Τα οφέλη της επαφής του μωρού με τον μπαμπά του - AllYou.gr

Search

Τα οφέλη της επαφής του μωρού με τον μπαμπά του

Για να μην τον γιορτάζουμε έτσι απλά.

> ΠΑΙΔΙ ::
18 Ιουνίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Η Ημέρα του Πατέρα χθες και το timeline μας γέμισε μπαμπάδες, καρδούλες, σέπια φωτογραφίες και χρόνια πολλά. Αλήθεια τώρα, πόσοι μπαμπάδες είναι πραγματικά κοντά στα παιδιά τους; 

Με μεγάλη μου χαρά βλέπω τα απογεύματα στην παιδική χαρά πολλούς μπαμπάδες με τα πιτσιρίκια τους. Νέους ανθρώπους, με τις χαριτωμένες παιδικές τσαντούλες στον ώμο, να κάνουν κούνια τα μικράκια τους. Πολύ τους χαίρομαι. 

Και, το κυριότερο, πολύ τους χαίρονται εκείνα καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντική και ωφέλιμη η επαφή του παιδιού με τον πατέρα του. Και όχι μόνο με τη μαμά, εάν με καταλαβαίνεις.

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, οι μπαμπάδες που περνάνε χρόνο με το μωρό τους, τους πρώτους μήνες της ζωής του, παίζοντας και αλληλεπιδρώντας μαζί του, το βοηθούν να αποκτήσει καλύτερη νοητική ανάπτυξη. 

Στο πλαίσιο της μελέτης αυτής, συγκεντρώθηκαν στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που επικοινωνούσαν 128 πατέρες με τα μωρά τους ηλικίας 3 μηνών. Κατόπιν αξιολογήθηκε η νοητική ανάπτυξη των ίδιων παιδιών σε ηλικία δύο ετών.

Και οι ειδικοί κατέληξαν στο εξής: Όσο περισσότερο ασχολείται ένας μπαμπάς με το μωρό του, τόσο καλύτερες επιδόσεις εμφανίζει το μωρό στα νοητικά τεστ σε ηλικία 2 ετών.

Το συμπέρασμα αυτό αφορά και στα δύο φύλα, και το επισημαίνω γιατί μέχρι τώρα ίσχυε η πίστη ότι το παιγνίδι με τον μπαμπά σε πολύ μικρή ηλικία είναι πιο σημαντικό για τα αγόρια σε σχέση με τα κορίτσια. 

Μαμά, ώθησε τον μπαμπά να ασχολείται περισσότερο με το μωρό και μην τον βάζεις στο περιθώριο. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να εξαντλείσαι και να στερείς από τους δυο τους μοναδικές στιγμές.   
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!