Skip to main content

SINGLES

Ξέρεις το «Σκοτεινό Ζώδιο» σου και τα μυστηριώδη χαρακτηριστικά του;

Σε φέραμε στην σκοτεινή πλευρά της αστρολογίας για να συμφιλιωθείς με τη σκιώδη πλευρά του εαυτού σου



Ενώ το ζώδιό σας δίνει μια εικόνα για το ποιος μπορείτε να είστε στα καλύτερά σας, το «σκοτεινό ζώδιο» σας υποδηλώνει εκείνα τα χαρακτηριστικά που συχνά απεικονίζουν τα χειρότερα σας.

Ο σκοτεινός ζωδιακός κύκλος θεωρείται μια μυστηριώδης αντιστροφή του κανονικού ζωδιακού κύκλου. Τα σκοτεινά ζώδια με πολλούς τρόπους αντιπροσωπεύουν τη δική μας σκιώδη πλευρά. Αυτό το κομμάτι σου δεν είναι μόνο οι πληγές που μπορεί να κουβαλάς αλλά είναι η ισορροπία στο φως σου. Φιλοξενεί την τάση να αποφεύγετε, να λέτε ψέματα, να χειραγωγείτε ή ακόμα και να θυμώνετε όλα αυτά προκειμένου να αποκτήσετε ό,τι θέλετε.

Αν και κανείς δεν θέλει πραγματικά να κατέχει την πραγματικότητα του σκοτεινού ζωδίου ή της σκιερής πλευράς του, είναι ένα σημαντικό μέρος του ποιος είσαι, επειδή μιλάει για τις ανασφάλειές σου και τις ανάγκες σου. Όσο περισσότερα μπορείτε να μάθετε για το σκοτεινό σας ζώδιο, τόσο πιο συνειδητοποιημένοι μπορείτε να το ενσωματώσετε με το φως σας. Η ισορροπία δεν βρίσκεται μέσω της απουσίας του σκοταδιού, αλλά βλέποντας ότι εσείς, και όλοι στη ζωή, έχετε δύο πλευρές, η κάθε μια έχει αξία για το ποιος είστε και το πιο σημαντικό για το ποιος γίνεστε.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά τα πλευρικά χαρακτηριστικά της σκιάς μπορούν επίσης να αντιπροσωπεύουν το αληθινό κακό, επομένως η κατανόηση και η επίγνωσή τους μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι δεν δίνετε φωνή σε αυτό το μέρος του εαυτού σας – ανεξάρτητα από το πόσο μπορεί να θέλετε να θυμώσετε μέσα σε καταστάσεις όπου ενεργοποιείστε. Ακόμη και αυτές οι κακές ιδιότητες μπορούν να μετατραπούν σε θετικά ή δυνατά σημεία, καθώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δύναμη πίσω από αυτές και να τις εξισορροπήσετε με το φως σας.

Η φωτεινή πλευρά σας θεωρείται συχνά ό,τι είναι καλό, όπως η καλοσύνη, η ελπίδα, η γενναιοδωρία και η πίστη σας, ενώ η σκιώδης πλευρά σας αντιπροσωπεύει όχι μόνο ιδιότητες όπως οργή ή απιστία αλλά και φόβο, αμφιβολία και αναξιότητα. Όταν μπορείτε να κατανοήσετε και τα δύο, μπορείτε να κατανοήσετε πλήρως τον εαυτό σας και τους άλλους πιο βαθιά.

