4 τρόποι να χειριστείς το εργασιακό bullying - AllYou.gr

Search

4 τρόποι να χειριστείς το εργασιακό bullying

Όταν το αφεντικό σου μιλάει άσχημα...

06 Δεκεμβρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Έτσι δύσκολο που έχει γίνει να βρεις πια δουλειά ή να κρατήσεις την ήδη υπάρχουσα, οι υποχωρήσεις που κάνεις στον εργασιακό χώρο είναι τεράστιες.

Πολλές από εμάς βρίσκονται σε μια δουλειά η οποία έχει εξελιχθεί σε δουλεία, το αφεντικό ή ο προϊστάμενος βρίζει, μιλάει υποτιμητικά και σε υποβιβάζει καθημερινά. 

Το ξέρεις ότι η λεκτική κακοποίηση στην εργασία είναι μια μορφή bullying; 

- Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ, το 72% των εργαζομένων είναι εξοικειωμένο με τον εργασιακό εκφοβισμό. 
- Οι περισσότεροι από τους δράστες είναι άνδρες, οι περισσότεροι από τους στόχους γυναίκες. 
- Λιγότερο από το 20% των εργοδοτών θα αποφασίσει να το αντιμετωπίσει.

Το ερώτημα είναι ποιος θα σε υποστηρίξει στη δουλειά; Η συνάδελφος, η οποία δέχεται την ίδια ή χειρότερη μορφή λεκτικής κακοποίησης; Η μόνη που μπορεί να σε υποστηρίξει είσαι εσύ. Και αυτοί είναι 4 τρόποι για να αντιμετωπίσεις τη λεκτική κακοποίηση στη δουλειά:

1. Κάνε συγκεκριμένο το πρόβλημα. Είναι το ίδιο το άτομο που σε εκφοβίζει ή μήπως τα συναισθήματα που σου δημιουργούνται από την επιθετική συμπεριφορά του;

2. Αν υπάρχει ανώτερος, οφείλεις να αναφέρεις το πρόβλημα ώστε να είναι ενήμερος.

3. Ενημερώσου η ίδια για τα δικαιώματά σου, έτσι ώστε να νιώσεις πιο δυνατή αλλά και να ξέρεις τι μπορείς να κάνεις σε περίπτωση που κινηθείς νομικά.

4. Εάν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, σκέψου ότι κινδυνεύει άμεσα η ψυχική σου ισορροπία και η υγεία σου. Καλό είναι να έχεις ήδη αρχίσει να ψάχνεις για άλλη δουλειά.    
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!