Ο λόγος για να πας παραλία με το παιδί σου - AllYou.gr

Search

Ο λόγος για να πας παραλία με το παιδί σου

Τριήμερο έρχεται, μην το σκέφτεσαι.

> ΠΑΙΔΙ ::
23 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Η αργία του Αγίου Πνεύματος, για όσους είναι βέβαια αργία, σηματοδοτεί την έναρξη των καλοκαιρινών αποδράσεων. Γιατί όσο κρυουλιάρα κι αν είσαι, δεν μπορεί, τώρα θα την κάνεις την πρώτη σου βουτιά, σωστά;

Εάν βαριέσαι, εάν σκέφτεσαι να καθίσεις σπίτι να σηκώσεις τα χαλιά, εάν δεν έχεις λεφτά για εκδρομή σε νησί, αξίζει να βρεις λίγο χρόνο για να πάρεις το παιδί ή τα παιδιά σου και να περάσετε λίγες ώρες χαλαρά σε μια κοντινή παραλία. 

Η ελευθερία της θάλασσας, η ανεμελιά της, ο χρόνος της οικογένειας μαζί είναι αναντικατάστατα όσο δεν φαντάζεσαι. Και μετά από έναν χειμώνα κλεισούρας, μοιάζει με βάλσαμο για σώμα και ψυχή. 

Στο θέρετρο που πηγαίνουμε εμείς για σαββατοκύριακα και διακοπές βλέπω ότι οι οικογένειες των ντόπιων ζουν εντελώς διαφορετικά από εμάς, τους ανθρώπους της πόλης. Η θάλασσα είναι δυο βήματα από το σπίτι τους, και όσο απασχολημένοι κι αν είναι, πάντα θα ξεκλέψουν χρόνο να πάρουν τα παιδιά τους και να βρεθούν στην παραλία. Και τα παιδιά αυτά δεν είναι μόνο πιο μαυρισμένα αλλά και πιο χαρούμενα.

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Έξετερ, όσοι ζουν κοντά στη θάλασσα ζουν καλύτερα, και οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Για αυτό σου λέω, άσε τα χαλιά και βρες επειγόντως τις πετσέτες θαλάσσης και τα μπρατσάκια. Το παιδί σου θα σε ευγνωμονεί.  
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!