3 τρόποι να παραμείνεις υγιής όταν το παιδί σου αρρωσταίνει - AllYou.gr

Search

3 τρόποι να παραμείνεις υγιής όταν το παιδί σου αρρωσταίνει

Δεν είναι (μόνο) εγωιστικά τα κίνητρά σου. Κάποιος πρέπει να στέκεται στα πόδια του για να φροντίζει τους υπόλοιπους!

> ΠΑΙΔΙ ::
24 Φεβρουαρίου 2018

Λατρεύετε τα παιδιά σας, αλλά όχι και τους παθογόνους μικροοργανισμούς που φέρνουν σε αφθονία από το παιδικό σταθμό ή από το σχολείο. Κανένας δεν τρελαίνεται να αρρωσταίνει, πόσο μάλλον ένας γονιός που, βρέξει-χιονίσει, καλείται εκτός από τον εαυτό του να φροντίσει και τα μικρότερα μέλη της οικογένειάς του.

Όταν λοιπόν τα μικρόβια αρχίζουν να… κάνουν πάρτι στο σπίτι, ρίχνοντας στο κρεβάτι τα παιδιά σας, το ένα μετά το άλλο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε εσείς για να προστατευτείτε είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές του μικροβιολόγου Charles Germa, συνεργάτη του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

1. Απολυμάνετε καθημερινά το σπίτι. Χρησιμοποιήστε αντισηπτικά μαντηλάκια για να καθαρίσετε όλες τις επιφάνειες με τις οποίες έρχονται σε επαφή τα παιδιά σας – π.χ. στο παιδικό δωμάτιο, το τραπέζι του φαγητού, αλλά και το αυτοκίνητο. Τα μικρόβια που προκαλούν κρυολόγημα και γρίπη μπορεί να επιβιώσουν σε μια επιφάνεια ακόμα και για πολλές μέρες, ενώ ο ιός της γαστρεντερίτιδας ευδοκιμεί… για πάνω από μία εβδομάδα! Προσοχή, όμως: Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο μαντηλάκι για πολλές, διαφορετικές επιφάνειες, γιατί έτσι μπορεί να έχετε το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα, μεταφέροντας μικρόβια από ένα σημείο σε άλλο.

2. Θωρακίστε το μπάνιο σας. Την περίοδο μιας επιδημίας στο σπίτι, αντικαταστήστε όλες τις υφασμάτινες πετσέτες του μπάνιου με χάρτινες. Ή τουλάχιστον βεβαιωθείτε ότι καθένα από τα παιδιά σας χρησιμοποιεί αποκλειστικά τη δική του πετσέτα όσο είναι άρρωστο. Επιπλέον, αντικαταστήστε την μπάρα σαπουνιού με υγρό σαπούνι. «Σε δημόσιες τουαλέτες δεν βρίσκουμε ποτέ μπάρες σαπουνιού, γιατί είναι μαγνήτες για τα μικρόβια», σχολιάζει σχετικά ο dr Gerba.

3. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για το πλύσιμο. Επιλέξτε υψηλότερη θερμοκρασία νερού για τα ρούχα στο πλυντήριο. Το ίδιο και όταν κάνετε μπάνιο ή πλένετε τα χέρια σας. «Οι υψηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν τα περισσότερα μικρόβια του κρυολογήματος και της γρίπης, αλλά το κρύο νερό δεν κάνει τίποτα», τονίζει ο dr Gerba. Αντιθέτως, το τελευταίο βοηθάει στην εξάπλωση των μικροβίων! Γενικά, χρειάζεστε θερμοκρασίες 60 βαθμών Κελσίου και άνω για να έχετε αποτέλεσμα στην εξουδετέρωση των παθογόνων μικροοργανισμών.

Πηγή: Childit.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!