Skip to main content

SINGLES

Πώς πραγματικά νιώθεις όταν έχεις όντως ξεπεράσει τον πρώην σου

Επιτέλους είσαι ο εαυτός σου ξανά και απολαμβάνεις κάθε μικρή χαρά



Ο απόηχος ενός χωρισμού μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να κατακάτσει, ακόμα και όταν είσαι εσύ που έχεις πει την τελευταία λέξη. Μερικές μέρες, νιώθεις ότι είσαι εντελώς καλά, ενώ άλλες νιώθεις ένα εσωτερικό κάψιμο. Αλλά καθώς επεξεργάζεσαι την εμπειρία και δέχεσαι τα μαθήματα που έχει να σου διδάξει η σχέση, τελικά βγαίνεις από την άλλη πλευρά πιο δυνατή και πιο ευτυχισμένη. Να πώς νιώθεις όταν τελικά, πραγματικά ξεπερνάς τον πρώην σου και είσαι έτοιμη να συνεχίσεις τη ζωή.

Αγνοείς ευτυχώς την ύπαρξή του.

Ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι δεν τον έχεις σκεφτεί όλη την ημέρα και το σκέφτηκες μόνο τώρα επειδή είδες το Instagram Story του, το οποίο προσπερνάς γρήγορα και εύκολα χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν έχεις ιδέα τι κάνει σε καθημερινή βάση και για να είσαι ειλικρινής, πραγματικά δεν σε νοιάζει.

Οι δεξιότητές σου στη λήψη αποφάσεων βελτιώνονται.

Όταν είσαι ακόμα πάνω από έναν πρώην, εξακολουθείς να τον συνυπολογίζεις σε ορισμένες αποφάσεις, είτε το θέλεις είτε όχι. Είναι σαν το υποσυνείδητό σου να κρέμεται από την πιθανότητα μιας επανένωσης. Όταν δεν είναι πια στο μυαλό σου, δεν θα σκεφτείς πώς θα ένιωθε αν θα αποδεχόσουν μια δουλειά που απαιτεί πολλά ταξίδια. Ζεις για σένα και είναι καταπληκτικό.

Σταματάς να λες ότι το ξεπέρασες.

Αυτές οι πεντάωρες μεθυσμένες συζητήσεις για το πώς έχεις τόσο πολύ ξεπεράσει τον πρώην σου είναι χαριτωμένες και τα σχετικά, αλλά ως επί το πλείστον απλώς εκθέτουν τον πόνο σου. Όταν τον έχεις ξεπεράσει, δεν χρειάζεται να το πεις ή να το αποδείξεις σε κανέναν. Η καθημερινότητά σου είναι η καλύτερη απόδειξη, και αυτή είναι η πραγματική νίκη.

Η εστίασή σου επανέρχεται.

Ξαφνικά, θυμάσαι πώς είναι να φροντίζεις τις καθημερινές σου υποχρεώσεις χωρίς να σε ακολουθεί ένα σύννεφο «τι θα γινόταν αν;». Είσαι προσηλωμένη και συγκεντρωμένη σε μια αποστολή να δημιουργήσεις την καλύτερη δυνατή ζωή για τον εαυτό σου και ξέρεις πώς θα φτάσεις εκεί.

Κοιμάσαι σαν κανονικός άνθρωπος.

Δεν θυμάσαι καν να πότε σε πήρε ο ύπνος χθες το βράδυ επειδή δεν συνέβη φυσικά εκεί που χαλάρωνες. Όταν έχεις πραγματικά ξεπεράσει τον πρώην σου, το κεφάλι σου ακουμπά το μαξιλάρι και δεν αργεί να παρασυρθείς σε έναν ήσυχο ύπνο. Είναι εκπληκτικό πόσο χαλαρή είσαι όταν δεν βρίσκεσαι πια σε κακή σχέση!

Το άγχος για τα μεταξύ σας μηνύματα έχει περάσει.

