Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Ο λόγος για να πας παραλία με το παιδί σου

Τριήμερο έρχεται, μην το σκέφτεσαι.



Η αργία του Αγίου Πνεύματος, για όσους είναι βέβαια αργία, σηματοδοτεί την έναρξη των καλοκαιρινών αποδράσεων. Γιατί όσο κρυουλιάρα κι αν είσαι, δεν μπορεί, τώρα θα την κάνεις την πρώτη σου βουτιά, σωστά;

Pixel

Εάν βαριέσαι, εάν σκέφτεσαι να καθίσεις σπίτι να σηκώσεις τα χαλιά, εάν δεν έχεις λεφτά για εκδρομή σε νησί, αξίζει να βρεις λίγο χρόνο για να πάρεις το παιδί ή τα παιδιά σου και να περάσετε λίγες ώρες χαλαρά σε μια κοντινή παραλία. 

Η ελευθερία της θάλασσας, η ανεμελιά της, ο χρόνος της οικογένειας μαζί είναι αναντικατάστατα όσο δεν φαντάζεσαι. Και μετά από έναν χειμώνα κλεισούρας, μοιάζει με βάλσαμο για σώμα και ψυχή. 

Pixel

Στο θέρετρο που πηγαίνουμε εμείς για σαββατοκύριακα και διακοπές βλέπω ότι οι οικογένειες των ντόπιων ζουν εντελώς διαφορετικά από εμάς, τους ανθρώπους της πόλης. Η θάλασσα είναι δυο βήματα από το σπίτι τους, και όσο απασχολημένοι κι αν είναι, πάντα θα ξεκλέψουν χρόνο να πάρουν τα παιδιά τους και να βρεθούν στην παραλία. Και τα παιδιά αυτά δεν είναι μόνο πιο μαυρισμένα αλλά και πιο χαρούμενα.

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Έξετερ, όσοι ζουν κοντά στη θάλασσα ζουν καλύτερα, και οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Για αυτό σου λέω, άσε τα χαλιά και βρες επειγόντως τις πετσέτες θαλάσσης και τα μπρατσάκια. Το παιδί σου θα σε ευγνωμονεί.  
 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Η μέθοδος του δημιουργικού γονέα: 3 τρόποι με τους οποίους η θεραπεία τέχνης μπορεί να χτίσει την αυτοεκτίμηση στα μικρά παιδιά

Η θεραπεύτρια τέχνης Stephanie McLeod-Estevez δίνει 3 ιδέες για θεραπευτικές ασκήσεις ενδυνάμωσης των παιδιών μέσα από καλλιτεχνικά και δημιουργικά παιχνίδια

ΠΑΙΔΙ

Παιδοψυχολόγος και μαμά προτείνει 3 φράσεις που θα ήθελε να έλεγαν περισσότερο οι γονείς στα παιδιά τους

Δείτε γιατί η Caitlin Slavens λέει στους γονείς ότι ο θυμός δεν είναι πάντα κάτι κακό

ΠΑΙΔΙ

Τα Angry Birds τραγουδούν το πιο συγκινητικό τραγούδι για τη Γιορτή της Μητέρας

Γιατί μαμά, μεταξύ άλλων, σημαίνει να χαμογελάς και να δακρύζεις ταυτόχρονα από αγάπη για τα παιδιά σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 21 Μαΐου

Κάντε τις επιλογές σας υπακούοντας μόνο στις δικές σας ανάγκες

SINGLES

Πώς να προσελκύεις αυτούς που θες στη ζωή σου

15 συμπεριφορές κλειδιά που θα σε φέρουν πιο κοντά με τους άλλους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Αυτό είναι το πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCha

Από 27 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2024! Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου