθημερινή βάση αυξάνουν κατά 32% τις πιθανότητες τους να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού. Αντίστοιχα, οι γυναίκες που ξεφεύγουν από αυτά τα όρια αυξάνουν τις πιθανότητες τους κατά 51%. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν νέα στοιχεία του Αμερικανικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά

ΥΓΕΙΑ

Η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με καλύτερη ποιότητα σπέρματος, σύμφωνα με μελέτη

Άλλη μια έρευνα αναδεικνύει τη σημασία της διατροφής στην ανδρική γονιμότητα

ΥΓΕΙΑ

6 τροφές για να αυξήσεις την πρόσληψη βιταμίνης D μέσα από τη διατροφή σου

Κι όμως, η βιταμίνη D δεν έρχεται μόνο μέσα από την έκθεση στον ήλιο

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.