Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Monday blues

6 sos tips για να το ξεπεράσεις


Νανά Χατζή

Το βάρος που έχουμε την Δευτέρα το πρωί και δεν μπορούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, πολλά μπορεί να σημαίνει: ότι έχουμε διαλέξει την λάθος δουλειά και πηγαίνουμε με το ζόρι. Ότι έχουμε πάρα πολλές και δύσκολες υποθέσεις να διεκπεραιώσουμε. Ότι αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια κόντρα με κάποιο συνάδελφο, ή τον διευθυντή μας… Κι όμως υπάρχει τρόπος να κάνεις πιο ευχάριστη την ζωή σου και να μην σφίγγεται το στομάχι σου, επειδή πλησιάζει η Δευτέρα.

Pixel

Αν προετοιμαστείς λίγο την Κυριακή, η Δευτέρα θα σου φανεί ευκολότερη: αφιέρωσε λίγο χρόνο για να τακτοποιήσεις τα χαρτιά σου, να ταξινομήσεις τις δουλειές που σε περιμένουν και να βρεις τι ρούχα θα βάλεις το πρωί. Θα δεις ότι αυτό θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις πιο ανάλαφρη.

Σκέψου ότι δεν είσαι μόνη: όλοι μισούν τις Δευτέρες. Δεν ξέρουμε αν αυτό σε παρηγορεί, αλλά όλοι σηκώνονται την Δευτέρα το πρωί με κλωτσιές και τα social είναι γεμάτα μηνύματα, φωτό και σχόλια που δίνουν κουράγιο.

Pixel

Γράψε τις δουλειές που έχεις να κάνεις: δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς. Στην αρχή οι δουλειές, σου φαίνονται βουνό. Όταν όμως τις καταγράψεις, πάντα ανακαλύπτεις ότι δεν είναι ούτε τόσο πολλές, ούτε τόσο δύσκολες όσο νόμιζες.

Μην υποκύπτεις σε τοξικά Σαββατοκύριακα: όχι τίποτε άλλο, αλλά αν δεν περάσεις όπως θέλεις το weekend, η Δευτέρα είναι σκέτος εφιάλτης.

Κάνε κάτι που σου αρέσει πολύ, το απόγευμα της Κυριακής: κάτσε και σκέψου τι θα σου δώσει χαρά και οργάνωσέ το, για το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής.

Κυρίως όμως, βάλε μια πολύ ωραία δραστηριότητα για το απόγευμα της Δευτέρας: εγώ έχω βάλει μάθημα χορού Latin και δεν το χάνω με τίποτε. Έτσι έχεις κάτι πολύ ωραίο να περιμένεις και η μιζέρια της Δευτέρας με ένα τρόπο μαγικό, σχεδόν εξαφανίζεται.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Τρεις εύκολοι τρόποι για να νικήσεις την κούραση

Επειδή χρειάζεσαι κάθε επιπλέον βοήθεια για να μη νιώθεις «πτώμα όλη την ώρα»

ΥΓΕΙΑ

6 ενδείξεις έλλειψης βιταμίνης D και όλα όσα μπορείς να κάνεις για την αντιμετώπισή της

Πώς να καταλάβεις ότι αντιμετωπίζεις έλλειψη μιας πολύ σημαντικής βιταμίνης και όλες οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις στη συνέχεια

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης16 Μαΐου

Για να επικοινωνήσετε καλύτερα, συνδυάστε τη λογική με τα συναισθήματά σας

INTERVIEW

«Ο τίτλος Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής είναι μια δικαίωση για την αφοσίωσή μου στη μουσική» Μιράντα Βερούλη

Λίγο πριν την εκδήλωση «Από το Φάντο στη Σάμπα» που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικής Γλώσσας στις 16/5 στο Half Note, η Μιράντα Βερούλη σε μια συνέντευξη στην Αγγελική Λάλου

SOCIAL MEDIA

Όλα όσα αλλάζουν στο WhatsApp της Meta

Αέρας ανανέωσης έρχεται στο δημοφιλές WhatsApp Αλλαγές ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει η Meta στο δημοφιλέστατο WhatsApp, φρεσκάροντας το συνολικό user interface της εφαρμογής που χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο.