Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Ακόμα μια έρευνα μας "λέει" να βλέπουμε λιγότερο τηλεόραση

Η αγαπημένη συνήθεια αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά βλαβερή.



Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις ότι η τηλεόραση δεν κάνει καλό στην υγεία, το ξέρουμε. Αυτή η αγαπημένη συνήθεια, έχει συνδεθεί με κίνδυνο καρδιοπάθειας, παχυσαρκία κλπ. Ωστόσο, θα είναι η πρώτη φορά που θα διαβάσεις ότι η πολλή τηλεόραση αυξάνει τον κίνδυνο δημιουργίας θρόμβων στις φλέβες των χεριών, των ποδιών, της λεκάνης.

Pixel

Με λίγα λόγια, ας προσθέσουμε και την φλεβική θρομβοεβολή στο γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τις πολλές ώρες μπροστά στην μικρή οθόνη. Πρόκειται για την τρίτη συχνότερη καρδιαγγειακή διάγνωση, μετά τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά. Είναι συχνότερη σε ανθρώπους άνω των 60 ετών, αλλά δεν είναι απίθανο να προκύψει και σε μικρότερες ηλικίες. 

Τα σχετικά στοιχεία που συνδέουν την τηλεόραση με τους θρόμβους στις φλέβες, ανακοινώθηκαν σε συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης στην Καλιφόρνια. Η έρευνα έγινε σε 15.200 ανθρώπους ηλικίας 54-64 ετών. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι αυξάνεται κατά 1,7 φορές ο κίνδυνος φλεβικής θρομβοεμβολής όταν κάποιος παρακολουθεί πολύ συχνά τηλεόραση, συγκριτικά με κάποιον που δεν βλέπει ποτέ ή βλέπει σπάνια. Όσο οι ώρες μπροστά την τηλεόραση αυξάνονται, τόσο φαίνεται να αυξάνεται και ο κίνδυνος! 

Ναι, εντάξει, σαν συνήθεια καθαυτή κακιά δεν είναι από μόνη της... Το ότι πάει σετ με το παρατεταμένο καθισιό και τα σνακ την κάνει επικίνδυνη.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 τρόποι για να αυξήσεις τη γονιμότητά σου

Απλά και φυσικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

ΥΓΕΙΑ

Τρεις εύκολοι τρόποι για να νικήσεις την κούραση

Επειδή χρειάζεσαι κάθε επιπλέον βοήθεια για να μη νιώθεις «πτώμα όλη την ώρα»

ΥΓΕΙΑ

6 ενδείξεις έλλειψης βιταμίνης D και όλα όσα μπορείς να κάνεις για την αντιμετώπισή της

Πώς να καταλάβεις ότι αντιμετωπίζεις έλλειψη μιας πολύ σημαντικής βιταμίνης και όλες οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις στη συνέχεια

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν