Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία να παντρευτείς - AllYou.gr

Search

Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία να παντρευτείς

Αμερικανοί επιστήμονες καθορίζουν την ιδανική ηλικία γάμου.

16 Ιανουαρίου 2017

Ο μέσος Αμερικάνος παντρεύεται πριν κλείσει τα 30, ενώ η γιαγιά σου, που παντρεύτηκε στα 20 της, θεωρούνται μεγάλη για γάμο.  Στη δική σου πραγματικότητα όμως, ο γάμος είναι κάτι που αρχίζεις να σκέφτεσαι στα σοβαρά μόνο αφότου βρεις μια σταθερή δουλειά και έναν σύντροφο που να σε εμπνέει να κάνεις το μεγάλο... βήμα.

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Γιούτα όμως καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: σε αντίθεση με τα όσα πιστεύεις η ηλικία παίζει ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο στην επιτυχία ή όχι του γάμου σου.

Πώς οι μελετητές υποστηρίζουν τον παραπάνω ισχυρισμό τους; Για λογαριασμό της έρευνας τους, οι ειδικοί ανέλυσαν δεδομένα της Αμερικανικού Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων καθώς και στοιχεία που προέρχονταν από την Αμερικανική Μελέτη για την Ανάπτυξη της Οικογένειας. Έτσι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που παντρεύονται μεταξύ 28-32 ετών χτίζουν πιο στέρεες σχέσεις μιας και οι γάμοι τους εμφανίζουν μειωμένες πιθανότητες να καταλήξουν σε διαζύγιο. Αντίθετα, όσοι τολμούν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας μετά τα 32, αυξάνουν τις  πιθανότητες να δουν το άλλο τους μισό στα δικαστήρια κατά 5% κάθε χρόνο.

Οι ειδικοί λοιπόν υπογραμμίζουν ότι το τέλος της δεύτερης δεκατίας της ζωής είναι η ιδανική στιγμή για να ντυθείς στα λευκά αν αυτό που ονειρεύεσαι είναι το happy end.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!