ΠΑΙΔΙ
Μην κάνεις αυτό το λάθος με το φαγητό του παιδιού σου
Κυρίως τώρα με τις πολλές ζέστες.
Φροντίζεις να τρώει σωστά και να κάνει τα γεύματά του στην ώρα του, επιλέγεις για το μωρό σου τα πιο υγιεινά υλικά θέλοντας να του προφέρεις το καλύτερο.
Το φαγητό και η ικανοποίηση της πείνας αποτελεί ένα από τα κύρια μελήματα μιας μαμάς. Που μάλλον δεν σταματά ποτέ, έχοντας υπόψιν μας φυσικά την Ελληνίδα μάνα με τα ταπεράκια της.
Έχεις σκεφτεί μήπως ότι ενδεχομένως υποπέφτεις σε ένα ατόπημα; Σε ένα λάθος που κάνουμε πολλές μαμάδες εν αγνοία μας όμως.
Ας υποθέσουμε ότι δεν αφήνεις την προετοιμασία του φαγητού του παιδιού για την τελευταία στιγμή. Αντιθέτως, το έχεις έτοιμο ώρες πριν.
Έως εδώ καλά, και μπράβο που το κάνεις. Μήπως όμως αφήνεις το φαγητό στην κατσαρόλα, πάνω στο ζεστό μάτι, να στέκεται εκεί με τις ώρες;
Το ξέρεις ότι ιδίως τώρα το καλοκαίρι οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν τους μικροοργανισμούς να αναπτύσσονται με φοβερή ταχύτητα;
Για να είσαι σίγουρη ότι το παιδί σου θα απολαύσει το φαγητό του με πλήρη ασφάλεια, καλύτερα άφησε το φαγητό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για κανένα μισάωρο περίπου, και μετά βάλτο σε ταπεράκι στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα του μαμ, βγάλτο και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά.
Ε, ναι, το ίδιο ισχύει και για το φαγητό των μεγάλων!