Εν μέσω ενός χωρισμού, κάθε θόρυβος και δόνηση από το τηλέφωνό σου έχει τη δυνατότητα να σε κινητοποιεί. Όχι πια! Όταν το τηλέφωνό σου φωτίζεται, ξέρεις ότι είτε πρόκειται για ένα από τα BFF σας που σε καλεί για μια συνεδρία hangout είτε καλύτερα, για μια εφαρμογή γνωριμιών που θέλει να σε βγάλει έξω.

Καταλαβαίνεις γιατί έγιναν τα πράγματα όπως έγιναν.

Όταν δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου, μπορεί να αμφισβητήσεις το σενάριο των υποθέσεων χιλιάδες φορές, αλλά μόλις προχωρήσεις, σου φαίνεται απολύτως λογικό το γιατί τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Έχεις την προοπτική να συνειδητοποιήσεις ότι ο χωρισμός ήταν για το καλύτερο, και αυτό είναι ένα τέτοιο δώρο.

Σταματάς να πιστεύεις ότι τον βλέπεις παντού.

Όταν είσαι ακόμα κολλημένη με τον προηγούμενο φίλο σου, υπάρχει ένα μέρος του εαυτού σου που σκέφτεται αν θα τον συναντήσεις στο καφέ μια από αυτές τις μέρες, και μερικές μέρες νομίζεις ότι κάθε άντρας που πλησιάζει είναι αυτός. Όταν παύει να φωλιάζει στον εγκέφαλό σου, αυτό δεν συμβαίνει πια.

Μπορείς να γελάσεις με αυτό.

Ξαφνικά νιώθεις λίγο ανόητη για το πόσες ώρες πέρασες κλαίγοντας γι' αυτό. Αποκτάς μια καταπληκτική αίσθηση του χιούμορ όταν ξεπερνάς τον πρώην σου που δεν είχες πριν, και είσαι ευγνώμων γι' αυτό.

Σταμάτα να συγκρίνεις άλλους τύπους μαζί του.

Όταν ξεπερνάς κάποιον, μπορεί να επιστρέψεις εκεί έξω για χάρη του, αλλά όλοι θα είναι μια κραυγαλέα υπενθύμιση του τι χάνεις. Τελικά, έρχεται κάποιος καλύτερος και ο πρώην δεν περνάει καν από το μυαλό σας. Είναι ο δικός του τύπος και είσαι ενθουσιασμένη να δεις πού πάνε τα πράγματα.

Σταματάς να νιώθεις αυτό το αίσθημα τρυπήματος στο έντερο.

Μπορεί να μην θέλεις πια να είστε καλύτεροι φίλοι με τον πρώην σου, αλλά και το να τον συναντήσεις δεν απειλεί να σε επηρεάσει σωματικά. Μπορείς να τον δεις και ίσως ακόμη και να του δώσεις ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη χωρίς αυτό να είναι σημαντικό.

Πραγματικά νιώθεις χαρούμενη για τις επιτυχίες του.

Είτε είναι προσωπικές είτε επαγγελματικέςς, σταματάς να νιώθεις εκνευρισμένη που δεν εμπλέκεσαι σε όλα τα υπέροχα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή του και νιώθεις πραγματικά ευτυχισμένη για εκείνον. Τελικά, μάλλον ήταν ένας αξιοπρεπής τύπος, απλά δεν ήταν ο κατάλληλος για σένα.

Νιώθεις ενθουσιασμό με νέα πράγματα.

Το να κάνεις χώρο στη ζωή και την καρδιά σου σημαίνει πάντα ότι υπάρχουν ευκαιρίες για νέα πράγματα να έρθουν και κάποια στιγμή αυτά τα τρομακτικά νεύρα μετατρέπονται σε ενθουσιασμό. Όταν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου, ο κόσμος είναι το στρείδι σου. Είσαι έτοιμη πλέον για να βγεις εκεί έξω και να το διεκδικήσεις.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Αυτά είναι τα πιο κομψά λευκά sneaker που θα φοράς όλη μέρα.

Ποιος είπε ότι το άνετο δεν μπορεί να είναι κομψό;