Skip to main content

SINGLES

5 tips για να συγκεντρώνεσαι όταν δουλεύεις από το σπίτι

Να στείλω το e-mail ή να απλώσω τα ρούχα;



«Α, ωραία!» και «Ω, δύσκολο!»: Αυτές είναι δύο συνηθισμένες περιεκτικές φράσεις που ακούω όταν λέω ότι εργάζομαι κυρίως από το σπίτι. 

Και συμπυκνώνουν όλη την αλήθεια μου. Γιατί όπως όλα τα πράγματα στη ζωή τούτη, και η εργασία κατ’ οίκον έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Για να την έχω επιδιώξει, σημαίνει ότι τα θετικά βαραίνουν περισσότερο. 

Αν σκοπεύεις να κάνεις το ίδιο, δες εδώ μερικές χρήσιμες συμβουλές:

1. Να είσαι ευγνώμων
Κάτι που πρέπει να νιώθουμε κάθε μέρα, εάν έχουμε την υγεία μας και είναι καλά οι άνθρωποι που αγαπάμε. Μην ξεκινάς τη μέρα σου βαρυγκομώντας. Δεν θα σε βοηθήσει καθόλου να αρχίσεις να δουλεύεις. Γιατί, βλέπεις, στο περιβάλλον του γραφείου, όλα φωνάζουν Δούλεψε! Στο σπίτι πρέπει να το φωνάξεις μόνη σου στον εαυτό σου.

2. Βάλε πρόγραμμα και ακολούθησέ το
Στη δουλειά εργάζεσαι 8ωρο (ή παραπάνω) σε συγκεκριμένες ώρες. Κάνε το ίδιο και στο σπίτι. Φτιάξε το πρόγραμμά σου και προσπάθησε να μην παρεκκλίνεις από αυτό. Σε βολεύει να δουλεύεις πρωί ή μήπως μεσημέρι; Είναι καλύτερο να σπας τις ώρες εργασίας σου (4+4) ή θες να τελειώνεις και μετά να έχεις τη μέρα σου ελεύθερη; Ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, να θυμάσαι πως όταν λες θα δουλέψω, θα δουλεύεις. 

3. Μην αποσπάσαι από τα social media
Καθόρισε πότε θέλεις να τσεκάρεις τα μέηλ σου, και πότε θα μπεις στο facebook για να επικοινωνήσεις με τους διαδικτυακούς σου φίλους. Μην ακούς τις σειρήνες (βλ. notifications). Κάνε focus στη δουλειά σου και ολοκλήρωσέ την. Το ίδιο ισχύει και στο τηλέφωνο. Αν σε πάρει κάποια φίλη που δεν ξέρει ότι εκείνη την ώρα εργάζεσαι, ζήτησέ της να μιλήσετε αργότερα. Ή βρες την ευκαιρία να κάνεις μιλώντας της ένα διάλειμμα.

4. Άκου τη μουσική που σου αρέσει
Αυτό και μόνο θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα σε βγάλει από τη μονοτονία. Τα τραγούδια, η φωνή του εκφωνητή, ο καιρός, το τι έφαγες, όλα αυτά επηρεάζουν τη διάθεσή σου για δουλειά. Φτιάξε το κατάλληλο περιβάλλον για να νιώθεις άνετα και κυρίως να μην βαριέσαι μόνη στο σπίτι. 

5. Ζήτα κατανόηση από την οικογένειά σου
Το ότι δουλεύεις από το σπίτι μπορεί για τη μαμά σου να σημαίνει ότι έχεις χρόνο να της παίρνεις ψωμί, να την πηγαίνεις στον γιατρό, να μαγειρεύεις μόνη σου. Μπορεί και να νομίζει ότι τελικά δεν δουλεύεις γιατί για τους παλαιότερους δουλειά σημαίνει ντύνομαι και φεύγω το πρωί για το γραφείο ή για όπου. Εξήγησέ της (και σε όποιον άλλον από την οικογένεια έχει παρανοήσει) τι ακριβώς κάνεις και πως για οτιδήποτε χρειαστεί θα πρέπει να το γνωρίζεις νωρίτερα ώστε να οργανώσεις το πρόγραμμά σου.
 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του