Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Πώς να σταματήσεις την τριχόπτωση λόγω της αλλαγής του καιρού

Συμβουλές για υγιή και δυνατά μαλλιά



Το καλοκαίρι πλησιάζει και η αλλαγή του καιρού μπορεί να ευθύνεται πολλές φορές για την ήπια τριχόπτωση που ενδεχομένως βιώνεις. Το AllYou σου έχει τις καλύτερες συμβουλές για να τη σταματήσεις, συμβάλλοντας στη άμεση ενδυνάμωση του τριχωτού της κεφαλής και στο να έχεις υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Pixel

Διατήρησε τα μαλλιά σου ενυδατωμένα

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ζέστη και η υγρασία μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σου ξηρά, οδηγώντας τριχόπτωση. Για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου ενυδατωμένα, εφάρμοσε ένα μαλακτικό μετά από κάθε λούσιμο, όπως και ένα leave-in έλαιο αργκάν. Το λάδι καρύδας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν μια μάσκα ενυδάτωσης πριν από κάθε λούσιμο.

Περιόρισε την έκθεση στη θερμότητα

Απόφυγε όσο μπορείς τη χρήση εργαλείων styling, όπως τα ισιωτικά μαλλιών, τα σίδερα για μπούκλες, αλλά και το ίδιο το πιστολάκι, καθώς η θερμότητα μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σου, καθιστώντας τα πιο ευαίσθητα στο σπάσιμο.

Pixel

Φόρα καπέλο

Το να καλύπτεις τα μαλλιά σου με καπέλο ή ένα μαντήλι ενώ βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να τα προστατέψει από τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο. Και θα σου δώσει και έξτρα πόντους στυλ!

Χρησιμοποίησε ένα ήπιο σαμπουάν

Χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν που δεν περιέχει σκληρές χημικές ουσίες που μπορούν να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής, οδηγώντας σε πτώση των μαλλιών. Ο κομμωτής σου μπορεί να σε βοηθήσει στην κατάλληλη επιλογή.

Πες «ναι» στη σωστή διατροφή

Η διατήρηση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, πλούσιας σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη C, βιοτίνη και σίδηρο, μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών και στη μείωση της τριχόπτωσης.

Απόφυγε τα σφιχτά χτενίσματα

Απόφυγε τα σφιχτά χτενίσματα όπως οι πλεξούδες, τα σινιόν και οι αλογοουρές που μπορεί να προκαλέσουν σπάσιμο των μαλλιών και ζημιά στο τριχωτό της κεφαλής. Άστα να στεγνώσουν φυσικά και με ένα λαδάκι ενίσχυσε τις φυσικές μπούκλες που θα σχηματιστούν.

Εάν αντιμετωπίζεις υπερβολική τριχόπτωση των μαλλιών, συνιστάται να συμβουλευτείς έναν ειδικό ή γιατρό για να προσδιορίσεις την αιτία και να λάβεις την κατάλληλη θεραπεία.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 ενδείξεις έλλειψης βιταμίνης D και όλα όσα μπορείς να κάνεις για την αντιμετώπισή της

Πώς να καταλάβεις ότι αντιμετωπίζεις έλλειψη μιας πολύ σημαντικής βιταμίνης και όλες οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις στη συνέχεια

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης15 Μαΐου

Δείτε τις ανάγκες σας και μην ασχολείστε μόνο με τις υποχρεώσεις σας

ΣΙΝΕΜΑ

Θύμα απρόκλητης επίθεσης έπεσε ο Steve Buscemi όσο περπατούσε στο Manhattan

Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες

VIRAL

Μαρίνα Σάττι: Το "ZARI" επανακυκλοφορεί σε 4 διαφορετικές εκδοχές!

Στην “A capella”, την “Instrumental”, την “Sped Up” καθώς και την Live έκδοση που έκλεψε τις εντυπώσεις πριν από λίγες εβδομάδες μέσα από το Eurovision.TV.