Skip to main content

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες καθημερινές συνήθειες των δυστυχισμένων ανθρώπων πρέπει να αποφεύγετε

Επειδή και η δυστυχία μπορεί να είναι μεταδοτική, δείτε τι να προσέξετε στις παρέες σας



Όλοι έχουμε δύσκολες μέρες, αλλά μερικοί άνθρωποι φαίνονται κολλημένοι σε έναν ατελείωτο κύκλο αρνητικότητας. Αν και η δυστυχία τους δεν είναι μεταδοτική (δόξα τω Θεώ!), οι συνήθειές τους μπορεί να σας επηρεάσουν εν αγνοία τους. Για να διατηρήσετε τη διάθεσή σας φωτεινή και ηλιόλουστη, αποφύγετε αυτές τις κοινές παγίδες.

Pixel

Συγκρίνουν τον εαυτό τους με όλους όλη την ώρα.

Πραγματοποιείτε συνεχή κύλιση στις ροές που σας κάνουν να νιώθετε αυτό το τέρας με τα πράσινα μάτια να βγαίνει στην επιφάνεια; Πάτα φρένο! Η σύγκριση του ταξιδιού σας με το ταξίδι άλλων ανθρώπων είναι ένας εγγυημένος τρόπος για να εξαλείψετε την ευτυχία σας. Γιορτάστε τις νίκες σας, μεγάλες και μικρές, και εστιάστε στη δική σας μοναδική πορεία προς την εκπλήρωση.

Κατηγορούν τους άλλους για τα προβλήματά τους.

Το να κατηγορείς άλλους ανθρώπους για τα προβλήματά σου μπορεί να μοιάζει παρηγορητικό, αλλά σε αφήνει να αισθάνεσαι αδύναμος. Αναλάβετε τις επιλογές σας και επικεντρωθείτε σε αυτά που μπορείτε να ελέγξετε. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε την κατάστασή σας αντί να παραπονιέστε απλώς για αυτήν. Μπορείτε να τρέξετε τη ζωή σας, και πρέπει!

Pixel

Είναι (ή κάνουν παρέα με) διαρκώς γκρινιάρηδες.

Έχετε φίλο που βρίσκει ένα σύννεφο βροχής σε κάθε ηλιοφάνεια; Είναι εντάξει να περιορίσετε την έκθεσή σας σε ανθρώπους που μονίμως γκρινιάζουν. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικούς, ενθουσιώδεις ανθρώπους που σας εμπνέουν και σας παρακινούν. Τα καλά τους vibes θα είναι μεταδοτικά! Τουλάχιστον, θα είστε λίγο λιγότερο δυστυχισμένοι.

Νομίζουν ότι η ευτυχία είναι κάτι που πρέπει να επιτύχουν, όχι κάτι που μπορούν να έχουν τώρα.

Περιμένετε «πότε» για να είστε ευτυχισμένοι; Spoiler alert: η ευτυχία είναι κάτι της παρούσας στιγμής. Μην εξαρτάτε τη χαρά σας με μελλοντικά επιτεύγματα γιατί κυριολεκτικά ποτέ δεν ξέρετε τι υπάρχει στη γωνία. Πρέπει να ζήσεις εδώ και τώρα. Νιώστε την ευγνωμοσύνη για τα καλά πράγματα στη ζωή σας τώρα και δείτε την ευτυχία σας να ανθίζει.

Κρατάνε μνησικακίες.

Το να κρατάς τον θυμό και την αγανάκτηση σε βαραίνει σαν ένα σακί με τούβλα. Συγχώρεσε (για τη δική σου ηρεμία, όχι απαραίτητα του άλλου) και άφησέ τα πίσω σου. Θα ελευθερώσετε ψυχικό χώρο για χαρά και θα προχωρήσετε μπροστά νιώθοντας πιο ανάλαφροι. Πρέπει να αφήσεις τα περασμένα να περάσουν για δικό σου καλό.

Ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο στα social media.

Αισθάνεστε συγκλονισμένοι από συνεχείς ενημερώσεις και μη ρεαλιστικές απεικονίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Κάντε αποτοξίνωση στον εαυτό σας! Επανασυνδεθείτε με τον πραγματικό κόσμο και τις αυθεντικές αλληλεπιδράσεις που τρέφουν την ψυχή σας. Μπορεί να εκπλαγείτε πόσο καλύτερα αισθάνεστε όταν απομακρυνθείτε από την οθόνη σας και βγείτε στον πραγματικό κόσμο.

«Θα έπρεπε» όλη την ώρα.

Βρίσκεστε να λέτε πράγματα όπως «Θα έπρεπε να είμαι πιο μακριά» ή «Θα έπρεπε να έχω…»; Αυτά τα «πρέπει» να δημιουργούν ενοχές και πίεση αντί να αναγνωρίζετε πόσο μακριά έχετε ήδη φτάσει. Αντικαταστήστε τα με «μπορώ» και «θα». Εστιάστε στην πρόοδο, όχι στην επίτευξη της τελειότητας και γιορτάστε κάθε βήμα προς τα εμπρός.

Δεν κάνουν προσπάθεια να συνδεθούν με άλλους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα από τη φύση τους. Η απομόνωση θα σας κάνει να νιώσετε μόνοι, μόνοι και αποκομμένοι από τον κόσμο γύρω σας. Καλλιεργήστε τις σχέσεις σας, κάντε πράγματα που σας αρέσουν με άλλους ανθρώπους και δημιουργήστε μια υποστηρικτική κοινότητα. Θα εκπλαγείτε πόσο καλύτερα νιώθετε με ένα ισχυρό κοινωνικό δίκτυο.

