Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Bromance: Όταν περνά με τους φίλους του καλύτερα

Δεν συμβαίνει μόνο σε σένα...



Είστε μαζί. Λίγο καιρό αλλά μαζί. Περνάτε καλά. Αλλά... νιώθεις ότι υπάρχει τρίτος. Και δεν εννοείς άλλο πρόσωπο, άλλη γυναίκα. Εννοείς τον κολλητό του. Είναι πολλές ώρες παρέα, πραγματικά φαίνεται ότι δε μπορεί να κάνει χώρια του, μιλάνε στο τηλέφωνο συνέχεια, έχουν μυστικά... Νιώθεις ότι τα έχει και μαζί του. Και μπορεί να λες "ρε μπας και είμαι παράλογη" αλλά παίζει να μην είσαι. Καλωσήρθες στο γκρουπ των "θυμάτων" του φαινομένου που δεν είναι πια σπάνιο: bromance.

Βromance λέγεται η κατάσταση κατά την οποία δύο άντρες κάνουν όλα όσα θα έκανε ένα ζευγάρι, εκτός από σεξ. Κοιμούνται μαζί, περνούν μέρες μαζί, απολαμβάνουν όλα τα καλά μιας σχέσης απλά... δεν είναι σε σχέση, είναι φίλοι. 

Το Bromance είναι συχνότερο τις τελευταίες δεκαετίες και περισσότερο αποδεκτό. Οι άντρες, ξεπερνώντας ταμπού, δε φοβούνται να δείξουν αγάπη μεταξύ τους. Ωστόσο, όλο αυτό μπορεί στο τέλος να κάνει κακό στις σχέσεις τους με τις γυναίκες... Δε το λέμε εμείς, μια έρευνα που έγινε στο University of Winchester και δημοσιεύτηκε στο Men and Masculinities, πριν μερικές εβδομάδες, το λέει. Και μπορεί να έχει βγάλει συμπεράσματα βασισμένη σε μικρό δείγμα, αλλά και πάλι... τα σημάδια δεν είναι καλά, και αξίζουν τουλάχιστον συζήτηση.

Διαπιστώθηκε ότι πολλοί άντρες βρίσκουν τις σχέσεις με τους φίλους τους πιο ικανοποιητικές συναισθηματικά, συγκριτικά με τις σχέσεις τους με κοπέλες.

Τις ακούς τις σειρήνες; Κι εμείς.

Στους 30 φοιτητές που ερωτήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι 28 προτριμούσαν να μιλήσουν για συναισθηματικής φύσης θέματα με φίλους παρά με τα κορίτσια τους. Η πλειοψηφία είπε ότι ήταν πιο εύκολο να επιλυθούν διαφορές με άντρες και παραδέχτηκαν ότι κρατούσαν μυστικά από τη σχέση τους που μοιραζόντουσαν με τους φίλους. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν bromantic σχέσεις με άλλον άντρα, έμεναν με κάποιον πάνω από 18 μήνες.

Οι επιστήμονες, διαπιστώνοντας αυτά και με δεδομένο ότι το σεξ με το άλλο φύλο πια δεν υπάρχει μόνο με την σύναψη σχέσεων, ανησυχούν. Μακροπρόθεσμα πιστέυουν ότι οι ετερόφυλες σχέσεις μπορούν να υποστούν βλάβη...

Μεταξύ μας, κι εμείς. Γι' αυτό ας προσπαθήσουμε να είμαστε και φίλοι με τους καλούς μας. Είναι απαραίτητο και κάνει τη ζωή (ακόμα) πιο ωραία.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι: Οδηγός επιβίωσης

Πώς θα φέρεις σε πέρας αυτή την επικίνδυνη αποστολή (και φέτος).

CELEBS

Πάσχα στις Σεϋχέλλες για την Ιωάννα Τούνη: Room tour στο πολυτελές σπίτι

Είναι σε απόσταση αναπνοής από την παραλία

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πώς αντιδράς στην προδοσία, σύμφωνα με το ζώδιό σου

Και ποια ζώδια κρύβουν περισσότερο τον Ιούδα μέσα τους – μια που λόγω Πάσχα έχει την τιμητική του