Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 μάλλον περίεργα πράγματα που οδηγούν στο χωρισμό

Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Έμορι μας παρουσιάζουν με αποδείξεις και ονόματα τι ενδέχεται να μειώνει τις πιθανότητες του happy end για τη σχέση σου.


Φύλλις Νικολάου

Κι όμως το «Ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα» που συνοδεύει το ευτυχισμένο τέλος κάθε παραμυθιού και κάθε παραμυθένιου γάμου φαίνεται να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες - μερικοί μάλιστα είναι τόσο απροσδόκητοι που σχεδόν κανείς μας δεν τους θεωρεί καθοριστικούς. Όλα αυτά μέχρι πρότινος οπότε και οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου Έμορι αποφάσισαν να βάλουν το γάμο στο μικροσκόπιο. Τα συμπεράσματά τους, μάλιστα, αποκάλυψαν 5 απροσδόκητους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την έκβαση ενός γάμου. Ποιοι είναι αυτοί;

* Εισόδημα. Κι όμως οι καλοί λογαριασμοί και ακόμα περισσότερο τα υψηλά εισοδήματα κάνουν τους καλούς γάμους! Σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί τα λεφτά να μην φέρνουν την ευτυχία αλλά σίγουρα διασφαλίζουν την σταθερότητα ενός γάμου. Για την ακρίβεια, τα ζευγάρια που έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 80.000 ευρώ εμφανίζουν έως και 50% περισσότερες πιθανότητες να δουν το γάμο τους να καταλήγει στα βράχια. Τώρα καταλαβαίνεις γιατί ο Jay-Z και η Beyoncé δεν θα χωρίσουν ποτέ;

* Έξοδα γάμου. Ας είμαστε ειλικρινείς: οι περισσότερες από εμάς ψηφίζουμε υπέρ των παραμυθένιων γάμων. Και συχνά το «παραμύθι» κοστίζει – όχι μόνο στην τσέπη μας αλλά και στην εξέλιξη του γάμου. Αυτό τουλάχιστον διατείνονται οι ερευνητές του Πανεπιστημίου  Έμορι οι οποίοι παρατήρησαν ότι τα ζευγάρια που ξοδεύουν πάνω από 18.000 ευρώ στη γαμήλια δεξίωση έχουν 46% περισσότερες πιθανότητες να δώσουν ραντεβού στο… δικαστήριο.

*Το μονόπετρο. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται ακόμα και το μονόπετρο που σου δίνει ο καλός σου ως ένδειξη της αιώνιας αγάπης και πίστης τους φαίνεται να επηρεάζει την πορεία της σχέσης σας. Κι αυτό γιατί τα μονόπετρα η τιμή αγορά των οποίων κινείται κατά μέσο όρο 3.500 ευρώ συνοδεύονται από 33% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν βασικό αντικείμενο διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο ζευγάρι την ώρα του χωρισμού.

* Το ταξίδι του μέλιτος. Οι ερευνητές υπογραμμίζουν τη σημασία του πατροπαράδοτου ταξιδιού του μέλιτος υποστηρίζοντας ότι τα ζευγάρια που φεύγουν ένα ταξιδάκι μετά το γάμο έχουν 41% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν.

* Η διάρκεια της σχέσης. Είναι γεγονός: τα ζευγάρια που γνωρίζονται καλά έχουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες να δουν τον γάμο τους να ευδοκιμεί στο βάθος των αιώνων. Αντίθετα, τονίζουν οι αμερικανοί ερευνητές, τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο της γνωριμίας τους έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να χωρίσουν.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της