Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δε φταίει το σεξ που είναι δύσκολες οι φιλίες με τους άντρες

Νέα στοιχεία ρίχνουν φως στο κεφάλαιο "φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών".


Μαριέτα Χριστοπούλου

Όταν μιλάμε για αποτυχία φιλίας μεταξύ γυναίκας και άντρα, συνήθως τα επιχειρήματα περιφέρονται γύρω από το σεξ. "Μα αμα ταιριάζεις στο χαρακτήρα, κάποια στιγμή θα προκύψει και το ερωτικό" λέει ο ένας. "Δε γίνεται κανένας από τους δύο να μην ενδιαφέρεται ερωτικά" λέει ο άλλος. Και η κουβέντα διαιωνίζεται...

Σε αυτόν τον αέναο προβληματισμό, τώρα έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα στοιχείο, το οποίο μάλλον δείχνει ότι η απάντηση στο επίμαχο ερώτημα, δε δίνεται απαραίτητα από το... κρεβάτι. 

Μια νέα έρευνα, λοιπόν, που έγινε στο Oxford University, μελέτησε το πως αλλάζει ο κοινωνικός κύκλος όσων περνούν σε Πανεπιστήμια και αλλάζουν πόλεις κλπ. Αυτό που διαπίστωσε, κουμπώνει μια χαρά στο θέμα. Γιατί; Γιατί πολύ απλά, φάνηκε ότι αλλιώς συμπεριφέρεται ο άντρας στο θέμα φιλίας και αλλιώς η γυναίκα. Γιατί οι φιλίες τους τελειώνουν για διαφορετικούς, για τον καθένα, λόγους.

Οι γυναίκες, λοιπόν, για να διατηρήσουν τις φιλίες τους, μιλάνε πολύ περισσότερο στο τηλέφωνο και στα κάθε είδους μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι άντρες από την άλλη, φαίνεται ότι αυτό το κομμάτι δεν το έχουν καθόλου. Σύντομα βρίσκουν άλλους φίλους. Όχι γιατί είναι... αναίσθητοι, αλλά γιατί μετράει για εκείνους περισσότερο η ανθρώπινη επαφή και οι κοινές δραστηριότητες.

Όσο, λοιπόν, καλοί φίλοι και να είσαστε, μόλις οι συνθήκες αλλάξουν (και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται από μετακόμιση μέχρι νέο σύντροφο για σένα που θα περνάς πολλές ώρες μαζί και δε θα έχεις ελεύθερο χρόνο), οι ισορροπίες θα αλλάξουν επίσης και η σχέση σας θα αδρανήσει.

"Οι γυναίκες έχουν ξεκάθαρα πολύ πιο έντονα στενές φιλίες. Είναι δυνατές και μοιάζουν πολύ με ερωτικές σχέσεις από την άποψη ότι αν χαλάσουν, χαλάνε καταστροφικά" τόνισε ο καθηγητής εξελικτικής ψυχολογίας Robin Dunbar. "Οι άντρες έχουν την τάση να μην έχουν τέτοιες σχέσεις. Περισσότερο έχουν μια ομάδα ή 4 άλλους άντρες, με τους οποίους κάνουν πράγματα μαζί", συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.