Είναι οι γυναίκες πιο ευτυχισμένες από τους άντρες; - AllYou.gr

Search

Είναι οι γυναίκες πιο ευτυχισμένες από τους άντρες;

Tι γένος έχει η ευτυχία; Την απάντηση δίνει - φυσικά - η επιστήμη.

24 Οκτωβρίου 2016

Καθημερινά αφιερώνουμε τουλάχιστον 40 λεπτά παραπάνω από τους άντρες σε δουλειές του σπιτιού, κοιμόμαστε και αμειβόμαστε λιγότερο και ασχολούμαστε περισσότερο με τα παιδιά. Κι όμως… είμαστε με το χαμόγελο! Ο λόγος για τις γυναίκες που, σύμφωνα με έρευνα Αυστραλού κοινωνιολόγου, είμαστε πιο ευτυχισμένες: κάθε μέρα, είμαστε 15΄ πιο χαρούμενες και χαμογελαστές από ότι οι εκπρόσωποι του «ισχυρού» φύλου!

Οι ειδικοί του Κέντρου Κοινωνικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας όπου διενέργησαν την έρευνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια γυναίκα αισθάνεται μεγαλύτερη ικανοποίηση και ευτυχία, ασκώντας ακριβώς τις ίδιες δραστηριότητες με έναν άντρα: απολαμβάνει όσο μπορεί τη διαδρομή προς τη δουλειά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν εκνευρίζεται τόσο με τις παρατηρήσεις του αφεντικού και αναζητά στιγμές ξεγνοιασιάς σε πολλά «μικροπράγματα».

 Όσο για την εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές; Από μικρές, οι γυναίκες μαθαίνουν να μοιράζονται τα προβλήματά τους και έτσι βρίσκουν ευκολότερα λύσεις για αυτά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!