Skip to main content

SINGLES

Να τι αποκαλύπτει για εσένα ο τρόπος που περπατάς

Αμερικανοί ειδικοί υποστηρίζουν: το πιο αποτελεσματικό τεστ προσωπικότητας είναι… τα βήματά σου.


Φύλλις Νικολάου

Μέχρι τώρα μπορεί να θεωρούσες ότι μπορείς να κρατήσεις κρυφές τις «σκοτεινές» και μυστικές πτυχές του χαρακτήρα σου – τουλάχιστον μέχρι να έρθεις αντιμέτωπη με τις ερωτήσεις ενός ψυχομετρικού τεστ. Εντούτοις, Αμερικανοί ερευνητές τονίζουν ότι ο πραγματικός χαρακτήρας μας «κρύβεται» σε καθημερινά και συνηθισμένα πράγματα που κάνουμε σχεδόν ασυνείδητα. Για την ακρίβεια, οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσουμε τους άλλους είναι να παρατηρήσουμε το περπάτημά τους. Τι αποκαλύπτει αυτό; Διάβασε παρακάτω!

#1. Το περπάτημα της μπαλαρίνας. Συνηθίζεις να περπατάς καμαρωτή, με το σώμα σου τέλεια ευθυγραμμισμένο και το κεφάλι σου να κοιτά αποφασιστικά ευθεία μπροστά. Οι ερευνητές τονίζουν ότι, αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, τότε είσαι άτομο γεμάτο αυτοπεποίθηση, ισχυρή στοχοπροσήλωση, υψηλές φιλοδοξίες και τάσεις ναρκισσισμού.

#2. Το περπάτημα του μελαγχολικού. Οι ώμοι σου είναι πάντα κυρτοί ακόμα κι αν δεν κάθεσαι πάντα στο γραφείο σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό το περπάτημα υποδηλώνει άτομο αναβλητικό, που του αρέσει να τεμπελιάζει.

#3. Το περπάτημα του προσκυνητή. Καταλαβαίνεις ποιον έχεις απέναντί σου από τα παπούτσια που φοράει.  Και με αυτό εννοούμε ότι ενώ μπορεί να κορδώνεις το κορμί σου, το βλέμμα σου δεν φεύγει ποτέ από το έδαφος. Τα πράγματα είναι απλά: είσαι μοναχικός και εσωστρεφείς άνθρωπος. Για εσένα δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο από την προσωπική ηρεμία και τη γαλήνη σου. Το μόνο πρόβλημα; Οι φίλοι και η οικογένειά σου συχνά σε κατηγορούν για αδιαφορία.

#4. Το περπάτημα του βιαστικού. Περπατάς σαν να τρέχεις συνέχεια να προλάβεις κάτι; Μάλλον είσαι έξυπνη, τολμηρή και θαρραλέα. But with great power comes great responsibility. Γιατί το λέμε αυτό; Αν περπατάς βιαστικά, είσαι επίσης παρορμητική και επιπόλαιη, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

#5. Το περπάτημα του αργόσχολου. Ο ρυθμός του περπατήματός σου είναι τέλειος για το νησί-προορισμό των καλοκαιρινών διακοπών σου, αλλά τρομακτικά αργός για την καθημερινότητά σου στην μεγαλούπολη. Οι ειδικοί διατείνονται ότι είσαι άτομο ισορροπημένο και σχολαστικό. Ταυτόχρονα, όμως, δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις γιατί αναλύεις εξαντλητικά κάθε λεπτομέρεια.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!