Skip to main content

SINGLES

Μάθετε να αγαπάτε τις ρωγμές σας, αυτές είναι που μας κάνουν να παραμένουμε άνθρωποι

Αν νομίζετε ότι είστε πολύ «σπασμένοι» για να σας αγαπούν, συνεχίστε να διαβάζετε



Νιώθετε ότι έχετε πάρα πολλά σημάδια, πληγές στο παρελθόν και σπασμένα κομμάτια για να αξίζετε την αγάπη των άλλων... Ίσως ανησυχείτε ότι οι προηγούμενες εμπειρίες σας και το τραύμα που προκάλεσαν σας κάνουν μη αγαπητούς και ανάξιους να έχετε μια υγιή σχέση, αλλά αυτό είναι ψέμα. Κανείς δεν είναι ποτέ τόσο σπασμένος για να αγαπηθεί, ειδικά όχι εσύ. Όταν νιώθετε ότι κάτι σας λείπει, ορίστε τι πρέπει να θυμάστε.

Ό,τι κι αν λένε οι φωνές, είστε αρκετά καλοί.

Φαίνεται να έχετε μια ατελείωτη ροή φωνών στο πίσω μέρος του μυαλού σας που κελαηδούν ότι δεν είστε αρκετά καλοί. Σας ψιθυρίζουν απαίσια πράγματα που σας κάνουν να κλείνεστε ή να σαμποτάρετε τον εαυτό σας στις σχέσεις. Αυτές οι φωνές μπορεί να είναι μόνιμος κάτοικος στο μυαλό σας, αλλά μπορείτε να μάθετε να χαμηλώνετε την ένταση και να τις αντικαθιστάτε με σκέψεις που τονίζουν ότι είστε όντως αρκετά καλοί.

Αυτή ακριβώς η πεποίθηση σας εμποδίζει να βρείτε κάποιον που μπορεί να σας αγαπήσει.

Οι ίδιες οι φωνές που σας λένε ότι δεν είστε αρκετά καλοί είναι αυτές που ελέγχουν τη μοίρα σας αν τους το επιτρέψετε. Η πεποίθηση ότι δεν αξίζετε αγάπη σας εμποδίζει να βρείτε κάποιον που μπορεί να σας αγαπήσει όπως πρέπει να σας αγαπήσουν.

Τα σημάδια σας είναι απόδειξη αγώνων, που δείχνουν στον κόσμο τη δύναμή σας.

Ένας άγνωστος συγγραφέας είπε: «Μια ουλή σημαίνει απλώς ότι ήσουν πιο δυνατός από οτιδήποτε προσπάθησε να σε πληγώσει». Οι ουλές είναι πληγές ενός πολεμιστή, όχι κάποιου αδύναμου. Σημαίνουν ότι επιβιώσατε. Ίσως τα σημάδια σας να είναι σωματικά ή να είναι μεταφορικά, αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι μόνο μια ένδειξη της δύναμης και της ανθεκτικότητάς σας.

Οι ρωγμές σας είναι τα ίδια τα μέρη σας που σας δίνουν την ευκαιρία να επουλωθείτε.

Υπάρχει ένας στίχος στο τραγούδι του Leonard Cohen «Anthem» που λέει, «Υπάρχει μια ρωγμή σε όλα, έτσι μπαίνει το φως». Σκεφτείτε αυτά τα λουλούδια που μεγαλώνουν μέσα από στο τσιμέντο. Αυτοί είστε. Μη συγκρίνετε την ανάπτυξή σας με άλλους γύρω σας, καθώς δεν έχουν περάσει από αυτό που έχετε περάσει εσείς.

Τα λάθη σας δεν σας κάνουν ελαττωματικό, σας κάνουν άνθρωπο.

Ίσως το παρελθόν σας να είναι γεμάτο με γεγονότα και καταστάσεις για τις οποίες δεν είστε περήφανοι. Ακόμα κι αν κάποια από αυτά τα πράγματα προκλήθηκαν εντελώς από τον εαυτό σας, σας έχω νέα: εξακολουθείτε να είστε ένας αξιαγάπητος άνθρωπος. Τα λάθη σας δεν σημαίνουν ότι είστε ένα κατεστραμμένο και ελαττωματικό άτομο, σημαίνουν απλώς ότι συμμετέχετε στην υπόλοιπη ανθρώπινη φυλή στο να τα βάζετε το λιθαράκι σας μερικές φορές. Κάθε τύπος που αξίζει τον χρόνο σας θα κρατήσει χώρο για τα καλά μέρη σας καθώς και για τα ακατάστατα μέρη.

Αφήστε τις φίλες σας να σας αγαπήσουν μέχρι να μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας.

