Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα κρυφά μηνύματα πίσω από τους τσακωμούς σας

Μερικά χρήσιμα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τις στιγμές που διαφωνείτε (και διαφωνείτε και διαφωνείτε) με τον καλό σου.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Είσαι, λοιπόν, σε μια σχέση που θέλεις πολύ. Που πραγματικά αφιερώνεσαι. Έχεις βρει τον άνθρωπό σου και τον έχεις δεχτεί όπως είναι. Κι αν τα σκεφτείς και λογικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τσακώνεσαι μαζί του. Έλα, όμως, που αυτό το τελευταίο γίνεται!

Δεν είναι καθόλου παράλογο, σύμφωνα με όσους ασχολούνται με τη ψυχολογία και με όσα επισημαίνει η Elizabeth Dorrance Hall Ph.D. στο psychologytoday. Μάλιστα τονίζει ότι είναι υγιές να υπάρχουν διαφωνίες στα ζευγάρια. Ωστόσο, επισημαίνει τρία πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψη σου, εκείνες τις στιγμές που έρχεται η ρήξη. 

Τι δείχνουν οι διαφωνίες;

#1. Υπάρχει ανάγκη για αλλαγή

Πιθανότατα ο Νο1 λόγος που μια διαφωνία είναι υγιής, είναι το ότι ακριβώς αυτή η διαφωνία είναι σημάδι της ανάγκης για αλλαγή και για τις δύο πλευρές. Δίνει την ευκαιρία στο ζευγάρι να το συζητήσει και να δουλέψει πάνω στο πρόβλημα. 

#2. Έχετε ανεξάρτητες ζωές

Οι διαφωνίες υπάρχουν όταν δύο άνθρωποι έχουν ανεξάρτητες ζωές οι οποίες τέμνονται. Αν πχ εσύ και ο σύντροφός σου μοιράζεστε το ίδιο αμάξι, είναι λογικό αν θέλετε να κάνετε κάτι χωριστά με την παρέα ή με τη δουλειά, να προκύψει διαφωνία και θέμα ιεράρχησης. Ποιός και γιατί θα πάρει τελικά το αμάξι; Κλπ...

#3. Βαθύτερα προβλήματα

Η Hall τονίζει ότι συνήθως ο λόγος του τσακωμού, είναι βαθύτερος από αυτόν που φαίνεται. Αν πχ ο καλός σου δεν πέταξε τα σκουπίδια και θυμώσεις, δεν είναι αυτός ακριβώς ο λόγος... Το πιο πιθανό είναι να θεωρείς ότι δε σε καταλαβαίνει, δε σε νοιάζεται. Όπως τονίζει, το καλύτερο είναι να εντοπίσεις την αιτία και όταν πια έχετε ηρεμήσει, να τη συζητήσετε. Προσπαθήστε να μην εστιάζετε στο μικρό που στάθηκε αφορμή αλλά στο ουσιαστικό. Έτσι, θα βγείτε κερδισμένοι και πιο ευτυχισμένοι.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

Προτεινόμενα

CELEBS

Δεν τους έφερε γούρι ο Σασμός: Πέντε ηθοποιοί που χώρισαν!

Από την τηλεοπτική επιτυχία στις δυσκολίες της προσωπικής τους ζωής

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος