Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Πότε να αρχίζουν τα παιδιά μια ξένη γλώσσα;

Μαμά, τι σημαίνει allyou;



Διανύουμε την περίοδο που μαζεύουμε δικαιολογητικά, και γράφουμε τα παιδιά μας στις εξωσχολικές δραστηριότητες ενώ όσες έχουμε μικρούλια αναρωτιόμαστε εάν πρέπει να τα γράψουμε και στα αγγλικά ή όχι ακόμα.

Pixel

Ποια θεωρείται η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδάκι τις ξένες γλώσσες; Πότε έχει περισσότερες πιθανότητες να μάθει χωρίς να πιεστεί;

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, η κατάλληλη ηλικία είναι η προσχολική. Τότε, μπορεί να έρθει το παιδί σε μια πρώτη επαφή με την ξένη γλώσσα, μέσω ενός τμήματος όπου η δασκάλα εξοικειώνει τους λιλιπούτειους μαθητές με τρόπο απλό και διασκεδαστικό.

Pixel

Με τραγουδάκια, ποιήματα, ζωγραφισμένες καρτούλες το παιδί θα αγαπήσει την ξένη γλώσσα, χωρίς να νιώθει ότι κάνει μάθημα, και φυσικά χωρίς να έχει δουλειά για το σπίτι. 

Ουσιαστικά δεν θα κάνει μάθημα, και οι γονείς δεν πρέπει να το σκέφτονται ως τέτοιο ασκώντας πίεση στο παιδί. Μπορούν όμως να του παρέχουν σε καθημερινή βάση ερεθίσματα, από την τηλεόραση, από τα τραγούδια, ακόμα κι από τις ταμπέλες στο δρόμο.    

Για να ξεκινήσει ένα παιδί όμως κανονικά τα μαθήματα, η καταλληλότερη ηλικία είναι στα 7-8 έτη, όταν πλέον θα ξέρει γραφή και ανάγνωση, θα έχει μάθει τα βασικά γραμματικά φαινόμενα και θα έχει πλέον μια γενική γνώση της μητρικής του γλώσσας. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και έχεις τις δικές του ικανότητες και ανάγκες. Πέρα λοιπόν από τις κατευθύνσεις των εκπαιδευτικών, καλό είναι να αφουγκραζόμαστε το παιδί μας και κατόπιν να παίρνουμε αποφάσεις που το αφορούν άμεσα. 
 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Παιδοψυχολόγος και μαμά προτείνει 3 φράσεις που θα ήθελε να έλεγαν περισσότερο οι γονείς στα παιδιά τους

Δείτε γιατί η Caitlin Slavens λέει στους γονείς ότι ο θυμός δεν είναι πάντα κάτι κακό

ΠΑΙΔΙ

Τα Angry Birds τραγουδούν το πιο συγκινητικό τραγούδι για τη Γιορτή της Μητέρας

Γιατί μαμά, μεταξύ άλλων, σημαίνει να χαμογελάς και να δακρύζεις ταυτόχρονα από αγάπη για τα παιδιά σου

ΠΑΙΔΙ

Ευγενική ανατροφή των παιδιών δεν σημαίνει επιτρεπτική ανατροφή

Πώς οι γονείς μπορούν να βρουν την ισορροπία που βοηθά τα μικρά παιδιά τους να ευδοκιμήσουν.

Προτεινόμενα