Σκοτεινά ζώδια και χαρακτηριστικά

https://www.instagram.com/p/ChEfpLhsN4_/

The Tyrant (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Όσο κι αν πετύχεις ή αποκτήσεις μέσα στη ζωή, ποτέ δεν είναι αρκετό. Αυτό μπορεί να σας στείλει σε ένα ατελείωτο ανεκπλήρωτο κυνηγητό για το επόμενο καλύτερο πράγμα, ενώ οι γύρω σας υποφέρουν. Αγκαλιάζοντας αυτήν την επιθυμία μαζί με ευγνωμοσύνη, μπορείτε να το μετατρέψετε σε θετικό πράγμα που θα σας βοηθήσει όχι απλώς να πετύχετε, αλλά και να απολαύσετε αυτό που έχετε.

 https://www.instagram.com/p/ChWgWyGM0mP/

The Fallen Demon (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Στη ζωή θα συμβούν και καλά και κακά πράγματα. Ωστόσο, τείνετε να κρατάτε μόνο τα αρνητικά. Είτε πρόκειται για τις δικές σας ενέργειες είτε για τις πράξεις των ανθρώπων στη ζωή σας, είστε εξαιρετικά σκληροί με τον εαυτό σας, κάτι που καταλήγει να βλάψει νέα κεφάλαια και ευκαιρίες. Το να μάθετε να συγχωρείτε, ειδικά τον εαυτό σας, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 https://www.instagram.com/p/ChotgLMKGP7/

The Basilisk (21 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Εάν είστε αναστατωμένοι ή θυμωμένοι, γίνεστε μια υπολογίσιμη δύναμη, καθώς δεν εξοργίζεστε απαραίτητα εναντίον κάποιου, αλλά σκοπεύετε να καταστρέψετε την ίδια του την ύπαρξη. Μπορεί να είσαι υπερβολικά μικροπρεπής και εκδικητικός που μπορεί να καταλήξει να επιστρέψεις μόνο για να βλάψεις τον εαυτό σου. Μάθετε πότε ο θυμός είναι απαραίτητος, αντί να απομακρυνθείτε για να εξισορροπήσετε τη δική σας σκιά.

 https://www.instagram.com/p/Ch7KdrIKGYt/

The Serpent (21 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Μπορεί να φανείτε υπερβολικά γλυκός και τρυφερός, ωστόσο, είστε αρκετά χειριστικός – ειδικά όταν πρόκειται για συναισθηματική χειραγώγηση. Έχετε την τάση να παρασύρετε τους ανθρώπους μόνο για να πάρετε αυτό που θέλετε και να τους πετάτε στην άκρη μόλις το λάβετε. Λόγω της φύσης σας, κερδίζετε εύκολα την εμπιστοσύνη των άλλων, χρησιμοποιήστε αυτό για καλό αντί για κακό.

 https://www.instagram.com/p/CiNT9S8K4il/

The War Maiden (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Έχετε την τάση να ζείτε σε μια ψευδαίσθηση που είναι αποκλειστικά προς όφελος του να χειραγωγείτε ή να κοροϊδεύετε τους άλλους για δικό σας προσωπικό όφελος. Ενώ η ανασφάλεια μπορεί να είναι η βάση αυτού, γίνεται για να μπορέσεις να πετύχεις ό,τι θέλεις για τον εαυτό σου. Το να αφήσετε την επιφυλακή σας και να είστε ο αληθινός σας εαυτός μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καταλάβετε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να προσποιηθείτε.

 https://www.instagram.com/p/CieqQWfqCzU/

The Maelstrom (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ενώ η πίστη είναι σημαντική για εσάς, αν πληγωθείτε, σας εξαπατήσουν ή σας προδώσουν, γίνεστε σχεδόν εντελώς επικίνδυνοι. Όταν προκαλείστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χειραγώγηση, οργή, ακόμη και βία για να παρηγορήσετε την πονεμένη καρδιά σας. Αντί να το εκτονώνετε στους άλλους, μάθετε να αποδέχεστε τη συγχώρεση και να ζείτε με όρια για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

 https://www.instagram.com/p/Ciwwj6Oqis4/

The Ravenous (23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Η ικανότητά σας να είστε σκληροί με τον εαυτό σας και να μην βλέπετε θετικά μέσα σας είναι μια ατυχής ικανότητα που έχετε κατακτήσει. Πάντα να γυρίζετε τη λεπίδα προς τα μέσα αντί να εκφράζεστε απλώς ή να μιλάτε μέσα από αυτήν. Μάθετε να επικυρώνετε αυτά που έχετε επιτύχει και αυτές τις ιδιότητες που σας αρέσουν για να εξισορροπήσετε την αρνητική αυτοσυζήτηση.

