Γιατί σε κάποιες γέννες δεν κόβεται ο ομφάλιος λώρος; - AllYou.gr

Search

Γιατί σε κάποιες γέννες δεν κόβεται ο ομφάλιος λώρος;

«Η μέθοδος του λωτού», οι οπαδοί και η αλήθεια ανάμεσα.

> ΠΑΙΔΙ ::
21 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Για τη γέννηση μιας νέας ζωής είναι σίγουρο ότι επιθυμούμε το καλύτερο δυνατό. Η μέθοδος με την οποία θα γεννηθεί το μωρό, το εάν θα βρεθεί αμέσως στην αγκαλιά της μαμάς του, το εάν θηλάσει και για πόσο, είναι θέματα που απασχολούν κάθε μέλλουσα μητέρα. 

Τώρα, ακόμα ένα θέμα έρχεται σιγά σιγά να προστεθεί: Πόσο καλό κάνει στο μωρό το να μην κοπεί απευθείας ο ομφάλιος λώρος;

«Η μέθοδος του λωτού» έχει βρει πολλούς οπαδούς που πιστεύουν ότι αφήνοντας τον λώρο να πέσει μόνος του και όχι να κοπεί την ώρα του τοκετού, το μωρό επωφελείται από τις θρεπτικές ουσίες του πλακούντα ενώ εισέρχεται στον κόσμο με τον δικό του ρυθμό, και όχι βίαια. 

Η διαδικασία μέχρι ο ομφάλιος λώρος να πέσει φυσικά μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 μέρες. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, ούτε καν το πρακτικό του θέματος καθώς ο πλακούντας μπαίνει σε ένα δοχείο και μεταφέρεται μαζί με το μωρό. 

Το ζητούμενο που έχει ανησυχήσει τους ειδικούς είναι ότι ο πλακούντας από τη στιγμή που περιέχει αίμα είναι επιρρεπής σε λοιμώξεις. Αυτό που προτείνουν είναι ο ομφάλιος λώρος να κοπεί μετά από τρία λεπτά, τα οποία αν και σου φαίνονται λίγα, μπορεί να φανούν πολύ ωφέλιμα και πολύτιμα για το νεογέννητο βρέφος.  
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!