Ίσως ακόμη και κάτι σαν το «αγάπησε τον εαυτό σου» να σας ακούγεται πραγματικά προκλητικό αυτή τη στιγμή. Η αγάπη για τον εαυτό φαίνεται εντελώς απρόσιτη. Μην κουράζετε υπερβολικά το μυαλό σας. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με μια ομάδα ισχυρών και τρυφερών γυναικών που θα αγαπήσουν όλα σας τα κομμάτια. Θα σας διδάξουν πώς να αγαπάτε τον εαυτό σας και θα σας υπενθυμίζουν στις δύσκολες μέρες ότι πραγματικά αξίζει να σας αγαπούν.

Η ντροπή είναι συνήθως εσωτερικό τραύμα – δεν φταίτε εσείς.

Ίσως η ντροπή και η ενοχή που έχετε να είναι αποτέλεσμα μιας τραυματικής παιδικής ηλικίας. Θα σας αφήσω να μπείτε σε ένα μικρό μυστικό μονοπάτι: η ντροπή είναι κάτι που σας κάνουν. Προέρχεται από εξωτερική πηγή. Η ντροπή είναι συχνά αποτέλεσμα τραύματος, κακοποίησης ή/και παραμέλησης. Έτσι, αυτά τα συναισθήματα που νιώθετε ότι είστε εκ φύσεως κακοί σας επιβλήθηκαν. Αυτό δεν ήταν δικό σας λάθος, αλλά τώρα εναπόκειται σε εσάς να αλλάξετε τις κασέτες που παίζουν στο μυαλό σας. Το να φύγει η ντροπή είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία, αλλά τελικά αξίζει τον κόπο.

Το παρελθόν σας σας κάνει ιδανικούς για να βοηθήσετε το επόμενο κορίτσι που θα νιώθει σαν κι εσάς.

Ανάλογα με το πού βρίσκεστε στο ταξίδι σας, μπορεί να σας παρηγορήσει το γεγονός ότι θα είστε ένα ισχυρό παράδειγμα για το επόμενο κορίτσι που θα μπει στα παπούτσια σας. Όταν βρείτε κάποια θεραπεία και αρχίσετε να συνδυάζετε κομμάτια αγάπης για τον εαυτό σας, θα έχετε τόση διορατικότητα για να προσφέρετε σε ένα άλλο κορίτσι που πιστεύει ότι έχει σπάσει. Η συμβουλή σας θα σημάνει πολύ περισσότερο για εκείνη, επειδή ήσασταν στη θέση της.

Δεν μπορείτε ποτέ να νιώσετε ότι είστε αξιαγάπητοι και άξιοι αγάπης, και αυτό είναι εντάξει.

Το να πιστεύετε ότι έχετε τόσο πολύ καταστραφεί εσωτερικά που νιώθετε μη άξιοι να σας αγαπήσουν έχει διαρκή αντίκτυπο. Αν και σίγουρα μπορείτε να θεραπεύσετε και να επαναφέρετε τα κομμάτια, μπορεί πάντα να νιώθετε ότι κάτι λείπει. Θα μάθετε να ζείτε με αυτόν τον πόνο. Μπορεί να σημαίνει ότι στις σχέσεις και τις φιλίες, πρέπει να σας υπενθυμίζεται ότι είστε αξιαγάπητοι και άξιοι συχνά. Αυτό είναι εντάξει. Δεν λέω ότι είναι εντάξει να εξαρτάστε πλήρως από τους άλλους, αλλά είναι εντάξει να έχετε ένα βαθμό εξάρτησης. Χρειαζόμαστε τους άλλους ανθρώπους και δεν υπάρχει ντροπή σε αυτό.

Αξίζετε να θεραπευτείτε.

Μερικοί άνθρωποι, ειδικά εκείνοι με παιδικό τραύμα, αισθάνονται μια αίσθηση ενοχής όταν αρχίζουν να βελτιώνονται. Νιώθουν ότι δεν τους αξίζει να θεραπευτούν μετά την κόλαση που πέρασαν. Μπορεί να είναι ενοχή της επιβίωσης. Είμαι εδώ για να σας πω ότι σας αξίζει να θεραπευτείτε άνευ όρων. Δεν υπάρχει τίποτα να σας κάνει λιγότερο άξιους θεραπείας. Κάντε στον εαυτό σας αυτό το δώρο. Σήμερα κιόλας.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

Προτεινόμενα

CELEBS

Τομ Χανκς - Ρίτα Γουίλσον: Έχουν επέτειο γάμου και το γιορτάζουν!

Πόσα χρόνια είναι παντρεμένο το celebrity couple;

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

CELEBS

Aν Χάθαγουεϊ: Αποκάλυψε ότι γιορτάζει πέντε χρόνια νηφαλιότητας

«Ένιωθα μια μεγάλη αποξένωση από το σώμα μου»