Δεν ξέρουν πώς να πουν «όχι».

Το ευχάριστο στους ανθρώπους μπορεί να φαίνεται ανιδιοτελές, αλλά εξαντλεί την ενέργειά σας και προκαλεί δυσαρέσκεια. Μάθετε να λέτε «όχι» με χάρη όταν τα πράγματα δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες ή την ευημερία σας. Είναι εντάξει να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο μερικές φορές! Στην πραγματικότητα, είναι απολύτως απαραίτητο για τη δική σας ψυχική και συναισθηματική ευημερία.

Νομίζουν ότι «δεν μπορούν» να κάνουν οτιδήποτε.

Υποβαθμίζετε τα όνειρά σας με το «δεν μπορώ» πριν καν προσπαθήσετε; Προκαλέστε αυτές τις περιοριστικές πεποιθήσεις! Αντικαταστήστε το «δεν μπορώ» με το «πώς μπορώ;» και κάντε μικρά βήματα προς τους στόχους σας. Μπορεί να εκπλαγείτε με το τι μπορείτε να πετύχετε όταν πιστεύετε στον εαυτό σας.

Μένουν στα λάθη τους.

Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά η εμμονή με αυτά δεν θα αλλάξει το παρελθόν και θα βλάψει μόνο το παρόν σας. Μάθετε από τα λάθη σας, συγχωρήστε τον εαυτό σας και προχωρήστε. Εστιάστε στο παρόν και τις μελλοντικές πιθανότητες αντί να μηρυκάζετε τι είναι τώρα στο παρελθόν. Πρέπει να προχωρήσεις.

Πάντα κυνηγούν την τελειότητα.

Η προσπάθεια για την τελειότητα είναι μια συνταγή για δυστυχία. Θέτει μη ρεαλιστικές προσδοκίες και οδηγεί σε συνεχή αυτοκριτική. Αγκαλιάστε τις ατέλειες, τις ιδιορρυθμίες σας και όλα! Σε κάνουν, εσύ. Εξάλλου, το τέλειο δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, οπότε θα σπαταλάτε μόνο τον χρόνο σας προσπαθώντας να το πετύχετε.

Φτάνουν στα άκρα και δεν έχουν ισορροπία.

Είτε πρόκειται για φαγητό, δουλειά ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η υπερβολική απόλαυση μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση και δυσαρέσκεια. Βρείτε ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Η μετριοπάθεια είναι το κλειδί για την αληθινή απόλαυση και την ολοκλήρωση.

Αφήνουν τον φόβο να τους κρατήσει πίσω.

Ο φόβος μπορεί να παραλύει, να σας εμποδίζει να κυνηγήσετε τα όνειρά σας και να βιώσετε νέα πράγματα. Αν και είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί, μην αφήνετε τον φόβο να υπαγορεύει τη ζωή σας. Πάρτε υπολογισμένους κινδύνους, βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας και αγκαλιάστε την ανάπτυξη που τη συνοδεύει.

Η συζήτηση με τον εαυτό τους είναι απίστευτα αρνητική.

Μήπως υποτιμάτε συνεχώς τον εαυτό σας με αρνητικές αυτοσυζητήσεις; Ήρθε η ώρα να φιμώσετε αυτόν τον εσωτερικό κριτικό! Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας με την ίδια καλοσύνη και συμπόνια που θα δείχνατε σε έναν φίλο. Γίνετε η εσωτερική μαζορέτα του εαυτού σας και γιορτάστε τις δυνάμεις σας.

Ζουν στον αυτόματο πιλότο.

Το να περνάς μέσα από τις κινήσεις μπορεί να ρουφήξει τη χαρά της ζωής. Επιβραδύνετε, να είστε παρόντες στη στιγμή και να βρείτε χαρά στα απλά πράγματα. Κάντε μια βόλτα στη φύση, εκτιμήστε ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα ή συνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα. Απολαύστε τα μικρά πράγματα και η ζωή θα είναι πιο πλούσια και πιο ουσιαστική.

Διαβάστε επίσης

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

10 τρόποι για να ανακαλύψετε τα ταλέντα σας, ακόμα κι αν νομίζετε ότι δεν έχετε κάποιο

Πώς να βρείτε σε τι είστε καλοί – και δεν χρειάζεται να αφορά δημιουργικότητα ή τέχνη…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς θέλετε να περάσετε πραγματικά τη γιορτή της μητέρας: Βάλτε τον εαυτό σας πρώτο χωρίς ενοχές

Είναι εντάξει να πείτε «όχι» και να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας.

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

10 τρόποι για να αποφορτίσεις/αδειάσεις το μυαλό σου

Αν μάθεις να ξεφορτώνεσαι τη νοητική σαβούρα, θα αισθάνεσαι πιο ανάλαφρη και αισιόδοξη χρησιμοποιώντας αυτά τα ισχυρά, αλλά απλά εργαλεία

Προτεινόμενα

CELEBS

Vivienne Jolie - Pitt: Η πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση πλάι στη μητέρα της

Η μικρή έχει αναλάβει χρέη συμπαραγωγού

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το σωστό timing: σύμπτωση ή καλός συγχρονισμός;

Πώς να διαβάζεις τα μηνύματα που σου στέλνει το σύμπαν!