Τα χέρια κι αν τα πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς - AllYou.gr

Search

Τα χέρια κι αν τα πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς

Η καθαριότητα είναι ανάγκη, μην την κάνεις εμμονή.

> ΥΓΕΙΑ ::
22 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Σου μιλάει ένας άνθρωπος που εάν τυχόν ξεχάσει να βάλει στην τσάντα τα υγρά μαντηλάκια, παθαίνει κρίση πανικού. 

Ένας άνθρωπος που πλένει τα χέρια του αμέτρητες φορές μέσα στην ημέρα. Που ναι, τα χέρια του ξηραίνονται και σκάνε, και φυσικά μαζί με τα μαντηλάκια πρέπει οπωσδήποτε να έχει και την κρέμα χεριών.  

Αλλά ας σταματήσω να αναφέρομαι στον εαυτό μου στο τρίτο πρόσωπο. Καθόλου σωστό δεν είναι, όπως ακριβώς και η τρελή μου συνήθεια. Γιατί το ξέρω ότι είναι τρελή και εμμονική.

Για αυτό ακριβώς δεν κυνηγάω από πίσω την κόρη μου φωνάζοντας «Χέρια έπλυνες;». Απλά καταπιέζω και καταπίνω αυτή τη μαμαδίστικη κραυγή απελπισίας. Φυσικά και δεν τα πλένει, όσο θα ήθελα εγώ.  

Γιατί το παιδί μου ξέρει ότι τα μικρόβια δεν είναι εχθροί μας. Είναι φίλοι μας αφού συντελούν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού. 

Ξέρει ότι δεν χρειάζεται να πλένουμε εμμονικά τα χέρια μας, δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιούμε αντιβακτηριακό σαπούνι ή/και αφρόλουτρο, αφού εσύ νομίζεις ότι καθάρισες αλλά ουσιαστικά αυτά αφαιρούν από τον οργανισμό σου τα καλά βακτήρια. 

Μια χαρά είναι και το ήπιο σαπουνάκι. Καλό και απαραίτητο το αντισηπτικό τζελ. Η υπερβολή όμως, όχι, δεν μας κάνει καλό.

Βασικά στα γράφω μήπως και τα πιστέψω και εγώ η ίδια. Θα ήθελα να το ξεκαθαρίσουμε. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!