 https://www.instagram.com/p/CjDvae4qpbm/

The Poisoned Dart (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Έχετε την τάση να σχεδιάζετε και να δολοπλοκείτε για να πετύχετε τις πιο σκοτεινές σας επιθυμίες. Υπερβολικά υπομονετικός, κάθεσαι σε αναμονή μέχρι να έρθει η ώρα να ορμήσεις γνωρίζοντας ότι η επιτυχία είναι δική σου. Αντί να προσπαθείτε να ξεπεράσετε τους άλλους ή να χρησιμοποιήσετε τις αναλυτικές σας δεξιότητες για κακό, προσπαθήστε να δείτε το όφελος από το να ενεργείτε για το συμφέρον όλων και να προσέχετε την αιχμηρή γλώσσα σας που μπορεί να προκαλέσει πληγές στους άλλους.

 https://www.instagram.com/p/CjVXTZzKsCe/

The Tempest (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η ελευθερία είναι το πιο δυνατό κάλεσμα προς εσάς, μερικές φορές σαν σειρήνα καθώς χτυπάς στους τοίχους του ίδιου του πράγματος που αναζητάς. Η αποφυγή είναι το αγαπημένο σας εργαλείο και τείνετε να αναζητάτε μόνο ό,τι φέρνει ευχαρίστηση, χωρίς να καταλαβαίνετε ότι οι σημαντικές σχέσεις στη ζωή απαιτούν δουλειά. Προσπαθήστε να σταματήσετε πριν τρέξετε για να μην ξεφύγετε από κάτι ή κάποιον που θέλετε ή χρειάζεστε.

 https://www.instagram.com/p/CjnuBlOKCIo/

The Leviathan (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Κρατάτε τα πάντα στο εσωτερικό καθώς παρουσιάζετε το καλύτερο πρόσωπο πόκερ. Αυτό όμως χρησιμοποιείται για μειονεκτήματα και χειραγώγηση, καθώς δεν δείχνετε ποτέ το χέρι σας σε κανέναν, αντίθετα, απλώς φαίνεται να συμφωνείτε μέχρι να καταλήξετε να είστε ο Δούρειος Ίππος που καταστρέφει τους πάντες. Σε αντίθεση με άλλους, έχετε μια τεράστια δύναμη να το ελέγχετε και αντ' αυτού να δείχνετε τις συναισθηματικές σας κάρτες, ειδικά στους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς.

 https://www.instagram.com/p/CkL4nU8qa3V/

The Beast (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Μπορείς να είσαι σημαντικός άνθρωπος στις ζωές πολλών και εξαιτίας αυτού τείνεις να νιώθεις βαρύς από τις ανάγκες και τις επιθυμίες των άλλων. Τα παίρνεις στον εαυτό σου όμως μέχρι που ξαφνικά γίνεται υπερβολικό και χτυπάς εκείνους που ήθελες μόνο να φροντίσεις. Αντί απλώς να συμφωνείτε ή να περιμένετε μέχρι το σημείο της καύσης, φροντίστε να αναλάβετε αυτό για το οποίο έχετε χώρο και να θυμάστε να εκφράζεστε επαρκώς.

The Sword (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Αρνείσαι να χάσεις και γι' αυτό χειρίζεσαι τον εαυτό σου ως σπαθί σε οποιονδήποτε από αυτούς που εμποδίζουν την επιτυχία σου. Χρησιμοποιώντας την απροσδόκητη φύση και τη δύναμη των λόγων σας, μπορείτε να κόψετε άλλους και να αφήσετε πληγές που θα διαρκέσουν μια ζωή. Για να βρείτε περισσότερη ειρήνη, μάθετε ότι δεν προορίζεται για κάθε μάχη να κερδίζεται ή να αξίζει τον πόλεμο.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!